2022. december 28., szerda

Blogturné extra - Nefelejcs


A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelent Kerstin Gier legújabb könyve Nefelejcs címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a varázslattal teli világot, mely már világszerte meghódította az olvasók szívét.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát.




Idézetek


"A türelem az a bizakodás, hogy minden eljön, amikor megérett rá az idő."

"– Érdekelnek az állatok? Gyere, kicsit körbevezetlek. Nemcsak törpesárkányokról, hanem más kicsi perembéli lényekről is gondoskodunk itt, akiknek nincs érdekképviseletük. Meg tudom mutatni neked a fénycsigákat, a szarvaslegyeket és a vámpírmolyokat, ezenkívül vannak még repülő kukacok és faugrók is."

"– Akkor olyasmi vagy, mint Pumukli? Tudod mozgatni a tárgyakat?
– Akkor már rég a fejedhez vágtam volna ezt az énekeskönyvet."

"– Szegény Ágnest tehát elégették?
– Megpróbálták, a lángok azonban kitértek előle, mert annyira… szent volt.
– Ennek igazán örülök.
– Ne örülj korán. Utána egy kardot döftek a torkába, és azt nem élte túl."

"– Az élet nem vár, amíg minden újra tökéletes lesz. Az élet azt szeretné, ha mindennap teljes szívből élnénk."

"– Kizárt! – zihálta Julie. – Semmiképp nem megyek keresztül az ijesztő temetőn. Főleg nem az éjszaka közepén. Még mindig pizsamában vagyok!
– Ne legyél már ilyen gyerekes! A zombiknak mindegy, hogy mi van rajtad."

"– Te… Neked nincs véletlenül egy unokatestvéred Londonban? – Elbűvölten bámultam a sárkányfarokra, aminek háromszög alakú hegye úgy mozgott, mint egy ideges macskáé. – Egy Xemerius nevű vízköpődémon?
A teremtmény felém fordította a fejét.
– Dehogynem, persze, mi, vízköpők természetesen mindannyian rokonságban állunk egymással, és évente egyszer találkozunk a vízköpő nagypapánknál, a születésnapján. – A szemét forgatta. – És te mi vagy?
Valaki, aki sok fantasykönyvet olvasott. Ezért nem is féltem a vízköpőktől. Csak egyszerűen nem tudtam felfogni, hogy itt ül, előttem."

"– Azt hiszem, téged valójában nem is vett észre, kis Matilda. Szóval, ha virág lennél, akkor egyértelműen nefelejcs. Azt is sokszor figyelmen kívül hagyják.
Matilda sugárzott. Jácint tényleg értett hozzá, hogyan terelje el a figyelmét a tömeggyilkosok és irányelvek után való kérdezősködésről. Működött.
– Szuperaranyos, jóravaló, az idő legnagyobb részében visszafogottan meghúzódik a háttérben – folytatta hízelegve. – Megbízható, könnyű ápolni, ol…
– …állandóan alulértékelik – egészítette ki Tündér gyorsan. – És véletlenül az egyik kedvenc virágom. Nem hiába festettem ezt az üzlethelyiséget is nefelejcskékre."

"– És most?
– És most… – Most menthetetlenül elvesztem, és valószínűleg mindörökké szerelmes leszek beléd. – … Tudom, hogy egy arrogáns seggfej vagy, aki eszméletlen jól csókol."

"– És ez a szörnyű kalap a huszonharmadik megsértése – motyogta Jácint.
– Nincs is huszonharmadik irányelv – morogta Hector.
– Pedig kéne – fintorgott Jácint. – Hogy az emberiséget megvédje a látványodtól. És hol találtad ezt a kilencvenes évekbeli szatírkabátot?"




Nyereményjáték


Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek Kerstin Giert - pontosabban az általa írt regények fontosabb szereplőit. Minden állomáson találtok egy összekevert betűkupacot, nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakni őket és az így kapott nevet beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


REXEMIUS




Nézzetek be a többi állomásra is

12/28 Dreamworld - extra
12/30 Csak olvass!
01/02 Csak olvass! - extra
01/04 Könyvvilág
01/06 Fanni's Library
01/08 Readinspo
01/10 Könyv és más
01/12 Sorok Között
01/14 Dreamworld
01/16 Booktastic Boglinc
01/18 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése