2024. július 10., szerda

Blogturné extra - A Nyár Kardja


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Rick Riordan következő sorozatának, a Magnus Chase és Asgard isteneinek nyitókötete, A Nyár Kardja. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Magnus kalandokkal és istenekkel teli történetét, melynek tétje nem kisebb, mint a Ragnarök megakadályozása.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.




Kedvcsináló idézetek


"– A hited a szavad, a becsületed, a lelked."

"– Magnus, ismered a skandináv mitológiát?
Ez egyre jobb, gondoltam magamban.
– Ööö, nem nagyon. Anyának volt egy képeskönyve, kiskoromban mindig abból olvasott fel nekem. És ott vannak a Thorról készült filmek.
Randolph undorodva rázta meg a fejét.
– Azok a filmek nevetségesen pontatlanok. Asgard igazi istenei, Thor, Loki, Odin és a többiek, sokkal hatalmasabbak, sokkal félelmetesebbek, mint bármi, ami a hollywoodiak fejében megfoganhat."

"– Ugyanabban az évben kerültek ide – jegyeztem meg. – 749-ben… Mit jelent az, hogy i. e.?
– Időszámításunk előtt – magyarázta az igazgató. – Olyan, mint a Krisztus előtt.
– Akkor miért nem úgy mondják?
– Mert a Krisztus előtt a keresztények szavajárása, Thor kiborul tőle. Még mindig neheztel Jézusra, amiért nem állt ki vele párbajra.
– Mi van?
– Nem fontos – visszakozott Helgi."

"A mítoszok egyszerű történetek olyan igazságokról, amiket már elfelejtettünk."

"– Tulajdonképpen – magyarázta Blitz – az emberek nem sokban különböznek a törpéktől és az elfektől.
– El sem hiszem, hogy ilyesmiről beszélgetünk, de annyira azért nem vagy alacsony. Mármint törpe létedre. Simán eljátszhatnád, hogy ember vagy, csak éppen alacsonyabb az átlagnál.
– Két éve ezt csinálom – felelte Blitz. – A törpék sem egyformák, akárcsak az emberek. Én történetesen svartálfar vagyok.
– Sakálfar?
– Pfff! Mosd ki a füled, kölyök! Svartálfar. Azt jelenti, hogy sötét elf. Svartálfheimből származom."

"– Az áldozathozatalnak, a bátor tettnek spontán kell megtörténnie: egy válsághelyzetre adott válasz ettől lesz igazán hősies. Szívből kell jönnie, anélkül, hogy viszonzást várnának érte."

"Miután leszállt az éj, a tábortűz még inkább felértékelődött a szememben. A sötétség sűrűbb volt, mint a legvadabb helyeken, ahol anyával táboroztunk. Farkasok vonyítottak az erdőben, amitől a hideg futkosott a hátamon. A szél úgy nyöszörgött a kanyonokban, akár egy zombikórus.
Blitzennek is megemlítettem a dolgot, ő azonban rögtön kijavított.
– Nem, kölyök – mondta. – Az északi zombikat draugroknak hívják. Csendben mozognak. Észre se vennéd, ha mögéd lopóznának.
– Köszi – feleltem. – Most nagyon megnyugtattál."

"– A lényeg az, hogy őstehetség vagy – közölte vele Blitz. – És most mégis íjászkodni akarsz!
Az elfek nagyszerű íjászok voltak, tiltakozott Hearth.
– Ezer évvel ezelőtt! – Blitzen a tenyere élével kétszer lecsapott az ellenkező hüvelyk- és mutatóujja közé, ami a bosszúság jele. – Hearth romantikus lélek. Folyton a régi szép időkről ábrándozik. Az a fajta elf, aki reneszánsz fesztiválokra jár.
Összesen egy reneszánsz fesztiválon jártam, dühöngött Hearth."

"– Nos – mondtam –, azok után, hogy megmenekültünk a törpehadseregtől, szembeszálltunk a mókusszörnnyel, megöltünk három óriásnőt, és lemészároltunk két beszélő kecskét, mit árthat nekünk Fenrir farkas?
– Elég sokat – vágta rá kórusban Sam és Blitz."

"Ha a végkimenetelre nincs is befolyásunk, a részleteken még változtathatunk a döntéseinkkel. Így lázadunk a végzet ellen, így hagyunk nyomot magunk után."




Nyereményjáték


Mostani játékunk során az asgaridaké lesz a főszerep. Minden állomáson láthattok egy fotót, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik mitológiai alakot ábrázolja, majd a nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!





Nézzetek be a többi állomásra is

07/05 Olvasónapló
07/07 Hagyjatok! Olvasok! - Borítómustra
07/10 Dreamworld - Idézetek
07/12 Dreamworld
07/14 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése