2024. július 30., kedd

Ali Hazelwood - Bride


Ali Hazelwood ezúttal egy paranormális romantikus regénnyel rukkolt elő, melyben az egyik legbefolyásosabb vámpírtanácsos lányának muszáj kényszerházasságot kötnie a vérfarkasok könyörtelen alfájával. De mi történik, ha Misery és Lowe között tényleg fellobban a szikra?
Tarts te is a bloggereinkkel a Bride - A menyasszony blogturnéján, és ha helyesen válaszolsz a kérdésekre, a Maxim Kiadónak hála esélyed nyílik megnyerni egy példányt a regényből!
 
 
Ali Hazelwood: Bride - A menyasszony
 
Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789634997825
Oldalszám: 430 oldal
Fordító: Stier Ágnes

Fülszöveg:
Misery Lark, a Délnyugat legbefolyásosabb vámpírtanácsosának egyetlen lánya kívülálló... ismét. Az emberek között névtelenségben töltött napjainak vége. Hívatták, hogy támogasson egy történelmi, békét megőrző szövetséget a vámpírok és halálos ellenségeik, a vérfarkasok között, és nem lát más lehetőséget, mint hogy feláldozza magát ezért... már megint.
A vérfarkasok könyörtelenek és kiszámíthatatlanok, ez alól az alfájuk, Lowe Moreland sem kivétel. Megkérdőjelezhetetlen tekintéllyel, de igazságosan irányítja a falkáját. És a Vámpírtanáccsal ellentétben nem érzelmek nélkül. Abból, ahogy szemmel tartja Misery minden mozdulatát, egyértelmű, hogy nem bízik benne. Ha tudná, mennyire igaza van...
Mert Miserynek megvannak a saját indokai, amiért beleegyezett ebbe a kényszerházasságba, olyan okai, melyeknek semmi köze cselszövésekhez vagy szövetségekhez, csakis az egyetlen dologhoz, ami valaha fontos volt számára. És kész bármit megtenni azért, hogy visszaszerezze, ami az övé, még ha ehhez együtt is kell élnie... magával a farkassal.
Misery és Lowe kapcsolata érdekből indul, de a kettejük között fellángoló perzselő szenvedély hamarosan mindent megváltoztat – és veszélybe sodor. Vajon sikerül megőrizniük a népeik közötti békét, vagy forró románcuk mindenki vesztét okozza?

Saját véleményem:
Vannak olyan napok, amikor nem vágyom semmi másra, csak egy kis léleksimogató cukiságra. Az ilyen pillanatokban előszeretettel nyúlok Ali Hazelwood regényei után, amiket, ha eredetiséggel nem is lehet vádolni, tagadhatatlanul jó kis komfortolvasmányok. Kiszakítják az embert a hétköznapok mókuskerekéből, megmelengetik a szívét, s mosolyt csalnak az arcára. 
Mindez igaz is lenne, ha a szerző valamelyik jelenkori, egyetemi románcáról lenne szó. Csakhogy ezúttal Ali Hazelwood nem a STEM-, de még csak nem is az emberi világba kalauzolja el olvasóját, hanem a vámpírok és vérfarkasok földjére!

"– Talán vannak dolgok, amik túlnőnek a viszonzáson. Talán nem minden arról szól, hogy a tied."

Ahogy fentebb már kitértem rá, hullámzó kapcsolatunk dacára előszeretettel nyúlok a szerző regényei után, amiktől pontosan tudom, mit várhatok. És az általában nem tartalmaz semmiféle természetfelettit... vérfarkasokat meg vámpírokat aztán főleg nem. Így bár elsőre jócskán meglepett ez a fajta éles váltás a pararománcok világába, mégsem volt kérdés, hogy olvasni akarom-e a Bride-ot. Hát, hogy a fenébe ne akarnám pont én, aki a vámpír- és vérfarkas időszak kezdetén vált könyvmollyá? És tudjátok mit? Ciki vagy sem, én még mindig élek-halok ezért az oldschool felállásért - gyakorlatilag annyira ki vagyok rá éhezve a nagy tündér mánia közepette, hogy akkor is ráharapnék (haha, bocs a béna szóvicc miatt), ha nem Ali Hazelwood fejéből pattant volna ki!
Ugyanakkor nem fogok hazudni, volt bennem némi félsz - vagy talán nevezzük inkább bizonytalanságnak - azt illetően, hogy fog a romantikus könyvek koronázatlan királynője boldogulni a természetfeletti közegben, de elöljáróban maradjunk annyiban, hogy megoldotta. Mi több, a tőle megszokott stílusban egy szexi, humoros, romantikus és fordulatos történetet alkotott.

"Ez a házasság nem jelent majd gondot.
A lány jelent majd gondot."

A történet hősnője Misery Lark, a Délnyugat legbefolyásosabb vámpírtanácsosának lánya. Apja titulusa pedig kötelezettségekkel jár, még akkor is, ha ezeknek a lány issza meg a levét. A Bride világában ugyanis törékeny béke honol emberek, vérfarkasok és vámpírok között, amit többek között azáltal tartanak fent, hogy tízévente cserélgetnek egy zálog-embert/vámpírt/vérfarkast. Maga Misery is egy ilyen vámpír-zálog volt kiskorában, amikor is apja beleegyezett, hogy az emberek közé vigyék, ott felneveljék, s azzal a tudattal éljen, hogy a vámpírok legkisebb hibájára is tőrt döfhetnek a szívébe. Egyetlen társa, mondhatni testvére volt ezalatt az idő alatt, Serena, aki egy napon eltűnik. Az ügyben mindössze egyetlen nyom van, méghozzá egy név. Egy olyan név, amit Misery apja egészen más okból ejt ki a száján: azt követeli lányától, hogy az emberi rabságot követően ismét legyen zálog, csakhogy ezúttal a vérfarkasoknál. A dologban azonban van egy kis csavar: Miserynek hozzá kell mennie Lowe Morelandhoz, a helyi alfához, és egy évig látszatházasságban élnie vele, míg Lowe társa feleségül megy egy vámpírhoz. A lány először hallani sem akar róla, ám amikor rájön, hogy talán az alfának köze van Serena eltűnéséhez, beleegyezik. 
De vajon sikerül beilleszkednie a vérfarkasok közé? Hogyan sül el hirtelen kötött házassága a mogorva vérfarkassal, s a férfinek mi köze Serena eltűnéséhez? 
Hatalom, politika, csavaros fordulatok és szellemes párbeszédek, gondolatok és a szerzőtől megszokott, pikáns romantika jellemzi a Bride-ot, ami egy ellenségekből szeretők toposzon alapuló, politikai játszmákkal fűszerezett nyomozós történet. De azért elsősorban mégiscsak inkább romantikus. 
 
Kíváncsian vágtam bele a Bride-ba, felcsigázott a nosztalgiás lehetősége, ugyanakkor félelemmel töltött el a szerző zsánerben való járatlansága, mégis azt kell mondanom, hogy Misery és Lowe története már a legelső oldalakon megvett kilóra. Ali Hazelwood magával az esküvővel indít, ami véleményem szerint zseniális szerzői húzás volt, a főhősnő pikírt humora ugyanis egyből leveszi a lábáról az olvasót és széles mosolyt varázsol az arcára. A folytatás pedig mi mást is ígérhetne egy nagy, domináns alfával és egy pimasz, dögös vámpírral, akik még csak kommunikálni sem hajlandóak egymással, mint rengeteg izgalmat? És bár tagadhatatlan, hogy a regény középpontjában a romantika, illetve annak lassú kiteljesedése áll, de azért a háttérben bőven folynak hatalmi játszmák, keszekusza politikai viszályok, Serena titokzatos eltűnéséről és egyéb spoileres dolgokról nem is beszélve.
Mindennek fényében a lehető legőszintébben ajánlom nektek ezt a szexi, vicces és izgalmas paranormális románcot akár, ha nosztalgiára, akár egy jó olvasmányra vágytok.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Misey, Lowe
Kedvenc jelenet: az első fejezet úgy, ahogy van
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mivel a Maxim kiadó oldalán találhattok egy beleolvasót Ali Hazelwood legújabb regényébe, ezért úgy gondoltuk, hogy abból a részletből teszünk fel nektek kérdéseket. Azokat megválaszolva esélyetek lesz a turné végén megnyernetek a Bride - Menyasszony című regényt. Jó olvasást!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Milyen végzettsége van a vérfarkas férjnek?




Nézzetek be a többi állomásra is


07/15 Angelika blogja 
07/19 Utószó 
07/30 Dreamworld 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése