2020. augusztus 14., péntek

Sara Shepard - A perfekcionisták



A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában egy újabb lebilincselően izgalmas és borzongató regény érkezik a Pretty Little Liars könyvek szerzőjétől.
A Perfekcionistákról a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, és ha szerencsés vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted.


Sara Shepard: A perfekcionisták

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634576648
Oldalszám: 304 oldal
Fordító: Robin Edina

Fülszöveg:
Öt ​tökéletes lány. Egy tökéletes gyilkosság.
A Washington állambeli Beacon Heights városában öt középiskolás lány pontosan tudja, hogy nem szükséges jónak lenniük a tökéletességhez.
Ava, Caitlin, Mackenzie, Julie és Parker mind a tökéletességre törekszenek, mégpedig bármilyen áron. 
A lányok először úgy vélik, nincs bennük semmi közös, amíg fel nem fedezik, hogy ugyanazt az embert gyűlölik: a jóképű nőcsábászt, Nolan Hotchkisst, aki mindnyájuk ellen szörnyű dolgokat követett el.
Kidolgozzák a tökéletes tervet Nolan megölésére – természetesen puszta tréfából, hiszen a valóságban eszük ágában sincs gyilkolni. Ám amikor a fiút holtan találják, és ugyanúgy végeztek vele, ahogyan a lányok eltervezték, hirtelen gyanúsítottá válnak a gyilkosságban.
Csak éppen nem ők ölték meg.
Akkor ki lehet a tettes? Meg kell találniuk a valódi gyilkost, különben a tökéletes életük hamar véget érhet – örökre.
Saját véleményem:
PLL rajongóként rettentően kíváncsi voltam, milyen is lehet ez a Hazug csajok társaságának álcázott, ám azzal összefüggésbe nem hozható történet. Nos, az első dolog, amit bátran kijelenthetek, az az, hogy minden marketing, felirat, áthozott szereplő és miegymás ellenére sincs semmi, de semmi összefüggés a két sztori között, ugyanis A perfekcionisták egy teljes mértékben különálló duológia.
...én mégis azt éreztem, hogy egy PLL retellinget olvasok.

A történet középpontjában öt törtető lány és egy rejtélyes gyilkosság áll, melynek gyanúsítottai maguk a csajok.
Miután holtan találják a suli legnépszerűbb diákját, Nolan Hotchkisst, Julie, Parker, Caitlin, Ava és Mackenzie kutyaszorítóba kerül, mégpedig azért, mert a srácot ugyanúgy ölték meg, ahogyan azt ők korábban poénból eltervezték. Ráadásul valaki látta, amint a lányok épp azt az estét választották arra, hogy megtorolják sérelmeiket a jóképű nőcsábászon, aki oly' sok fájdalmat okozott már nekik.
Ismerősen hangzik a cselekményvázlat? Naná! Sara Shepard érezhetően beleragadt a PLL sablonjába, hisz amellett, hogy stílusában és cselekményvezetésében is ahhoz hasonlót alkotott, folyamatosan a jól ismert patronokat pufogtatta a regény során. Még a lányok háttértörténeteinek bevezetése is ugyanarra a sémára emlékeztetett, ami a másik sorozatánál is megfigyelhető volt.
Hogy ez mennyire jó vagy rossz, azt mindenkinek magának kell eldöntenie, az biztos: nálam bejött. Már Ariáék csapatánál is szerettem, hogy megjelent a lányok egyéni küzdelme, ezzel olyan, fontos témákat hozva be, amik világunkban nagyon is aktuálisak (gyászfeldolgozás, családi gondok, emberi kapcsolatok), és bizony jelen vannak a fiatalok életében. Julie, Parker, Ava, Caitlin és Mac pedig egytől-egyig érdekes karakter, s ennek megfelelően a problémáik, titkaik, céljaik is rettentőek lebilincselőek. Olyannyira, hogy az ember azt se tudja, melyikőjük részét várja leginkább.

A perfekcionisták lelkét tehát egyértelműen maguk a szereplők adják. Tőlük és általuk válik figyelemre méltóvá, színessé, nem mellesleg élővé a történet. Mégsem feledkezhetünk meg a rejtélyekről, az apró kis titkokról, és mindazon elemekről, amik a sztori izgalmi faktorát képezik. Mint ahogyan a gyilkosságról sem.
A Hazug csajok társaságával ellentétben, a legtöbb olvasónak itt megvan az az előnye, hogy nem ismeri a könyvbeli történet végkimenetelét, ergo a gyilkosság és maga a tettes kiléte is rejtély tud maradni. És ugyanez igaz a lányokat érintő részére, illetve magára a nyomozásra is. Úgyhogy a kezdeti név- és kapcsolatcunamit leszámítva, én nagyon szerettem ezt a könyvet. Sara Shepard hihetetlenül gördülékenyen ír, szereplőivel könnyű azonosulni - vagy legalábbis velük sodródni -, míg a nyomozás izgalma és rejtélyessége szépen adagolt. A perfekcionistákat jó szívvel ajánlom PLL fanoknak, és azoknak, akik szeretik a baljós hangulatú, nyomozós, ugyanakkor kissé populáris történeteket.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Parker, Caitlin
Kedvenc jelenet: -
Negatívum: a kezdeti kuszaság
Borító: 5/5
Sorozat: Tökéletesek #1




Nyereményjáték


A Könyvmolyképző Kiadónál hagyományosan filmes borítókkal jelentek eddig meg Sara Shepard regényei. De ismered az eredeti borítókat is?
A mostani játékunk egyszerű: minden állomáson találsz egy borító-részletet az írónő valamelyik művéből, a feladatod, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy melyik regény borítójából vágtuk ki a képet. Ne feledd, a google mindig segít ;)
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

08/07 Sorok Között
08/08 Spirit Bliss Sárga könyves út
08/10 Dreamworld - Borítók
08/12 Sorok Között - Különbségek
08/14 Dreamworld
08/16 Könyv és más

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése