2016. április 13., szerda

Jamie McGuire - Viharos szerelem



A Maxim Könyvkiadó jóvoltából folytatódik Jamie McGuire Véletlen szerelem sorozata! A második kötet a Viharos szerelem címet kapta, melyben Erin és Weston megpróbáltatási korántsem érnek véget, tovább kell küzdeniük a felnőtté válás útján. Ezúttal hat blogger, hat állomáson teszi közzé véleményét és egyéb érdekességeket. Érdemes követni a turnét és játszani, mert három példány kerül kisorsolásra a kiadó felajánlásában.


Jamie McGuire: Viharos szerelem

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632616940
Oldalszám: 160 oldal
Fordító: Béresi Csilla

Fülszöveg:
Erin volt a Blackwell Középiskola kitaszítottja, egy senki, akit gúnyoltak és kinevettek. De egy nap történt valami, ami mindent megváltoztatott. Egy súlyos tragédia olyan titkokról rántotta le a leplet, amire senki nem számított. Kiderült, hogy Erin a befolyásos Alderman család lánya. Így a lány pillanatok alatt egy sokak által irigyelt világba csöppent. Az új szülők mindent elkövetnek, hogy bepótolják az elveszett időt, és Erin semmiben ne szenvedjen hiányt. Erin boldogsága teljes: végre van egy igazi családja, ahol szeretik, és azt nézik, hogy mi a jó neki. Ráadásul Westonnal, gyerekkori szerelmével is minden tökéletesen alakul. Ez Erin utolsó éve a középiskolában, így minden figyelmét a továbbtanulás köti le. Eközben kiderül, hogy Weston egy művészeti egyetemre akar menni Dallasba, messze a szerelmétől. Így a végzős bál előkészületeit beárnyékolja a tudat, hogy a gimi után elveszíthetik egymást.De nem ez a legrosszabb, ami történhet… Véletlenül Erin kezébe akad egy napló, mely egykori osztálytársáé, Alderé volt. A lány olyan titkokat fedez fel, amik megválaszolják minden kérdését, és azt is megtudja, amit sosem akart volna.

Saját véleményem:
Rögtön az elején, tartozom egy vallomással. Az első rész fényében - ami tanmesének oké volt, de egyéb téren nem túlzottan remekelt - nem sokat vártam a folytatástól, egyedül a kíváncsiságom ösztönzött arra, hogy lesz, ami lesz alapon folytassam a sorozatot. Nem mondom, hogy a Viharos szerelem szerepelni fog az  év végi legek összegzésemben, de mindenképp kellemes meglepetést okozott - már pusztán azzal, hogy sokkal hihetőbb és hétköznapibb vonalon haladt tovább, hisz Jamie a mostani részben az érzelmi vonalra fektetett nagyobb hangsúlyt.


A történetben két kiemelkedő érzelmi vonal jelenik meg, a szülőké és Eriné. Hősnőnknek nem kisebb problémával kell megküzdenie, mint a változással. Drasztikusan, egyik napról a másikra kénytelen egy, a korábbitól merőben eltérő életszínvonalba, s családba csöppenni. Ez pedig nem könnyű. Hiába gondolnánk, hogy az anyagi jólét és a szerető családi háttér majd feldobja, közel sem ez történik.
Erin nagyon is valós érzelmi válságon esik át a novella során azáltal, hogy egyszerre igyekszik megtartani régi elveit, beleolvadni az újba, elfogadni az új szülők közeledését, és megcáfolni a vele szemben támasztott rosszindulatú pletykákat, miközben a múlt árnyai sem hagyják nyugodni.
Szerettem a karakterében lezajló ingadozást, és azt, hogy sokakkal ellentétben nem felejtette el, honnan jött. Jamie - az első részhez képest - baromi jól elkapta a szorongó lány érzelemvilágát, mind gondolati, mind cselekedeti szinten. Erin ezúttal sokkalta érettebb személyiségként jelent meg, ami jócskán kihatott párkapcsolati életére is, tekintve hogy bár rózsaszín ködben lubickolt, és okosan vette az ellenségek által terjesztett pletykákat is, azért képes volt meglátni a fától az erdőt. Merthogy bizony ezúttal, tipikus második részes csavarként, a Westonnal való kapcsolata is megkérdőjeleződik egy-két meglepő fordulatnak hála.
Ami Westont illeti, számomra ő még mindig túl tökéletes - nyálasan. Tagadhatatlanul vannak aranyos pillanatai, mégsem érzem korához méltó viselkedésű, tökös srácnak. Inkább egy cuki kisfiú, aki a bátortalanságát könnyen képes leplezni mindenféle hülye indokkal.

Azonban fentebb említettem egy másik, erőteljes érzelmi vonalat, melyet az Alderman házaspár tragikus csodája képez.
Minden szürreális szappanoperaiság ellenére, az első részben olyan drámai fordulattal voltak kénytelenek szembesülni, amely egyáltalán nem kis dolog. Mindössze néhány nap alatt veszítették el sajátjuknak hitt lányukat, majd szembesültek vele, hogy valójában másvalaki gyermekét nevelték 18 éven át, míg az övék nyomorban tengette napjait.
Most tehát egyszerre kénytelenek gyászolni és ismeretséget kötni, valamint megszerettetni magukat egy effektív idegen lánnyal, aki minden igyekezetük ellenére, nehezen enged fel a társaságukban. Aldermanék tehát hiába nincsenek előtérben, mégis szívszorító látni, miként próbálnak otthont és szeretetet biztosítani Erinnek. Imádtam őket, a próbálkozásaikat, és a felszín alatt, gondosan palástolt gyászukat. Remek szülő karakterek.

Mindent egybevetve - noha közel sem tökéletes -, a Viharos szerelem sokkal realisztikusabb, szerethetőbb, élvezhetőbb, és jobban kidolgozottabb, mint elődje. Érezhető a történet- és stílusbeli fejlődés. Kíváncsian várom, miként alakul tovább Erin és Weston sorsa.


Pontszám: 5/3,75
Kedvenc szereplő: Alderman szülők
Kedvenc jelenet: a naplóolvasás utáni családi jelenet
Negatívum: Weston gyávasága
Borító: 5/4,5




Nyereményjáték


Jamie McGuire tollából számos könyvet olvashatunk magyarul. A mostani játék ezért ehhez fog szorosan kapcsolódni. - Minden állomáson találtok egy idézetet, ami tartalmaz egy nevet, természetesen a név ki lesz pontozva. Nektek azt kell kitalálnotok, hogy melyik könyvből (pontos cím) származik az idézett szöveg és melyik név van kipontozva.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


Idézet:
“– Most vallottad be. …. …… szerelmes! Most már mindent hallottam. – Vedd fel a fodros bugyidat, és indulhatunk!”




Nézzetek be a többi állomásra is

04/11 Kelly és Lupi olvas
04/13 Dreamworld
04/15 CBooks
04/17 MFKata gondolatai
04/19 Deszy könyvajánlója
04/21 Insane Life

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése