2022. december 10., szombat

Blogturné extra - Ez egy ilyen nap


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a híres izraeli házaspár első képregénye, Ez egy ilyen nap címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a szívmelengető, vicces és sokunk számára ismerős helyzeteket tartalmazó képregénygyűjteményt, melyben Maya és Yehuda Devir hétköznapi hullámvölgyeiket örökítették meg.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a szerzőpárost és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát.




Interjúfordítás


"Az igazat megvallva, egyáltalán nem terveztük az Ez egy ilyen napot. Az egész néhány rajzzal indult, amiben szuperhősös képregénystílusban mutattuk meg a hétköznapjainkat. Személyes blognak szántuk, vagyis egészen pontosan Yehuda blogja lett volna, ahol szemlélteti, milyen Mayával élni. Művészeti vezetőként viszont Maya nem bírta megállni, hogy ne felügyelje a karaktertervezést, így azonnal az alkotógárda része lett.

Készítettünk egy rajzot, amin tűzforró vízben együtt zuhanyozunk – Maya ízlésének tökéletes, Yehuda viszont élve elég –, és hamar rájöttünk, hogy ezeknek a képregényeknek erejük van, és hatnak az emberekre. A közösségi médiában futótűzként terjedt ez a kép, különböző oldalakon sok milliószor osztották meg. Így aztán az energiánkat arra összpontosítottuk, hogy több ilyet készítsünk, és megszületett az Ez egy ilyen nap."



K: Mi késztetett arra, hogy a feleségeddel együtt megörökítsétek a mindennapjaitokat?

V: Az „Ez egy ilyen nap” képregények akkor kezdődtek, amikor Tel-Avivba költöztünk és lakást kerestünk. Maya javasolta, hogy készítsek egy vicces illusztrációt, és annak a segítségével kérjem meg barátainkat, hogy segítsenek nekünk egy szép lakást találni (Tel-Avivban ez nagyon nehéz). Az illusztráció végül olyan sok ember figyelmét és szimpátiáját felkeltette, hogy mostanra már minden héten új illusztrációt adunk ki.


K: Melyek a legkedvesebb történeteid, amiket megrajzoltál?


V: Nincsenek igazán kedvenceim... Az első szabályunk az, hogy az illusztrációink mindig egy valós pillanatra fókuszálnak, olyanra, ami velünk történik, így tulajdonképpen mindent élvezetes rajzolni.


K: Milyen programmal digitalizálod a képregényt?

V: Photoshoppal.


K: Kik azok a művészek, akiket csodálsz, akik arra inspirálnak, hogy jobb művész legyél?

V: Íme néhány művész, akiket szeretek: Tomer és Asaf Hanuka, Jim Lee, Kim Jung Gi, Picasso, Stuart Immonen, RB Silva, Skottie Young, Frank Cho, FrankMiller, Jack Kirby, Maya Devir.
Mindenkitől átvettem valamit: színezés, emberi anatómia, mozgás, kompozíció stb.


K: Mit szeretsz leginkább a munkádban?

V: A munkám legjobb része, hogy általa boldogabbá tehetem az embereket.


K: Ha egy lakatlan szigeten rekednél, mi lenne az az öt dolog, amit magaddal vinnél?

V: Az egyetlen, akire szükségem van, az Maya, ő segítene abban, hogy ötnél több dolgot szerezzek.


K: Ha kiutazhatnál a világűrbe, hova mennél?

V: Elvinném Mayát Asgardba vagy Hobbitonba. 


K: Mi volt a kedvenc rajzfilmed gyerekkorodban?

V: Johnny Bravo, A hihetetlen Hulk, X-Men.


(Forrás: thearticlesofantiquity.com)




Nyereményjáték


Mostani játékunk során ki másoké is lehetne a főszerep, mint a képregényeseké? Minden állomáson láthattok egy borítórészletet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a kötet szerzőjét, majd a nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése