2016. április 15., péntek

Abbi Glines - Te vagy nekem a remény



A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Abbi Glines: Te vagy nekem a remény című regénye, a Sea Breeze sorozat harmadik kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere bemutatja Cage York és Eva Brooks cseppet sem zökkenőmentes történetét, melyet átitat a múlt fájdalma. Vajon mi lesz az erősebb: az álmok vagy a reményt hozó szerelem?

2016. április 7-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Abbi Glines: Te vagy nekem a remény

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632617046
Oldalszám: 272 oldal
Fordító: Margitta Nóra

Fülszöveg:
Cage York egy jóképű baseballjátékos nagyravágyó tervekkel és reményekkel. Igazi vagány srác, aki imádja a nyüzsgő várost, a napfényt és a szép lányokat. Ám az álmai hamar szertefoszlanak. Egy ballépése miatt a hőn áhított karrier helyett Sea Breeze-től távol ragad egy farmon. Az izgalmas és pörgős hétköznapokat felváltja az egyhangúság. De Cage nem sokáig búslakodik, mert már odaérkezésekor felkelti az érdeklődését egy csinos barna lány.
Eva Brooks élete szinte mesébe illő volt. Mindig a kitűzött cél felé haladt, és el is érte azt. Szerelmével együtt tervezgették a jövőt. Ám egy nap levelet kap, melyben vőlegénye, Josh elbúcsúzik tőle… örökre.
A csalódott Cage és a megtört szívű Eva találkozása nem indul zökkenőmentesen. A lány, úgy tűnik, kezdetben utálja a fiút. Eva próbál bezárkózni, és megvédeni magát egy esetleges újabb csalódástól. De Cage nem adja fel, minden alkalmat megragad, hogy a lány közelében lehessen. És ahogy az idő halad, Eva is rájön, hogy mindketten új reményt adhatnak a másiknak. Végül az egymás iránt érzett szenvedély lassan minden kétségüket eloszlatja. De képesek lesznek végleg maguk mögött hagyni a múltat? És ami talán még fontosabb: le tudnak mondani terveikről, vágyaikról a szerelemért?

Saját véleményem:
Sokszor említettem már, hogy imádom Abbi Glines könnyed, fiatalos, limonádészerű regényeit, még úgyis, hogy tudom, nem tökéletesek. Amíg megkapom tőlük azt, amit ettől a műfajtól elvárok, nem érdekel, milyenek lehettek volna ha... Cage York esetében azonban elkövettem azt a hibát, hogy magasabbra emeltem a lécet.
Cage karakterében a második rész során rengeteg tüzet, szenvedélyt, s még annál is több kiaknázható lehetőséget láttam, arról nem is beszélve, hogy személyében adott volt egy ízig-vérig rosszfiú - ehhez pedig habként jött titkos country életstílus imádatom. Szóval mondjuk úgy,  magamban sikerült egy baromi ütős sztorit kreálnom, amit sajnos végül nem kaptam meg.  És az a helyzet, ha a szürreális vágyaimat ki is söpröm, Abbi Glines úgyis kicsit alulmúlta magát. No, nem vészesen, de azért igen. Végig az volt az érzésem, hogy meg akarta mutatni, Cage mennyire szenvedélyes, s emiatt az egész sztori túl hirtelen vált fülledtté.
Mielőtt azzal vádolna valaki, nem, nem vagyok prűd, ezzel az erotikus, már-már pattanásig feszült légkörrel sem lett volna bajom, ha a főszereplőhölgyemény nem olyan melléktörténetet hoz magával, amilyet.

Eva karaktere a sorozat előző két női főszereplőjéhez képest jóval felnőttebb problémával kénytelen megküzdeni. Sok-sok éves párkapcsolata egy napon tragikus fordulatot vesz, amikor is  katona vőlegényéről az a hír érkezik, hogy megölték. A jövője egyetlen pillanat alatt foszlik semmivé, egyetlen, gyerekkori szerelme elvesztésével, amit érthető okokból képtelen feldolgozni. Hónapokkal az eset után is viseli még jegygyűrűjét, a vőlegénye ikertestvérén kívül egyetlen férfit sem enged a maga közelébe, és az amúgy is csendes, vidéki lány méginkább magába fordul.
Ebbe a szituációba csöppen bele, a rossz életű, nőfaló, piáló Cage, akit ittas vezetés miatt választás elé állít edzője. Vagy elbúcsúzik sportösztöndíjától, vagy az edző testvérének farmjára megy, egyfajta rehabilitációs tábor gyanánt - úgyhogy Cage a nyarat Eva apjának farmján tölti.
Alapnak tehát ott van a városi fekete bárány, a nők terén javíthatatlan Cage, akit kemény munkával igyekeznek megzabolázni "főnökei", és a gyászoló tiltott gyümölcs - mert hát a farmtulaj lánya érinthetetlen szabály itt is él -, akiknek a sok különbözőség miatt igencsak jó kis románcalap jut, melyet a vidéki hangulat tesz még egyedibbé.

Ha a történet jelentős részét nézem - műfajjal együtt -, akkor teljesen rendben van, simán kaphatna magasabb pontszámot. De.
De ahogy korábban említettem, Eva múltja olyan kemény témának bizonyult számomra, aminél nekem nem fért bele a gyors testi és lelki vágyódás egy idegen fiú iránt. Tulajdonképpen ez az egyetlen dolog, amitől hiába akartam, nem tudtam megszabadulni. Olyan érzésem volt, mintha a PS. I Love You Holly-ját a temetés után abba a kis skót kocsmába dobtuk volna, mindenféle átmenet nélkül. Pedig volt köztes idő, csak az nekünk, olvasóknak kimaradt - és a szívfacsaró kezdés után ezért volt annyira hirtelen Eva fellángolása.
Ezt leszámítva abszolút minden a helyén volt. Eva szürkeségét tökéletesen ellensúlyozta Cage temperamentuma, a kémia több mint jól működött, a drámai fordulatok is beleillettek a történetbe, és ha nem is a tipikus farmeréletet, de a fiatalok számára ikonikus dolgokat érintettük (amennyiben most 18 karikás dolgokra gondoltok, úgy jó úton jártok).

Az eseményeket két szemszögből követhetjük, ami jót tesz a regénynek, hisz Eva nélkül csonka lenne ez a sztori, de az igazi húzóerő, nem meglepő módon Cage.
Cage nem pusztán öntörvényű szélvészként söpör végig mindenen, hanem egy igenis szépívű karakterfejlődésen is átesik. Vagy talán helyesebb azt mondanom, hogy Cage-dzsel együtt elindulunk egy úton, aminek a közepén találkozunk vele, és míg ő valóban fejlődik, addig mi meglátjuk benne azt, ami mindig is ott volt, csak mi nem ve(he)ttük észre.
És csak úgy mondom, hogy nyáron, a kemény meló közben igen meleg tud lenni... Van tó is... Eva sem fából van... de víz ide vagy oda, ha ez a két dilis fiatal összekerül, akkor ott mindenre lehet számítani, csak a lehűlésükre nem.

A Te vagy nekem a reménynek pedig van még egy szereplője, Cage mellbimbópiercingje. Komolyan mondom, az a piercing saját könyvet érdemelne! Én legalábbis rengeteget nevettem rajta, mert ahogy megláttam, eszembe jutott szegény Addam Bramich (a regény filmes adaptációjában ő alakítja majd Cage Yorkot), akiről hónapokkal korábban láttam egy videót, melyben Cage szerepének a kedvéért valóban megengedte, hogy átlőjék neki. Így mindahányszor felbukkant az a piercing, akarva-akaratlanul Addam jutott eszembe. De hozzáteszem, megértem, miért kellett valóban belövetnie, mert bizony jelentős szerepe van a kis testékszernek... Hogy mi, azt derítsétek ki Ti magatok!

Mindent egybevetve, habár Cage és Eva története nem érte el a maximumot, kellemesen kikapcsolt néhány órára. Abbi Glines stílusa még mindig nagyon üde, gördülékeny, egy laza kikapcsolódáshoz tökéletes. És már csak Cage piercingje miatt is megéri elolvasni.
Komolyabbra véve a szót, elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik az egyszerű, ámde annál perzselőbb nyári románcokat, szeretnének virtuálisan kiszakadni a városok forgatagából, és helyette fejest ugrani Cage York oldalán egy szalmabálába vagy hűs tóba. S minthogy a sorozat kötetei drasztikusan nem függnek össze, önállóan is olvasható.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Cage, Cage piercingje
Kedvenc jelenet: a piercinges jelenetek
Negatívum: Eva gyors fellángolása
Borító: 5/3,5 (az eredeti kalapot imádtam, ez kicsit olyan Maci Lacis)




Képek a filmből











Nyereményjáték


Mostani játékunk során megismerkedünk a farmerélet legjellemzőbb kellékeivel és állataival. Minden állomáson találtok egy linket, melyet megnyitva egy puzzle-t kell kiraknotok, s az összeállt képen látható tárgy megnevezését vagy állat fajtáját be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ha minden állomást teljesítettetek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény három példányának egyikét.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


A puzzle-t ide kattintva találod




Nézzetek be a többi állomásra is

04/07 Kelly & Lupi olvas
04/09 CBooks
04/11 Deszy könyvajánlója
04/13 Angelika blogja
04/15 Dreamworld
04/17 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése