2018. december 9., vasárnap

Interjú a Neon Ninja Box csapatával


Az elmúlt évben sorra bukkantak fel az újabbnál újabb meglepetésdobozok, ám a geek-gamer vonalat senki nem lovagolta meg... egészen mostanáig. A Neon Ninja Box megjelenésével immár azok is élvezhetik a mini-karácsony érzést, akik előnyben részesítik a képregényeket, mangákat, valamint azok világát.
És hogy pontosan mire is számíthattok, ha a www.neonninjabox.hu oldalon előfizettek egy dobozra, az kiderül az alábbi interjúból.


1) Az elmúlt egy évben több könyves meglepetésdoboz is felbukkant a piacon, viszont Ti vagytok az elsők, akik kifejezetten képregényekre és mangákra fókuszálnak. Honnan jött az ötlet?

A kérdés pontos megválaszolásához kicsit bele kell vonjalak a Neon Ninja kialakulásának történetébe. A Neon Ninja Box 3 lelkes debreceni fiatalember képzeletének a szüleménye, akik nem mellesleg kollégák is. Mindhárman abszolút rajongói vagyunk a geek, anime, popkult és gaming világnak, változó arányban. A csapat egyik tagja nagy szerelmese a könyveknek, aminek eredményeképpen megnyitotta a saját webáruházát, ami egyike az általad is említett könyves meglepetésdobozoknak. Ennek alapján indult el a munkahelyi étkezőben a beszélgetés köztünk, ami a Neon Ninja Box alapjait képezte. Úgy gondoljuk, hogy megérdemli ez a szubkultúra a kellő figyelmet továbbá azt, hogy lehetősége legyen egy olyan meglepetésdoboz beszerzésére, amit magunk is szívesen megvásárolnánk.


2) Mire számíthatnak azok, akik előfizetnek a Neon Ninja Boxra? Hasonló tartalommal lehet számolni, mint a külföldi minták esetében, vagy teljesen új arculatot igyekeztek kialakítani?

A Neon Ninja Box brand kialakítása során alapos kutatómunkát végeztünk, így előzetesen kiértékeltük a legtöbb hasonló webáruházat. Megnéztük, hogy mi az, amiben nagyon jók, mi az amiben kevésbé és azt, hogy mi miben tudnánk még többet nyújtani oly módon, hogy az ne legyen puszta copy-paste. :) Azon dolgozunk, hogy a hazai piacon eddig minden eddigitől eltérő módon és minőségben kommunikáljunk a közönséggel és elérjük azt, hogy a Neon Ninja Box egy megkerülhetetlen szereplője legyen a hazai geek világnak.


3) Hazánkban viszonylag kevés kiadó foglalkozik képregények és mangák kiadásával, a megjelenő kötetek között pedig sok a folytatás. Minden esetben első részek, önállóan is olvasható könyvek kerülnek a dobozaitokba? Mennyire koncentráltok friss megjelenésekre, esetleg régebbi művek is terítékre kerülnek?

A dobozokba rendszerint egy adott széria első része kerül be, hogy az alapjaitól ismerje meg az újdonsült klán tag (más webáruházak esetében "a vásárló") a történetet. Az aktualitásokat fontosnak tartjuk, azonban ebben a világban az új nem feltétlenül jelenti azt, hogy jobb is, így a mainstream mellett a klasszikusokat is szeretnénk méltó módon szerepeltetni. Az olvasnivalókat tekintve pedig nem minden esetben fogunk a boxokban könyvet vagy magazint elrejteni, hiszen a boxok tartalma a témához igazodik.


4) Hogyan képzeljük el ennek a fantasztikus kezdeményezésnek a működését? Milyen időközönként érkeznek új dobozok?

Egyelőre még tapogatózunk, hogy mit bír el a hazai közönség. Nem szeretnénk túlságosan gyakran előjönni boxokkal, hiszen az a visszájára sülhet el. Előreláthatólag 2-3 havonta fogunk előállni új dobozzal. A köztes időszakokban pedig a korábbi dobozok egyes termékei lesznek még megrendelhetőek a webáruházban.


5) Első dobozotok témájául a szuperhősöket választottátok. Egy-egy doboz összetétele mennyire lesz tematika függő? Mindegyikben lesznek geek, gamer és a japán kultúrvonalat erősítő elemek, vagy témától függően változhat az ajándékok stílusa?

Abszolút a téma jellegzetességeihez igazodunk. A Szuperhős box esetében evidens volt, hogy a kultúra alapjaihoz a képregényhez vagy a mangához nyúljunk, hiszen ezek adják a műfaj gyökerét. A téma világát
sem szerettük volna beszűkíteni, éppen ezért a Szuperhős boxban például az USA mellett Japán is reprezentálja magát.


6) A Neon Ninja Box név rendkívül figyelemfelkeltő, akárcsak a hozzá kreált bemutatkozó. Van bármilyen rejtett üzenete a névnek? Egyáltalán miért pont erre esett a választás?

Sokat gondolkodtunk az elnevezésen és sok alternatívát válogattunk össze. Szerettünk volna egy hangzatos, figyelemfelkeltő és egyben ultramenő nevet, ami még éppen stílusosan "maxolja ki" a geek világ határait. :) A Neon Ninja Box volt az, amire mindhárman egyértelműen azt mondtuk, hogy ebben a névben megvan az a bizonyos "wow faktor".


7) Végül, de nem utolsósorban muszáj megkérdeznem, a geek-gamer témakört kimerítve, mely alkotásoknak, hősöknek vagytok a rajongói?

Huh nehéz kérdés, úgyhogy erre inkább egyesével válaszolunk, valami szívünknek kedves mű/művek megemlítésével.
Dávid: The Amazing Spider-Man, Ezüst Nyíl - Ginga Nagareboshi Gin, Kázmér és Huba, Akira, Ernest Cline - Ready Player One
Gergő: Witcher, Hunter X Hunter, Berserk, Naruto, Devil May Cry - Dante
Sanyi: Berserk, Dark Souls, Gantz, Mass Effect - You'll never be better than Commander Shepard...


Köszönöm az interjút!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése