2015. december 19., szombat

Kami Garcia - Jelöletlen



A Légió visszatér! Egy elszabadult démonnal, aki mindent megtesz, hogy kitárja a Pokol kapuját, a tétek egyre nőnek. Kennedynek, Alarának, Csuhásnak, Jarednek és Lukasnak még soha nem volt ilyen nehéz dolga. A múltban pedig olyan titkok lappanganak, amelyekre senki sem számít…
A Blogturné Klub négy állomásos turnéra indul, hogy szembenézzen a Pokol démonaival - hogy hogy sikerül a kaland kiderül, ha követed a turnét december 13-a és 19-e között. Ha pedig ügyesen felszerelkezel a játékban, a könyv egy példánya is a Tiéd lehet!


Kami Garcia: Unmarked - Jelöletlen

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633994153
Oldalszám: 368 oldal
Fordító: Szabó Krisztina

Fülszöveg:
Közöttünk jár… és bárki lehet az.
Kennedy Waters világában bosszúszellemek gyilkolnak, a szellemek titkokat őriznek, és egy gonosz démon jár az emberek között – amit ő engedett véletlenül szabadjára.
Kennedynek és a Légió többi tagjának – Alarának, Csuhásnak, Lukasnak és Jarednek – le kell vadásznia ezt a démont. Miközben egyre többet tudnak meg a Légió és az Illuminátus Rend múltjáról, Kennedy rádöbben, hogy a legnagyobb rejtély nem titkos társaságokhoz, hanem a saját családjához fűződik. Fogy az idő, és egy Kennedy szívéhez közel álló ember élete veszélyben forog, így a lánynak szembe kell néznie a legfélelmetesebb kérdéssel: mégis, mi történhetett a múltban, ami miatt ő jelöletlen maradt?Védd magad! Amiről nem tudsz, az igenis fájhat.

Saját véleményem:
Az első rész kellemes meglepetést okozott, nagyon tetszett, a kegyetlen függővége viszont kiverte a biztosítékaimat. Alig vártam, hogy mielőbb kezemben tarthassam a folytatást, és végére járjak mindannak, amit függőben hagytunk.

Kami Garciában ezúttal sem kellett csalódnom, egy hihetetlenül izgalmas, s egyben döbbenetes felvezetés után ugyanott vettük fel a fonalat, ahol abbahagytuk. Kennedy elszakadva légiós társaitól azon van, hogy az általa kiszabadított démont fellelje. De persze a történet mégsem lenne az, ami, ha nem futna be a Légió teljes létszámban, hogy egyesített erővel eredjenek Andras nyomába, akinek finoman szólva is nagy volumenű, zord tervei vannak világunkkal. Ez pedig önmagában óriási dolog, így a Törhetetlennel ellentétben itt nem egyik szellemlakta helyszínről a másikra ballagunk nyomokat keresve, hanem az immár főproblémává vált ügyet igyekszünk megoldani.

Örülök, hogy az írónő nem ragadt bele a megszokott, működő cselekménykibontásba, hanem előrukkolt valami újjal, s a szellemesdi helyett (vagy inkább mellette) teret engedett az eddig háttérben rejtőzködő mozgatórugóknak. Gondolok itt a Légióra vagy az Illuminátus Rendre.
Jómagam világéletemben vonzódtam a titkos társaságokhoz, melyekhez ezernyi legenda fűződik. Így kiváltképp élveztem, hogy végre betekintést kaphattam ezek hátterébe, felépítésébe, múltjába. Kicsit olyan feelingje volt az egésznek, mint egy ifjúsági Dan Brown kötetnek.
Innen is látszik, mennyire komplex, kiforrott világot épített fel Kami Garcia - mi több okosan is csinálta. Az első kötetben megmutatta, hogy életünkben jóval több veszély les ránk, mint azt gondolhatnánk. Bevezetett bennünket a paranormális lények birodalmába, bebizonyította erejük nagyságát, szándékuk gonoszságát, most pedig leásott a szerteágazó gyökerekig.
De mint a hasonló kaliberű sztoriknál, úgy itt is igaz, hogy közelebb van hozzánk a baj forrása, mint azt gondolhatnánk.

"Az írásmód könnyed, gördülékeny, olvastatja magát, és csak igen nagy erőfeszítések árán lehet letenni. Utóbbi köszönhető annak is, hogy az első oldaltól az utolsóig érdekfeszítő a történet. Mindig van valami, amiért izgulhatunk, vagy kíváncsiak lehetünk, milyen fordulatot vesznek az események."  - írtam a Törhetetlenről. Nos, ez továbbra is áll. Kami Garcia egy istennő, ha paranormális elemekről, borzongatásról és szájtátásra késztető csavarokról van szó.
A Jelöletlen sokkal kalandosabb, fordulatosabb, mint az első rész. Rengeteg meglepetés várja az olvasót, mind események, mind karakterek terén - és persze megszokott gárdánk mellett újabb szereplők is felbukkannak, akik legalább olyan érdekesek, mint Jaredék.

És ha már szóba került Jared, akkor adott a kérdés, mi van a romantikával? Kami újfent nagyon finoman adagolta. Érezhetjük, hogy van egy ilyen szálunk is, de a körülményeket tekintve nem akar túlnőni az égetőbb problémákon.  Mást viszont nem mondok... Nem mintha nem tudnék, mert ó, dehogyisnem! De ahhoz előbb el kéne olvasnotok a könyvet, nekem pedig el kéne döntenem, hogy imádjam vagy utáljam a mélyen tisztelt írónőt, aki lassan sportot űz az idegem megtépázásából.

Szóval mindent egybevetve megállapíthatom, én még mindig ugyanúgy rajongok ezért a sorozatért, mint annak idején. Szívből remélem, hogy sokatokhoz eljut, és megtapasztaljátok, Kami Garcia önmagában mennyire is erős regények megalkotására képes. Ajánlom az ifjúsági paranormális történetek kedvelőinek, továbbá azoknak, akik szeretik a történelemmel rendelkező műveket, netán imádnak borzongani, nyomozni, és nem bánják, ha éjjelente villanyfényben kénytelenek aludni.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Jared, Csuhás, Alara
Kedvenc jelenet: a kezdés
Negatívum: Lukast valahogy nem bírom megkedvelni
Borító: 5/2




'Szavakon túl' naptár


Lauren Zurchin díjnyertes fotós minden évben egyedi naptárral kedvez a könyvmolyoknak. Közkedvelt fantasy írókat kap lencsevégre valamilyen fantasy témájú jelenet részeként. A 2016-os kalendáriumban pedig Kami Garcia is a kiválasztottak közé került.
Szerintem egészen elképesztő kép lett, de nem is húzom tovább a szót, íme:








Nyereményjáték


Mostani nyereményjátékunkban segíteni szeretnénk Neked, hogy felszerelkezhess a Pokol lényei ellen. Minden állomáson egy versikét találsz, ami alapján kitalálhatsz egy-egy olyan dolgot, ami védelmet nyújt a gonosz ellen - legalábbis a legendák és a Légió sorozat alapján.
Ha megfejtetted a versikét, nincs más dolgod, mint a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba felvinni a megoldásokat! 
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyertest e-mailben is értesítjük, az értesítéstől számított 72 órán belül várjuk a jelentkezést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


"Csak egy mozdulat, egyszerű és hatásos,
be a szívbe, előre - ez már tényleg halálos.
Vámpírokkal emlegetnek sokszor,
pedig fegyvernek jó vagyok bármikor."




Nézzetek be a többi állomásra is

12/13 CBooks
12/19 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése