2016. július 26., kedd

Nyírd ki ezt a naplót kihívás - 13. nap



A Maxim Kiadó jóvoltából nálunk is megjelent a Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat! c. interaktív könyv, mely nem csak kreativitásra sarkallja gazdáját, hanem szórakoztatja is. Mi több, stressz levezetésére is kiválóan alkalmas.
A feladatok igen sokszínűek, és bár elsőre meghökkentőnek bizonyulnak, egy valamire való könyvmoly számára pedig egyenesen szentségtörésnek, mégis pont a sokkolás és a komfortzónából való kimozdítás a céljuk.
Hitetlenkedésem és belső tiltakozásom ellenére úgy döntöttem, én is belevágok a rongálásba/alkotásba, melynek folyamatát július és augusztus során, lépésről-lépésre veletek is megosztom képekkel, animációkkal, videókkal illusztrálva.
Tartsatok velem a kihívás során, szerezzétek be a saját naplótokat, és játsszunk együtt! Bátorságotok jutalma nem marad el, augusztus végén két aprócska nyereménycsomagot sorsolok ki azok között, akik velem tartanak. 



Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632616780
Oldalszám: 224 oldal
Fordító: Loósz Vera

Fülszöveg:
Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá…
Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni.
Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!




Tizenharmadik nap


41. lépés - A Sárgaköves Úton


"Rajzold körbe a lábujjaidat!" feladatnál egyértelmű volt az utasítás, így hát nem is terveztem vele semmi extrát... legalábbis a lábujjaimat illetően. A háttérrel kapcsolatban több ötletem is akadt, végül az utolsóként beugró sárgaköves út lett a nyerő, én pedig Dorothy nyomdokaiba léptem. 
Először a jobb, majd a bal lábamat körberajzoltam, utána vonalzó segítségével meghúztam a kövek vonalait, végül pedig színes ceruzák segítségével életet leheltem a műbe.


42. lépés - A női táskák rejtélye...


Na, hát ez az a feladat, ami egy nő számára elég bonyolult, tekintve, hogy a táskáink mágikus erővel bírnak, ergo rengeteg holmit képesek elnyelni és tárolni. Esetemben sincs ez másként, szóval kiválasztottam néhány tárgyat, amik számomra alapvető szükségletnek számítanak. Ilyen a pénztárca, igazolványtok, mobil, szájfény, bevásárlókocsi érme, és egy régi emlék nyomaiként megbúvó mozijegy. 
A körberajzolandó tárgyakat először elhelyeztem, beállítottam, majd egyesével körberajzoltam, végül ceruzával színeztem őket, illetve a szájfénynél nem találtam megfelelő árnyalatú színest, ezért gondolva egyet, magával a szájfénnyel kentem be. A háttérnél sima, mezei krétát használtam, ami hajlakkal fixálva tökéletes tartósságú.


43. lépés - A kutya volt!


Ezt a feladatot sokszor nézegettem, de valahogy sosem csókolt homlokon a múzsa, úgyhogy általában gyorsan tovább is lapoztam, halogatva a megoldását. Egészen máig, amikor is a Spar újságot nézegetve, bele nem botlottam a két kutyus képébe. Akkor még nem tudtam hova rakom, de azt igen, hogy a naplóban a helyük (úgyis annyira várom már a mesét). Ahogy látjátok, végül ráakadtam az otthonukra, két legyet csapva egy ragasztással. Betöltöttem az üres lapot, és eltüntettem az előző feladat átütő nyomait.
Ami a margó firkálást illeti, hasra feküdtem, és hagytam, járjon a  kezem magára, csinálja, amihez kedve van, mintha valóban a suliban ülve, unalmamban firkálgatnék. Ó, és természetesen rossz voltam, előtte a szöveget is elolvastam ám! :D


Nézzetek vissza máskor is, folytatjuk kihívásunkat!





Megtetszett? Szerezz egyet te is!





Nyereményjáték


Egy kihívás nem igazi kihívás, ha nincs valami aprócska tétje! Tartsatok velem a napló kinyírásában, és augusztus végén kisorsolok egy szerencsés nyertest, aki gazdagabb lesz néhány dedikált könyvjelzővel és könyves relikviával.
Hogy ehhez mit kell tennetek? Szerezzétek be a Nyírd ki ezt a naplót! egy példányát, csináljatok meg belőle legalább egy feladatot, melynek fényképes bizonyítékát küldjétek el a www.dreamworld.books.blog@gmail.com e-mail címre, és extra pontokért kedveljetek néhány facebook és instagram oldalt.
Ha pedig augusztus végéig valamilyen oknál fogva nem sikerülne beszereznetek a naplót, sebaj. Egy szerényebb könyves relikviás csomag azok között is gazdára talál, akik megosztják a blog kihívásának bármely napját, és kedvelik a rafflecopterben látható oldalakat.
Fontos! Csak Magyarország területén belül tudok postázni, illetve a nyereményjáték teljesen független a kiadótól.


a Rafflecopter giveaway

1 megjegyzés: