2013. augusztus 13., kedd

Hush, hush extra


Kíváncsiak vagytok, hogyan folytatódik Folt és Nora valódi első találkozása? Nem kell tovább várnotok, jön a harmadik részlet, amelyet már csak egyetlen részlet fog követni. Az első részletet ITT , a másodikat pedig ITT olvashatjátok, ha esetleg lemaradtatok volna róla. Az összes extrát megtaláljátok a Hush, hush extrák fülnél, ahol a Crescendo eredeti harmadik fejezetét is megleshetitek. 


3. részlet

A lány megköszörülte a torkát. – Esetleg megmondhatnád a barátodnak, hogy visszább kellene vennie a csábításból. Amilyen olajozottan megy neki, a harmadik világ lakói hamarosan tobzódni fognak olajellátmányért.
Folt rámosolygott. A lány még szebb volt közelebbről. Óvatos, de kifejező szemek, előkelő orr, egy pár szeplő, amit nagy valószínűséggel utált, és hát az a haj. Vad és megzabolázhatatlan. Elfogta a vágy, hogy kirántsa belőle a hajgumit, és hagyja lehullani a vállára. A csuklóján lévő Nefilim-jegyen kívül semmi nem utalt arra, hogy Chauncey génjeit hordozza.
- Szóval - kezdte Folt. - A környéken élsz?
A lány válaszadás helyett kinyújtott nyakkal nézett körül a bisztróban, minden bizonnyal abban a reményben, hogy talál valamit, ami elnyeli ott helyben, csakhogy ne kelljen vele beszélgetnie. - Úgy tűnik. Te pedig...?
- Jev. - Folt tudta, hogy a lány még sosem hallotta ezt a nevet, erről az ajkának kissé lefelé görbülése is árulkodott. Másrészt az emberek többsége is furcsának tartotta.
- És te? - kérdezte a vöröshajú. - Errefelé laksz? Még soha nem láttalak ezelőtt.
- Kerülöm a feltűnést.
- Miért is?
- Rengeteget kérdezel!
Látta a vöröshajút hátrahőkölni. Ha szándékában állt kinyírni a beszélgetést, akkor ez működött. Tudta, hogy bunkónak tűnik, de figyelembe véve, hogy mit tartogat még számára, sokkal rosszabbat is tehetett volna. Eszébe ötlött, hogy talán le kellene lépnie, de lehengerelte, hogy beszélni hallhatta a vöröshajút. Egymás ugratása természetesnek hatott közöttük, és a lány hajlandó volt visszavágni is. Persze, félt tőle, de ugyanakkor kíváncsi is volt. Folt mindezt ki tudta olvasni a szeméből.
Folt a lány felé fordult, érdeklődést mutatva, majd udvariasan rámosolygott. - Egy bizonyos feladatom van a városban.
- Miféle feladatról van szó? - kérdezte végül egy perc után.
- Családfakutatás. Lenyomozok rég elveszettnek tűnt családtagokat.
- Melyik családot keresed?
- Langeais.
- Nem tudok egyetlen Langeais-ről sem Coldwater-ben.
Folt végighúzta az ujját a száján, hogy elnyomjon egy mosolyt.
- Akkor úgy tűnik, nincs több dolgom ezen a téren.
- Mennyi ideig szándékozol a városban maradni?
- Addig, amíg nem végzek. - Bizalmasan a lány felé mozdult, mintha egy titkot akart volna vele megosztani. - Felgyorsítaná a folyamatot, ha lenne egy idegenvezetőm, valaki, aki körbevezetne.
A lány ajka száraz mosolyra húzódott, mintha pontosan tudná, hogyan is értette a fiú, viszont egyenes válaszadás helyett inkább ugratta egy kicsit. - Igazán szerencsés vagy. Vee kiváló körbevezető.
Folt gyorsan elrejtette meglepődését. - De én jobban kedvelem a vöröshajú idegenvezetőket.
A lány sajnálkozva széttárta kezeit - Nagyon sajnálom, de egyetlen vöröst sem ismerek.
- Belenéztél ma reggel a tükörbe?
A kérdezett játékosan a szájához emelte az egyik ujját, ezzel azonnal az ajkaira terelve a figyelmet. Foltnak - legnagyobb örömére - már volt alkalma felfedezni, hogy a lánynak milyen érzéki és tökéletes formájú ajka van. A vöröshajú szép lassan belejött a társalgásba, és Folt is kizárta már az étterem zajait, mintha csak kettesben lettek volna. A fiú egy része, melyet már jó ideje elzárva tartott, hirtelen feloldódott. Különös mód élvezte, hogy a lány közelében lehet. Az ugratásoktól, melyek kettőjük között zajlottak, egyre többet akart.
A lány egy pillanatnyi szünetet sem tartva folytatta. - Megtettem. És tisztán emlékszem, hogy barna hajat láttam.
Folt felnevetett, és próbálta kitalálni, mégis milyen játékot játszik vele a vöröshajú. 
- Talán ellenőrizni kellene a látásodat.
- Akkor az megmagyarázná, hogy miért is van három szemed, két szarvad és egy borzalmas sárga agyarod a felső metszőfogad helyett. - oldalra fordított fejjel rásandított.
Folt elvigyorodott. - Lebuktam. Szörny vagyok. Jev a megtévesztően ártalmatlan - és megdöbbentően jóképű - alteregóm.
- És én vagyok a kiszemeltje. - Jelentette ki a vöröshajú bolondos örömujjongással.
- Ez nyelvbotlás volt?
Nyersessége meglepte a lányt. Zavart pír öntötte el az arcát, egy pillanatig bizonytalanul álldogált, majd türelmetlenül a mosdó felé intett. - Mégis mennyi ideig tart elállítani egy vérző orrot?
Folt felnevetett. - Nem vagyok benne biztos, hogy ez az egyetlen dolog, amit odabent csinálnak.
A lány szemei ijedten kitágultak; majd alaposan vizsgálódóan összeszűkültek, azt próbálva kitalálni, vajon épp ugratja-e. Ez egyszer nem viccelt.
- Talán megpróbálhatnál bekopogni. - Javasolta végül.
Az ajánlat nem nyerte el Folt tetszését, mert nem akarta elsietni a dolgokat. A gondolat, hogy magára hagyja a lányt, türelmetlen szorongással töltötte el. Nagyon hosszú ideje nem érzett már így. Valójában olyan régóta nem mutatott egy szikrányi érdekeltséget sem senki felé, hogy szinte olyan érzés volt, mintha először élné át mindezt. - Semmire sem mennék vele. Az egyetlen dolog, ami elvonná Rixon figyelmét, a motorja beindításának hangja lenne. Ha valaki felbőgeti, akár a levegő sűrűsödéséből is észreveszi. Ha ki akarod onnan rángatni, ez a legjobb megoldás.
- Azt mondod, el kellene vinnem a motorját egy körre?
- Inkább azt, hogy legyél a bűntársam. - hagyta lógni az ötletet a levegőben.
- És mégis miért akarod, hogy veled tartsak?
Hogy elegendő időt töltsek veled kettesben ahhoz, hogy kitöröljem az emléked erről a napról. Ha őszinte akart lenni önmagához, akkor egyszerűen csak azért, hogy kettesben maradjon vele, pont. A tekintete a lány ajkára siklott, és titkon elképzelte a csodálatos érzést, milyen lehet őt megcsókolni. - Hadd találjam ki! Még sosem ültél egy Ducati Streetfighter motoron.
Már megint az az áll, egyre feljebb emelkedve. - Ezt nem tudhatod.
- Menj el egyszer egy körre, és meglátod, miről beszélek. Itt az esély. - egyik ujjával a kijárat felé bökött. - Most vagy soha.

A következő részt ITT találod.

1 megjegyzés: