2013. november 16., szombat

Wendy Higgins - Angyali gonosz


A Maxim Kiadó jóvoltából november 29-én megjelenik Wendy Higgins: Angyali gonosz című könyve, a Sweet sorozat nyitókötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenegy bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Anna Whitt démoni kalandját!
2013. november 16-tól minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.
Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!


Wendy Higgins: Angyali gonosz

Kiadó: Maxim kiadó
ISBN: 9789632613468
Oldalszám: 448 oldal
Fordító: Béresi Csilla

Fülszöveg:
A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba.
Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat? 
A regény a Sweet sorozat nyitókötete.

Saját véleményem:
A külső szemlélő számára, a nevelőanyjával élő Anna mindössze egy 16 éves, szőke, átlagos kamaszlánynak tűnik, aki maximum azzal lóg ki társai közül, hogy nagyon tiszta jellem. Nem pasizik, nem iszik alkoholt, nem jár bulikba, egyáltalán semmi rosszat nem csinál. A felszín alatt, elrejtve viszont Annában jóval több lakozik ennél. Különleges képességei vannak, melyek évről évre fejlődnek ki nála. Átlagon felüli a hallása, látása, szaglása, ráadásul színek kavalkádjaként látja mások érzéseit.
Egy nap Jay, ráveszi a lányt, hogy menjen el vele egy koncertre, nem is sejtve, hogy az az éjszaka örökre megváltoztatja Anna egész addigi életét, ugyanis ekkor találkoznak először Kaidannel, a banda jóképű, nőcsábász dobosával. 
Innentől kezdve megindul a lavina. Anna megtudja, hogy nem egyszerű ember, hanem egy óriás, méghozzá a legkülönlegesebb fajtából. Apja a Pokol egyik hercege, az édesanyja pedig egy angyal volt, mielőtt belehalt volna a szülésbe. Ám ez közel sem minden. Annának versenyt kell futnia az idővel, hogy még halála előtt találkozhasson az apácával, aki a világra segítette; valamint a börtönben sínylődő édesapját is meg kell látogatnia, mialatt Kaidan apja, a Bujaság hercege szemet vet rá, és parancsba adja fiának, hogy gondoskodjon a lány kitanításáról...

Már akkor tudtam, hogy ez a könyv kell nekem, amikor megláttam a borítóját, és ez az érzés a fülszöveg megismerése után tovább fokozódott. Nem hiába. Nálam óriási szerelem lett ez a regény, és Kaidan, de róla majd később. 
Az elmúlt években rengeteg fantasylénnyel találkozhattunk már, de a démonoknak valahogy sikerült mindig a háttérben meghúzódniuk, és statiszta szerepnél ritkán töltöttek be többet. Ám ennek most vége, mert előlépnek főszereplőkké. Nem is akárhogyan! Látszik, hogy az írónő komolyabban beleásta magát a démonológiába, a rendszerükbe, teremtéstörténetükbe és hierarchiájukba, mert rengeteg dolgot megtudhatunk róluk. Mindezt szépen, egységesen elosztva, és megmaradva a közhiedelemben élő alapoknál. 
Alapjáraton is ritka, hogy ilyen mennyiségű információt kapjunk az egyes fajokról, ráadásul mindezt úgy, hogy nem megy a cselekményszál rovására, és nem lesz száraz, unalmas. Valamint azt is nagyra értékeltem, hogy bár voltak köztük hátborzongató figurák, Wendy mégis igyekezett a lehetőségekhez mérten emberien ábrázolni őket. Már ami a külsejüket illeti.
Bevallom őszintén, a démonok nem a kedvenc lényeim, legtöbbször ódzkodom is tőlük, viszont itt el lehet tőlük vonatkoztatni, és teljesen olvasóbarát formában szerepelnek. Ám nem ez az egyetlen dolog, amiben merész volt az írónő, jó néhány tabu-, megosztó témát súrol, kisebb-nagyobb hangsúllyal. Ilyenek például az egy-két mondat erejéig megjelenő prostitúció, nemi erőszak, egyéjszakás kalandok, valamint a többet szereplő narkotikumok iránti vágy (drogok, alkohol).
Örülök, hogy belekerültek, mert mindez a démonok és a hétköznapi élet velejárói, sajnos. Homokba dughatjuk a fejünket, csakhogy attól ezek igenis létező problémák lesznek. 
De mielőtt bárki felháborodna, hogy ilyesmikkel tömik a tinik fejét, és követendő példává teszik, szeretném tisztázni, hogy nem így van. Amíg az egyik fél ezt sugallja, addig a másik józanul, racionálisan kampányol ellene, és rávilágít, miért is kell ezeket elkerülni. Egy-két kilengés azért belefér, az ízlésesség keretein belül.
Ehhez kapcsolódóan muszáj megjegyeznem, hogy némelyik történet, amiben ilyen kegyetlenség volt, rendkívül megrázó. 
Persze a komorabb és komolyabb téma mellett bőven van itt komolytalanság is. Rengeteg vicces szituáció, párbeszéd szemtanúi lehetünk. Ráadásul - amire végképp nem számítottam -, még egy rövidebb road trip utazáson is részt vehetünk. Amit egyszerűen imádtam, és szívesen olvastam volna róla hosszabban is. Tudom, tudom, nem ez volt a lényeg, de egyrészt imádom azokat a helyszíneket, kultúrákat, amiket érintettek, másrészt olyan hangulatosan voltak leírva, mintha én magam is ott lettem volna a kocsi hátsó ülésén. A kocsis, városokat, országokat átszelő túráknak önmagukban is megvan a hangulatuk. 
Talán nem véletlen, hogy ezalatt az idő alatt kóstolhattunk bele a romantikába, a testi és lelki vonzalomba. 
Kai és Anna között már a kezdetekkor is valósággal vibrált a levegő, de miután napokra összekerülnek, hát akkor szinte felrobban. Klisés, de találó a jókislány és a rosszfiú szerelme.
Anna minden ízében egy rendes lány, és ez érzékelhető a karakterén is. Nem mondom, hogy a kedvenc hősnőim egyike lett, de nem is fejeltem le tőle az asztalt. Akadnak kissé naiv, ártatlan vagy éppen aranyos gondolatai, de a történet során folyamatosan fejlődik. Ahogy rádöbben egyes dolgokra, úgy változik a szemlélete is, és a glóriája mellé előbújnak az egészséges méretű szarvacskái is. Élveztem az ő szemével nézni az eseményeket, és, ha így folytatja, és megmarad a végén tanúsított hozzáállása, akkor még akár kedvencé is avanzsálhat. 
Ellenben Kaidan felugrott az Álompasi listám tetejére. Önmagában testesíti meg a tipikus veszélyes és minden ízében erkölcstelen rocksztárt. Kék szem, barna haj, vészesen szexi külső, ahol a belső tartalom sem elhanyagolható. Tetszett, hogy bár megvoltak a maga démonai, de közben nem akart elkeseredett szépfiú lenni. Hiába voltak sebei, továbbra is megmaradt annak, aki. Az érzései miatt pedig nem vált papuccsá, nem lett belőle megszelídített jófiú. Volt egy-két nagyon csúnya húzása, de hát pasi (oké, oké, ez nem mentség), és tudom, hogy a folytatásokban megismerjük a további mélységeit, miértjeit. 
Mint ahogy abban is reménykedem, hogy a második részben még sokkal többet kapunk a többi óriásból. Az ikreket és a két srácot imádtam, rengeteg színt csempésztek - a meglévőkön túl - a regénybe. De  Anna apukájából is el tudnék viselni nagyobb dózisban. Halálos a pasi.
Ami pedig a végét illeti, hát az brutális. Gyönyörű, szívszorító, és folytatásért ordít, de nagyon!
Összességében tehát ajánlom mindenkinek, aki szereti a fantasyket, valamint a veszélyes és szexi rosszfiúkat! 

Pontszám: 5/5*
Kedvenc szereplő: Kaidan és az ikrek
Kedvenc jelenet: road trip, Anna első leckéje az apukájától
Negatívum:az elején Anna túl jó
Borító: 5/5*



Interjú Wendy-vel


A regény során Kaidan és Anna kocsival vág neki, hogy megtegyék a Los Angelesig tartó hosszú utat, közben pedig csodálatos helyeken hajtanak át. Van olyan helyszín, ahol te is szívesen megálltál volna, hogy jobban körülnézhess?

Gyerekként én is végigcsináltam ezt az utazást (persze nem egy szexi pasival, csak a családommal, haha). Imádtam azt az utat, és mindig is tudtam, hogy egyszer majd bele akarom írni az egyik történetembe. És ahogy Anna, én is a Grand Canyont szerettem volna megnézni.

A teljes interjút megtaláljátok a Blogturné Klub hivatalos blogján, vagy, ha IDE kattintotok.




Nyereményjáték


Hallottatok már a hét főbűnről?
Nos, az Angyali gonoszban mindegyiknek egy démoni felelőse munkálkodik az emberek világában (egyet kivéve, aminek közös felügyelője van). Emellett pedig hat kisebb bűn is létezik. A földi gonoszság eme letéteményeseit a Pokol hercegeinek nevezik. Mi azonban nem a hercegek nevére vagyunk kíváncsiak, hanem a munkakörükre.
Minden blogon találtok majd egy kérdést, melynek a segítségével kitalálhatjátok, melyik bűn tartozik az adott herceghez.
1. Balról jobbra (függőlegesen) haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/munkakört, így plusz esélyekkel gyarapodtok.
3. A vastaggal kiemelt rész a tizenkettedik bűnt tartalmazza, ennek a megfejtése éri a legtöbbet.
A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali gonosz könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás)

1. napi rejtvény:
Jezebet munkaköre csupa csalás, utálja az igazmondást.
 



Nézzetek be a turné többi állomására

11/16 Dreamworld - Interjú
11/17 Könyvszeretet - Zenelista
11/18 Angelika blogja - Trailer
11/19 Deszy könyvajánlója - Kik azok a bukott angyalok?
11/20 Kristina blogja - Ékszerek
11/21 MFKata gondolatai - Az írónőről
11/22 Függővég - Álomcast
11/23 Kelly & Lupi olvas - Bónusz fejezet magyarul: Kaidan szemszögéből
11/24 Always Love a Wild Book - A Pokol hercegei
11/25 Nem harap a... - Bónusz fejezetek
11/26 Insane Life - Kedvcsináló idézetek

1 megjegyzés: