2020. augusztus 1., szombat

Colleen Hoover - Verity



Colleen Hoover ismételten a thriller zsánerében mutatja meg magát - Verity c. legújabb könyvét a pedig a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában olvashatjuk magyarul. Ha szeretnétek Ti is borzongani, tartsatok a turné bloggereivel, hiszen rengeteg értékelést olvashattok Lowen és Jeremy történetéről, extra állomások is lesznek és természetesen a nyereményjáték sem marad el.


Colleen Hoover: Verity

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634577904
Oldalszám: 312 oldal
Fordító: Barthó Eszter

Fülszöveg:
„A szavaknak egyenesen a zsigerekből, húson és csontokon át kell kiszakadnia.”
A küszködő, anyagi csőd szélén álló író, Lowen Ashleigh megkapja élete állásajánlatát. A bestsellerszerző Verity Crawford férje felkéri, hogy a balesetben megsérült író helyett megírja sikersorozatának befejező részeit. Lowen megérkezik a Crawford-házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Ám az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét is, mely örökre megváltoztatta a család életét. Lowen először úgy dönt, nem mutatja meg a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.
Egyedülálló romantikus thriller a New York Times bestsellerszerző, Colleen Hoover tollából.
Neked való, ha nem félsz rettegni.
Ismerd meg egy beteg lélek legsötétebb bugyrait!

Saját véleményem:
A thriller, mint olyan, nem kifejezetten a zsánerem, viszont CoHo neve bőségesen elegendő ahhoz, hogy mindezt figyelmen kívül hagyjam. Hooverről egyébként is tudvalevő, hogy bármilyen történetet képes lebilincselővé tenni - lett légyen szó ifjúsági vagy felnőtt romantikusról, netán lélektani regényről -, miközben műveiben rendre olyan fontos témákat érint, mint a családon belüli erőszak, gyász, szülő-gyermek kapcsolat, fogyatékosság, mentális betegség vagy függőség. Colleen esetében nincsenek határok, amiket ő maga, vagy mi, olvasók át ne hághatnánk, így hát könnyű megfeledkezni mindenféle címkéről vagy besorolásról. Kiváltképp igaz ez a Verityre, ami egy mesterien felépített lélektani regény.

"Ha két ember között felüti a fejét a vonzalom, onnantól már csak két lehetőségük marad: engedni neki, vagy hagyni az egészet. Nincs középút."

A Verity mindemellett egy meglehetősen szexorientált regény, melynek középpontjában a romboló kapcsolat témaköre áll, cselekménye pedig két szálon haladva tárja fel az olvasó előtt a valóságot. A jelenben ott van a harmincas évei elején járó béríró, Lowen, aki édesanyja elvesztését követően, anyagi válságba kerülvén kénytelen elfogadni egy olyan ajánlatot, amihez egyáltalán nem fűlik a foga: A szerződés értelmében be kell költöznie egy balesetet szenvedett, nagysikerű thriller szerző, Verity Crawford otthonába, hogy jegyzeteit átolvasva, befejezhesse a nő regénysorozatának utolsó három kötetét. A Crawford-házban azonban nem csupán a magatehetetlen Verity vegetál, vele él kisfia és jóképű férje is, a falak között pedig tengernyi tragédia története rejlik. Az igazi fordulat viszont akkor következik, amikor Lowen rátalál a nő naplójára, mely kendőzetlen őszinteséggel kalauzolja el olvasóját egy szenvedélyes párkapcsolat sötét bugyraiba.
A regény magját voltaképp Verity naplója adja - az a napló, melyben hátborzongató nyerseséggel meséli el férjével való megismerkedését, majd tér át a családalapításra, s fed fel olyan kegyetlen részleteket, melyek egészen új megvilágításba helyezik az őket ért tragédiákat, miközben betekintést engednek egy mentálisan beteg ember gondolat- és érzelemvilágába.

Lowen és Verity fejezetei csúcspontjukhoz érkezve, majdhogynem egymást váltják, mindig olyan ritmusban, hogy az olvasó izgalmi szintje véletlenül se apadhasson. Mert bizony ebben a történetben izgalomból nincs hiány. Hol a naplóban feltárt sokkoló erejű tények, hol a házban történő furcsaságok tartják ébren az olvasó figyelmét. Még úgy is, hogy nagyjából a történet húsz százalékánál kitalálható a bonyodalmak forrása. Ám mielőtt elcsüggednétek, megsúgom, ez ebben az esetben nem jelent hátrányt, sőt... csak még inkább fokozza a konfliktushelyzetet. Ugyanis Lowen a napló által intim, részletekbe menő betekintést nyer Verity és Jeremy magánéletébe, ezzel együtt szexualitásába, ami akarva akaratlan felébreszti benne a vágyat. A gyászoló, gondoskodó apa álcája alatt lassan megismeri a valódi Jeremy-t, azt a vad, szenvedélyes férfit, aki miatt az ágya fejtámlája tele van harapásnyomokkal.

Amikor elhangzik a thriller szó, hajlamosak vagyunk ijesztegetésre, drámai vagy épp brutális eseményekre gondolni, egyszóval csupa olyasmire, amitől feláll a szőr a hátunkon. A zsánerben járatlanok számára tehát könnyű összemosni bizonyos elemeket a horroréval. A Verity viszont színtiszta pszichothriller, és mint ilyen, főképp a mentális torzulásra fókuszál, egy-két paranoiát fokozó elemet leszámítva. 
Ha most néhányatokban felmerül, hogy: Jó-jó, hogy erre van kihegyezve, na de, ha a tettes személye is kitalálható, akkor mégis mi benne a csattanó? ...akkor elárulom, hogy Colleen Hoover maga. Az a nő, aki elalvás előtt balesetekről szóló YT videókat nézeget neten, és  Tarryn Fisher legjobb barátnője, garantáltan képes olyan meglepetéscunamit az olvasója nyakába zúdítani - némi morálisan megkérdőjelezhető dilemmával -, hogy az csak ott álljon, pislogjon, és mielőtt kifakadhatna, hogy "mégis mi a jó büdös franc volt ez?", újból pofon legyen vágva mégy egy, majd még egy csattanóval, hogy aztán egy olyan befejezést kapjon, amire szavak sincsenek... Ez lenne hát a Verity. Egy lebilincselően jó, lélektani thriller, melynek középpontjában a mérgező kapcsolatok és tragédiák állnak. Ha szeretitek Hoovert, bátran vágjatok bele - pöttyöktől függetlenül -, mert semmivel sem marad el a többi művétől. Ugyanaz az olvasmányos, lélekig hatoló stílus, ami garantáltan megmozgatja az érzelemvilágotokat. 


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: egyik szereplőt se szerettem meg, de Verity brutál jól fel lett építve
Kedvenc jelenet: az egész könyv
Negatívum: -
Borító: 5/3
Sorozat: -




Nyereményjáték


A mostani játékunk során fel kell elevenítenetek minden tudásotokat az írónővel és könyveivel kapcsolatban, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek. Minden állomáson egy feladványt fogtok találni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés természetesen szintén az írónőhöz fog kapcsolódni. Sok sikert!Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


3. Ebben városban játszódik a Velünk véget ér könyv története (ide költözik felnőttként Lily).






Nézzetek be a többi állomásra is

07/20 Dreamworld - 9 érdekesség CoHo-ról!
07/21 Hagyjatok! Olvasok! extra
07/22 Readinspo
07/23 Veronika's Reader Feeder
07/24 Sorok Között
07/25 Pandalány olvas
07/26 Deszy könyvajánlója
07/27 Sorok Között extra
07/28 Csak olvass!
07/29 Hagyjatok! Olvasok!
07/30 Fanni's Library
07/31 Könyvvilág
08/01 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése