2013. augusztus 5., hétfő

Amikre érdemes odafigyelni 6.

Úgy gondolom, napjainkban nagyon sok könyv kerül a boltok polcaira. Emiatt néha, akarva-akaratlanul is, de megesik, hogy elsiklunk egy-egy olyan történet felett, ami pedig igenis megérdemli, hogy elolvassuk. 
Ezért arra gondoltam, hogy időnként lesznek hasonló bejegyzések azokról a kötetekről, amik ebbe a kategóriába tartoznak.
Az előző részekben az Athenaeum és az Ulpius-ház kiadó hamarosan megjelenő köteteire hívtam fel a figyelmet, amiket a kiadók neveire kattintva el is tudtok olvasni
Most pedig a Könyvmolyképző idén még megjelenő (vagyis inkább várható) köteteinek egy részével jövök (az ő megjelenéseiket több posztban fogom közölni, mivel rengeteg van), és most kivételesen nem csak új könyveket fogok bemutatni, hanem olyanokat is, amik 1-1 sorozat várható részei, mivel nagyon sokan érdeklődtetek a folytatások után.


1.
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartsonAlyson Noel: Everlasting - Örökkön örökké 

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633730645
Sorozat: Evermore 6. rész - Befejező kötet
Fordító: Gazdag Tímea
Megjelenés: 2013.09.15

Fülszöveg:

Damen és Ever eposzi szerelmi története több millió elbűvölt olvasó szívét ejtette már rabul világszerte. Ebben a csodás záró epizódban utazásuk különös célhoz ér, ahol minden titokra fény derül.
Legsötétebb ellenségük megsemmisült, Damen és Ever végre elindulhatnak utolsó küldetésükre: hogy megszabadítsák Dament a testében keringő méregtől. Ha megtalálják az ellenszert, végre érezhetik egymás érintését, és megtapasztalják a szenvedélyt, amelyre olyan régóta vágynak. De az egymásért folytatott harc ijesztő tájakra vezeti őket… Nyárvidék sötét szívébe.
A felperzselt föld és a végtelen eső országában Ever és Damen felfedezik kapcsolatuk rejtett eredetét, olyan titkos történetet találnak, amelyre nem számítottak… és szemtől szembe kerülnek az erővel, amely mindig elszakítja őket egymástól. Csak akkor, a végső rejtély felfedése után vesz fordulatot a szerelmesek jövője, amely egyetlen, végső döntésen függ, amely mindent veszélybe sodorhat. Még az örökkévalóságot is.




 2.

Arthur Fleischmann, Carly Fleischmann: Carly hangjaArthur és Carly Fleischmann: Carly hangja

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633733653
Sorozat: -
Fordító: Vástyán Rita
Megjelenés: 2013.10.30.

Fülszöveg:
Az autizmussal élő Carly 11 évig nem tudott a környezetével kommunikálni, majd egy nap megtörtént az áttörés.
„Autista vagyok, de nem ez határozza meg igazi énemet, és az életemet. Sok nehézséggel kellett szembenéznem, ám lassan de biztosan legyőztem az akadályokat. Sokszor előfordul, hogy már-már feladnám, de küzdelem nélkül semmi sem lennék.”
A Carly hangja egy mozgalom elindítója. Szimbolikus történet a belső hang kereséséről, mely több annál, mint amit a test mutat.


 


3.
Barbara Demick: Nincs mit irigyelniük a világtólBarbara Demick: Nincs mit irigyelniük a világtól


Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 978-963-245-979-0
Sorozat: -
Fordító: Ferencz Tamás, Lénárd Henrik
Megjelenés: 2013.09.15.

Fülszöveg:
Észak-Korea a világ egyik legelnyomóbb és legtitokzatosabb országa. A besúgást bátorítják, a média a kormány ellenőrzése alatt áll. Az Elfújta a szél veszélyes könyvnek számít, melyet száműztek a polcokról. Az 1990-es években éhínség söpört végig az országon. Milliók haltak éhen, de a rezsim továbbra is kezében tartja a hatalmat. Számos interjú segítségével Barbara Demick elsőként mutatta be, hogy milyen is az élet ebben a rendkívüli országban hat hétköznapi ember sorsán keresztül, akiknek a szívszorító körülmények ellenére sikerült túlélni a Kedves Vezető országát.




4.

Benina: Tükör 1. – Rekviem a szivárványodértBenina: Tükör - Rekviem a szivárványodért

Kiadó: Könyvmolyképző 
ISBN: 9789633731994
Sorozat: Tükör sorozat első része
Fordító: -
Megjelenés: 2013.12.15. 







Fülszöveg:
Előbb légy halott, hogy aztán élhess!
Neszta életvidám, ambiciózus, szerelmes…
… és halott.
Nem képes alakot ölteni.
Egyetlen ember hallja.
Egyetlen ember látja.
Egyetlen ember érzi, amit ő.
Vőlegénye, a hajdani FBI-nyomozó, mára tanácsadó Damien Corner egy Tükrön keresztül képes kommunikálni a lánnyal, aki először semmire nem emlékszik az életéből. Damien kétségbeesett nyomozásba kezd – segítségére van Neszta húga, az autista Zorka.

A nővérek a közöttük feszülő, erős lelki kapocsnak köszönhetően érzelmi-szimbiózisba kerülnek.
Neszta emlékei lassan térnek vissza, pedig sietnie kell, mielőtt az Árvák megkaparintják a lelkét. A Tükörben csak magára számíthat, és Hollóra, a különös, kalapos fickóra.
Damien számára mindenki potenciális gyanúsított, minden árnyékban támadás rejtőzhet, minden eltelt pillanattal közelebb kerül a paranoiához, míg Neszta önmagának egyre halványuló másaként tengődik a Tükörben.
Neszta és Damien szerelmének hátborzongató története.

A Tükör fordulatos, halálon túli világba kalauzol, és ha elkezded olvasni, többé már nem ereszt.




5.

Delphine de Vigan: Semmi nem áll az éjszaka útjábaDelphine de Vigan: Semmi sem áll az éjszaka útjába

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789632455709
Sorozat: -
Fordító: Burján Monika
Megjelenés: 2013.09.30.

Fülszöveg:
A No és én című regénye miatt Magyarországon is jól ismert francia írónő ezúttal egy rendkívül személyes, érzékeny és őszinte szöveget nyújt az olvasónak: édesanyja öngyilkossága után zsigeri késztetést érez arra, hogy elmesélje a történetét, hogy választ keressen arra, miért alakult olyan fájdalmasan az élete, mitől vált mániás depresszióssá. Lucile-t a saját nézőpontjából, a túl gyorsan felnőni kényszerült gyermek szemével írja meg, megpróbálva megragadni azt a rejtélyt, amit az anyja − aki mindig egyszerre volt oly közeli és oly távoli − jelentett a számára. Ezt az önmagára kirótt feladatot olykor elviselhetetlenül nehéznek érzi, mégis hajtja az írás kényszere, egyre mélyebbre és mélyebbre merül a családi emlékezetben, ahol a sugárzóan fényes emlékek mellett (mögött) eltemetett titkok lappanganak.



6.
Holly Black: Átokvetők – A Fehér MacskaHolly Black: Átökvetők - A Fehér Macska

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN:  9789632454344
Sorozat: Átokvetők első része
Fordító: Kovács Kriszta
Megjelenés: 2013.09.15.

Fülszöveg:
Cassel átoktevők családjából származik, akiknek hatalmukban áll, hogy kezük legkisebb érintésével megváltoztassák valaki érzéseit, az emlékeit, a szerencséjét. Mivel az átoktevés törvényellenes, ők mindannyian gengszterek vagy szélhámosok. Kivéve Casselt. Az ő érintése nem varázslatos, úgyhogy ő kívülálló, az egyenes srác egy görbe úton járó családban. Mindössze egyetlen apróságot kell elnézni neki, hogy három évvel ezelőtt meggyilkolta a legjobb barátját, Lillát.
Az azóta eltelt idő alatt Cassel, beleolvadva a tömegbe, gondosan felépítette a normalitás látszatát. Ám a látszat bomlásnak indul, amikor Cassel egy szörnyű álomtól űzve, amiben egy fehér macska akar neki valamit mondani, egyik éjszaka elkezd alvajárni. Más, felkavaró dolgot is észrevesz, két bátyjának furcsa viselkedését is beleértve. Titkolnak előle valamit, amiből egy rejtélyes történet bontakozik ki. Ahogy Cassel elkezdi gyanítani, hogy részese egy óriási csalásnak, azt is szeretné megtudni, valójában mi történt Lillával. Az is lehet, hogy még mindig életben van? Hogy ezt kinyomozza, Casselnek túl kell járnia az összes körülötte lévő szélhámos eszén.




7.

Jennifer Bosworth: Villámtól sújtva
Jennifer Bosworth: Struck - Villámtól sújtva

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN:  9789633733462
Sorozat: Struck első része
Fordító: Acsai Roland
Megjelenés: 2013.10.30.

Fülszöveg:
Mia Price villámfüggő. Számos villámcsapást túlélt már, de folyamatos vágyával, hogy részesedjen a vihar energiájából, veszélybe sodorja önmagát, és a körülötte élőket.
Los Angeles azon ritka helyek egyike, ahol Mia biztonságban érezheti magát függőségétől, hiszen csak elvétve csap villám a városra. De amikor a várost lerombolja egy földrengés, Mia mennyországa egy csapásra a veszélyek és a káosz aknamezejévé változik. A hajdani tengerparton áthatolhatatlan sátortáborok nőnek. Az összeomlott belváros senkiföldje lesz, ahol éjszakánként egy „kószáló” buli hol az egyik, hol a másik elhagyatott épületet „bérli ki” magának. A bulizókat egy megmagyarázhatatlan erő vonzza pusztulás színhelyére. A katasztrófa után megerősödik két szekta, melyek szemben állnak egymással. De mindkét szekta végítéletről szóló próféciájában Mia Price játssza a főszerepet. Biztosak benne, hogy Mia Price kapcsolatban áll a földrengést kiváltó elektromos viharral, és a közeledő, sokkal pusztítóbb égszakadással-földindulással.
Mia Price szeretne megbízni a titokzatos és vonzó Jeremyben, amikor az megígéri, hogy vigyáz rá, de attól tart, a srác nem az, akinek mondja magát. A szenvedély és az energia, ami egymáshoz vonzza őket, a végüket jelentheti. Amikor eljön a végzetes vihar, Miának mindent kockára kell tennie. Szörnyű erejét szabadon engedi, hogy megmentse szeretteit, vagy elveszítsem mindent.


 


8.

Jean-Claude Mourlevat: FöldlakóJean-Claude Mourlevat: Földlakó

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN:  9789632455693
Sorozat: -
Fordító: Burján Monika
Megjelenés: 2013.09.15.

Fülszöveg:
Anna Collodi a nővérét keresi.
A nővérét, aki egy éve, az esküvője másnapján tűnt el nyomtalanul. Egy napon zavaros üzenetet kap a rádión keresztül: Gabrielle él és segítséget kér. Anna a keresésére indul, s egy jelentéktelennek látszó mezei úton a „másik oldalra” jut.
Egy dermesztően üres világban találja magát, amelyből hiányzik minden emberség,
ahol nincs napsütés és eső, nevetés és sírás, zene és ének, nincsenek ízek, illatok, színek,
ahol az emberek egykedvűek és érzéketlenek.
Hogy kiszabadítsa nővérét és hazavigye onnan, ahonnan még soha senki nem tért vissza,
Anna élete kockáztatásával a végsőkig elmegy.
Küzdelmes kalandja során önzetlen segítői is akadnak,
megismeri a szerelmet és felfedezi önmagát – a földlakót.
A többszörös irodalmi díjas francia író költői szépséggel megírt,
magával ragadó és elgondolkodtató története
önfeláldozó testvéri szeretetről,
megpróbáltatásokkal dacoló szerelemről
és arról, hogy minden hibája és tökéletlensége ellenére
milyen jó is a mi öreg Földünkön élni.




9.

Kelly Creagh: Nevermore – Soha márKelly Creagh: Nevermore - Soha már

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN:  ?
Sorozat: Nevermore sorozat első része
Fordító: Farkas János
Megjelenés: 2013.09.30

Fülszöveg:
Isobel Lanley, a pom-pom lány elborzadva veszi tudomásul, hogy Varen Nethers-szel kell megírnia az angol dolgozatát. A dolgozat leadási határideje hihetetlenül igazságtalan módon a rivális focicsapat elleni nagy mérkőzés napjára esik. A hűvös és tartózkodó, cinikus és éles nyelvű Varen már az elején tisztázza, hogy a dolgozaton kívül nem akar a lánytól semmit. Isobel azonban hamarosan kifogásokat kezd keresni, hogy Varen-nel találkozhasson, miközben egyre jobban elszakad barátaitól és az erőszakos és féltékeny barátjától. Isobel egyre mélyebbre merül Varen álomvilágába, ami a jegyzetfüzetébe írt sorokból kelt életre, egy világba, ahol Edgar Allan Poe félelmetes történetei válnak valóra.
Ahogy egyre jobban felfordul körülötte a virág, Isobel felfedezi, hogy az álmoknak és a szavaknak sokkal nagyobb az erejük, mint azt gondolta és, hogy a legijesztőbb valóság az, amit az elme annak hisz. Képes lesz megmenteni Varent az Őrülettől, ami fogva tartja őt vagy mindkettőjüket felemésztik Varen rémálmainak árnyai?




10.

Kim Harrison: BoszorkányfutamKim Harrison: Boszorkányfutam
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN:  9789633730737
Sorozat: The Hollows első része
Fordító: István Bódi Virág, Pollák Tamás
Megjelenés: 2013.10.30

Fülszöveg:
Rachel Morgan, a boszorkány, az Inderland Biztonsági Szolgálat egyik legjobb fejvadásza volt. A vadászterülete Cincinnati városa, egy sötét, alternatív Földön, ahol vámpírok, farkasemberek, tündérek, koboldok élnek és járnak az emberek között, némelyek álruhában, némelyek teljesen nyíltan, nem titkolva valódi természetüket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése