2022. december 15., csütörtök

Yehuda Devir & Maya Devir - Ez egy ilyen nap


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a híres izraeli házaspár első képregénye, Ez egy ilyen nap címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a szívmelengető, vicces és sokunk számára ismerős helyzeteket tartalmazó képregénygyűjteményt, melyben Maya és Yehuda Devir hétköznapi hullámvölgyeiket örökítették meg. Tartsatok velünk, ismerjétek meg a szerzőpárost és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát.
 
 
Yehuda Devir & Maya Devir: Ez egy ilyen nap
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635974221
Oldalszám: 272 oldal
Fordító: Kereki Noémi Valentina

Fülszöveg:
Hogyan birkózzunk meg a házasság apró kihívásaival?
A kötet a rendkívül népszerű alkotópáros életét és szerelmét mutatja be, ahogy megbirkóznak a hétköznapok hullámvölgyeivel és a friss szülőséggel járó jelentős változásokkal.
Yehuda és Maya Devir akkor kezdték képregényben illusztrálni az életüket, amikor friss házasként az első közös lakásukba költöztek Tel-Avivban. Az azóta eltelt években az Ez egy ilyen nap az egyik legnépszerűbb alkotás lett az interneten, világszerte több millió követővel.
Ez az első alkalom, hogy a Devir-képregények egy kötetben élvezhetők. Ebben a gyűjteményben szívmelengető, vicces és mindannyiunk számára ismerős helyzeteket osztanak meg. Úgyhogy még azok is, akik nem gondolják, hogy gépkarabéllyal kellene hadat üzenni egy csótánynak, könnyedén azonosulni tudnak a Devir házaspár küzdelmeivel és sikereivel. Hiszen ki nem mondta már maga is, hogy ez egy ilyen nap?!
Lepd meg vele magad és a szeretteidet, barátaidat!

Saját véleményem:
Az internetfelhasználók többsége legalább egyszer már biztosan találkozott a Devir házaspár vicces, szókimondó, sokszor nyers vagy éppen őszinte alkotásaival. A közösségi média felületeit például lehetetlen úgy végigpörgetni, hogy ne jöjjön szembe az emberrel Maya és Yehuda tusolós képe, amin azt ábrázolják nagyon is reálisan, milyen hőfokon szeretnek tusolni a nők és a férfiak. Jómagam is így találkoztam velük először, és azóta is lelkesen követem őket, amikor pedig megláttam, hogy a Könyvmolyképzőnél érkezik az első képgyűjteményük, nagyjából madarat lehetett volna fogatni velem.

Az Ez egy ilyen nap a klasszikus értelemben nem nevezhető képregénynek, inkább amolyan helyzetkomikumokat ábrázoló képgyűjtemény, melyben az egyes alkotások a hétköznapokra reflektálnak. 
Maya és Yehuda Tel-Avivba költözésükkor kezdték el humorral átitatott, illusztrált formába önteni hétköznapjaikat, abban a reményben, hogy sikerül megfelelő lakást találniuk. Viszont rövid időn belül akkora sikere lett a képeknek, hogy újabb és újabb alkotások követték egymást, az izraeli házaspár pedig mára egyfajta szupersztárrá nőtte ki magát. Népszerűségük abban rejlik, hogy képeik által sok olyan nem fotogén pillanatot és valós küzdelmet is megosztanak, amivel a párok (vagy bárki más) könnyen tudnak azonosulni. Ilyen például a teherbeesés, a házasság különböző fázisai, a női lét nehézségei, a férfi sors, a két nem közti különbségek, és még sok más, amivel mi magunk is nap, mint nap szembesülünk. 
A kötet első része Maya és Yehuda friss házasságával indít és egészen az első baba megszületéséig tartó időszakot öleli fel, olyan témákat érintve, mint a költözés, az együttélés, a női napok, hobbik, házimunka, stb. Ráadásul tipikus geek házaspár révén nagyon modernek is, és sokkal inkább a mai kor szellemiségét tükrözik, megszólítva a húszas-harmincas korosztályt. Pont ezért, noha jelenleg nem élek párkapcsolatban, sikerült azonosulnom az általuk közvetítettekkel, nem egy képnél magamra ismertem (khm, Trónok harca), míg máskor szimplán jókat röhögtem, képzeletben bólogatva, hogy "igen-igen, mennyire igaz!".
Nekem külön tetszett, hogy rájuk jellemzően nem a szövegen volt a lényeg - sőt, az igen elenyésző mennyiségben fordult elő -, hanem az illusztrációkon. Egyetlen kép felér egy komplett történettel, szépen átadva annak üzenetét és érzelemvilágát. 

Mindent egybevetve szívből ajánlom az ez egy ilyen napot, ha szeretitek a szívmelengető, vicces, kicsit mindannyiunkat kiparodizáló képeket, amik mosolyt csalnak az ember arcára. Maya és Yehuda szuperhősszerű ábrázolásában igazán mókás szembesülni azzal, milyenek is vagyunk valójában. Ráadásul egy olyan, időálló kötetről van szó, ami sosem veszít aktualitásából, bármikor elő lehet kapni és feldobni vele a hangulatot.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Maya, Yehuda
Kedvenc jelenet: Trónok harcás
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Ez egy ilyen nap #1, önállóan olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során ki másoké is lehetne a főszerep, mint a képregényeseké? Minden állomáson láthattok egy borítórészletet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a kötet szerzőjét, majd a nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

12/08 Hagyjatok! Olvasok!
12/10 Dreamworld - extra
12/12 Booktastic Boglinc
12/14 Dreamworld
12/16 Deszy könyvajánlója
12/17 Spirit Bliss Sárga könyves út - extra
12/18 Spirit Bliss Sárga könyves út
12/20 Utószó
12/21 Könyv és más
12/22 Fanni's Library

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése