2022. december 19., hétfő

Disney - Adventi mesekalendárium



A Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a 24 minikönyvből álló Adventi mesekalendárium. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a varázslatos és időtlen történeteket rejtő adventi kalendáriumot, ami segít, hogy még tökéletesebb és meghittebb legyen a karácsonyi készülődés.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.
 
 
Disney - Adventi mesekalendárium
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789635990443
Oldalszám: 576 oldal (24 minikönyv)
Fordító: Krivánszky Emőke, Wohl Anita

Fülszöveg:
– Nézd, papa! Havazik! – kiáltott fel Pinokkió. Az immár hófedte, csillogó falu látványát csodálta az ablakon keresztül. Izgatottan és boldogan várta a karácsonyt, hiszen ez volt az első ünnepe igazi kisfiúként. Idáig minden nagyon tetszett neki!
– Azt hiszem, ez azt jelenti, hogy ideje felkészülnünk – felelte Geppetto.
Ünnepi visszaszámlálás 24 minikönyvvel!
A 24 varázslatos és időtlen történetet rejtő adventi kalendárium december minden napjára tartogat egy bájos Disney-mesét, hogy teljes legyen az ünnepi készülődés!
Várd együtt a karácsonyt kedvenc mesehőseiddel!

Saját véleményem:
A Kolibri kiadó immár második esztendeje örvendezteti meg a legfiatalabb olvasókat a lelket tápláló Disney - Adventi mesekalendáriummal, mely 24 minikönyvet tartalmaz. Minden napra egy mese szeretett mesehőseinkkel a főszerepben - már amennyiben meg tudjuk állni, hogy a csokis verzióhoz hasonlóan, ne habzsoljuk be egyszerre az összeset. És ez bizony nem könnyű, pláne nem akkor, ha olyan végtelenül cuki, bájos és ünnepi történetekről van szó, mint amilyeneket ez a verzió rejt.

"A karácsony nem az ajándékokról szól, vagy hogy ki aggatja fel a díszeket. A szeretteinkkel együtt töltött idő a lényeg. Ő pedig sehol máshol nem lett volna szívesebben, mint itt"

Az Adventi mesekalendárium ötlete szerintem csodálatos, egyben rendkívül egyedi. Ez idáig még nem igen találkoztam olyan mesekönyvvel, ami a klasszikus kalendáriumok formáját ötvözte volna a könyvekével, itt viszont ez a helyzet. A hatalmas, színes, hívogató külső huszonnégy zsebet rejt, benne ugyanennyi történettel, melyek mindegyike az ünnepvárásra vagy magára a karácsonyra épít. Így a kicsik megismerkedhetnek Belle és Csészike első karácsonyával, átélhetik Pinocchio első, kisfiúként töltött karácsonyát, együtt hógolyózhatnak Dumbóval és a mamájával, jót mosolyoghatnak Aranyhaj karácsonyfóbiáján, vagy épp Bambi és az anyukája által bepillantást nyerhetnek abba, milyen is a tél és az ünnep az erdőlakók számára. De akad itt még dalmata-hókutyaépítés, kutyakarácsony, halácsony, Sohaországi fadíszítés és megannyi édes-kedves történet régi és új kedvenceink tolmácsolásában. Merthogy az adventi kalendárium legnagyobb örömömre nem félt egészen a kezdetekig visszanyúlni, és olyan meséket és mesehősöket is elővenni, akikről manapság meglehetősen kevés szó esik. Így hát Wall-e, Aranyhaj, a Hihetetlen család és a Verdák mellett találunk mesét Donald kacsáról, Susi és Tekergőről, a 101 kiskutyáról, Bambiról, Dumbóról, Pinokkióról, Micimackóékról, Mickey egérékről, de még Tiki, Niki és Viki is képviselteti magát. És ahogyan az a felsorolásból is látható, nagyjából egyenlő arányban oszlanak el az állat- és az emberszereplős mesék, mi több, a készítők arra is figyeltek, hogy a mesekalendárium uniszex legyen.

Szívből ajánlom hát, ha unjátok a csokikalendáriumokat, szeretnétek valami igazán egyedit ajándékozni magatoknak vagy a gyerekeknek, miközben az ünnepekre is hangolódnátok. Az aprócska, füzetszerű mesék könnyen forgathatóak és rövidségük okán akár esti mesélésre is kiválóan alkalmasak. Jó Disney mesékhez híven egytől egyig tartalmaznak valamiféle tanulságot, így többek között azt is megtanítják, hogy mi a karácsony valódi lényege, hogy egy apró gesztus, kedves szó vagy tett, mennyit jelent. 
Igaz, hogy jómagam már kinőttem a célkorosztályból, mégis ez a kalendárium kellett ahhoz, hogy megálljak, átszellemüljek, és újra megtanuljam értékelni a karácsonyt. Manapság, amikor ennyire felgyorsult az idő és mindenféle negatív behatások érnek minket, hajlamosak vagyunk érzelmek, vagy bármiféle ráhangolódás nélkül átrobogni az ünnepeken, ahelyett, hogy megélnénk őket - mint régen. És bár lehet, hogy furcsán hangzik, de az Adventi mesekalendárium picinyke könyveit forgatva lelassul az idő, átértékelődik a rohanás, és egykori kedvenceink ismét megtanítanak minket érezni. Higgyétek el, működik. Szóval nagyon, de nagyon ajánlom! Az Adventi mesekalendárium könyvecskéi rövid, szórakoztató, ünnepváró Disney mesék, amik hol mosolyt csalnak az ember arcára, hol megmelengetik a szívét.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Belle, Bambi és az anyukája, és hát igazából mindenki
Kedvenc mese: Csészike ajándéka
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során karácsonyi Disney meséket keresünk. Minden állomáson láthattok egy képet, ami alapján ki kell találnotok, melyik meséről van szó, és a címét (az ünnepi kiadásét!) beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott könyvet.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

12/18 Csak olvass!
12/19 Dreamworld
12/20 Szaffi polca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése