2022. november 22., kedd

Jennifer Coulmann - Az igazi ajándék


Lassan eljön a karácsonyi hangolódás és készülődés ideje, ehhez pedig tökéletes választás Jennifer Coulmann bájos mesekönyve, Az igazi ajándék. Tartsatok bloggereinkkel, ismerjétek meg Egérkét és Mackót, és derítsétek ki, vajon mivel kedveskednek egymásnak karácsony alkalmából. Ha velünk tartotok a játék során, meg is nyerhetitek a Manó Könyvek által felajánlott példányt!
 
 
Jennifer Coulmann: Az igazi ajándék
 
Kiadó: Manó Könyvek
ISBN: 9789635842452
Oldalszám: 24 oldal
Fordító: Boczán Bea

Fülszöveg:
Az ünnep együtt a legszebb Egérke és Mackó nagyon várják a karácsonyt. Most igazán különleges lesz ez a nap, mert Mackó nem vonul el téli álmot aludni, így megajándékozhatják egymást és együtt ünnepelhetnek. Vagy mégsem? Egérke nem érti a barátját, vajon miért tesz úgy, mintha nem lenne otthon? Talán nem tetszett neki az ajándék, amit tőle kapott? Nem is sejti, hogy csupán arról van szó, Mackó mancsa túl nagy, hogy kibontsa az aprócska csomagot. Szerencsére végül minden jóra fordul, és az erdő lakói boldogan ünnepelnek együtt, Egérkénél.
Szívhez szóló történet kicsiknek és nagyoknak a karácsony valódi csodájáról.

Saját véleményem:
Ahogy a korábbi bejegyzésemben már említettem, karácsony közeledtével könnyebben csábulok el ünnepi könyvekre, mesekönyvekre. Az ok egyszerű, jólesik a lelkemnek az efféle kényeztetés. Az igazi ajándék esetében viszont gyarló módon az egyik érzékszervem - a szemem - döntött. Képtelen voltam ellenállni az egérkés-mackós végtelenül bájos borítónak, ami hihetetlen kedvességet árasztott már számítógépen keresztül is. És azt kell mondjam, nem csak a borítónak van ilyesfajta pozitív kisugárzása, hanem az egész könyvnek fizikai valójában is: kívül-belül gyönyörű.

Egy hatalmas alakú, rövidke kötetről beszélünk, ami csupa illusztrációból áll, de annak is a legtündéribb fajtájából. Szimplán jóleső érzés nézni, lapozgatni az oldalakat, minden részletet megfigyelni, kielemezni. Ez már csak azért sem elhanyagolható szempont, mert Jennifer Coulmann nem csupán a történet szerzője, hanem illusztrátora is, ekképp a vizuális látvány és az írott szöveg együtt alkot egészet. Mi több, bizonyos esetekben a szemet gyönyörködtető illusztrációk sokkal beszédesebbek, mint a verses formába öntött szöveg.
Meglepődtél? Én is.
Egy egészen kicsiknek szóló, egyszerű nyelvezetű könyvre számítottam, így jócskán meglepett a rímekbe szedett verses forma, ám kezdeti megilletődöttségemet gyorsan sikerült magam mögött hagynom, ugyanis a szerző stílusának és a fordító remek munkájának köszönhetően az egész szerfelett könnyed, gördülékeny, viszi magával az olvasót. Annyira aranyos, mint a történet, amit elmesél.

Az igazi ajándék egy igazán szívet melengető mese két barátról és egy aprócska ajándékról, ami jócskán felbolygatja az erdőlakók életét. Minek után Mackó úgy dönt, hogy nem hajtja téli álomra a fejét, a két jóbarátnak, Mackónak és Egérkének alkalma nyílik együtt ünnepelni a karácsonyt. E jeles alkalomból ajándékkal is készülnek egymásnak, ám Egérével ellentétben Mackó nem nyitja ki azt a helyszínen, hanem hazavonul otthonába. Egérke értetlenül áll a helyzet előtt, s balsejtelme tovább fokozódik, amikor este, ellátogatva barátja hajlékához, nem találja otthon és a kettejüknek rendezett lakomán sem jelenik meg. Fél, hogy Mackónak nem tetszett az ajándék, amit adott. Azonban szó sincs ilyesmiről, a probléma csupán annyi, hogy Mackó hatalmas mancsaival képtelen kibontani a picike ajándékot, ezért útra kel, hogy segítséget kérjen, s egyre nagyobb társaságban állatról-állatra vándorol, míg vissza nem ér cimborájához.

Jennifer Coulmann egyszerű, de végtelenül szerethető története tökéletes ünnepi olvasmány a barátság- és az összetartás erejéről. A lapokból csak úgy sugárzik a kedvesség, és az a fajta meghittség, ami a karácsony sajátja, ráadásul a főként piros és fehér színekben pompázó illusztrációk, a havas táj, a meleg színű otthonok vagy az ünnepi lakoma is mind-mind erre erősít rá. És ami számomra mindig sarkalatos pont egy mesekönyv esetében, a figurák is roppant bájosak, szépek és jóságosak. Szóval bátran ajánlom, ha karácsonyi ajándékot kerestek a legifjabb korosztálynak - de azért ti se hagyjátok ki!


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Mackó, Egérke
Kedvenc jelenet: lakoma
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A Manó Könyvek kínálatában számtalan szebbnél szebb karácsonyi könyvet találunk, bloggereink is ilyenekből válogattak. 
Minden állomáson találtok egy-egy borítórészletet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. 
Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.




Nézzetek be a többi állomásra is

11/16 Könyv és más
11/18 Utószó
11/20 Csak olvass!
11/22 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése