2014. november 12., szerda

C.J. Roberts - Fogoly a sötétben



“– Mit kell tennem pontosan?
– Engedelmeskedni.”
Fájdalom és élvezet kéz a kézben jár e regény lapjain. A főszereplő Livvie egy veszélyesen sötét, megdöbbentően bizarr és kéjesen vad világba csöppen, ahol mindenben ki van szolgáltatva mestere kénye-kedvére. Légy erős, és szegődj társául erre a döbbenetes kalandra!


C.J. Roberts: Captive in the Dark - Fogoly a sötétben

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633738719
Oldalszám: 2.. oldal
Fordító: Sándor Alexandra

Fülszöveg:
Caleb olyan ember, akit csak a bosszú érdekel. Amióta egy hatalomra éhes gengszter kiskorában elrabolta, majd eladta rabszolgának, másra sem tud gondolni – kizárólag a revans foglalkoztatja. Tizenkét évre merült el az élvezeti célból tartott rabszolgák világában, az egyedüli felelősnek tartott férfit keresve. A szenvedését okozó építész végül előkerült: a személyi igazolványa új volt, a személyisége azonban a régi maradt. Ha Caleb elég közel akar kerülni a céljához, muszáj azzá vállalnia, amit gyűlöl. Elrabol egy gyönyörű lányt, hogy azzá tegye, ami ő maga volt egykoron.
A tizennyolc éves Olivia Ruiz idegen helyen ébred, bekötött szemmel és megkötözve. Egy kellemes férfihang üdvözli, aki arra utasítja, hogy szólítsa őt Mesternek…

Saját véleményem:
Calebet hosszú-hosszú évek óta semmi más nem élteti, csak a bosszú. Kiskorában elrabolták és Teheránban rabszolgává tették. Fiatal kora ellenére élvezeti cikként használták, egészen addig míg egy férfi meg nem mentette. S mivel mind a kettejüket ugyanaz a cél, a sérelmek megtorlása hajtotta, összefogtak, hogy közös erővel vegyenek elégtételt. Ám ahhoz, hogy a hatalomra éhes bűnöző közelébe juthassanak, a legjobbá kellett válniuk a szexrabszolga piacon. Ezért Caleb tizenkét éven át rabolt el ártatlan lányokat, és képezte ki őket az ipar legjobbjainak. Kitartása pedig végre beérni látszik. Már csak egyetlen lány választja el a végső győzelemtől. Egy utolsó rabszolga.
Caleb választása a 18 éves gyönyörű és vonzó Oliviára esik, a lányra, aki slamposan jár iskolába, és mielőtt betérne oda, mindig átöltözik.
Caleb némi megfigyelés után elrabolja őt, és egy eldugott, mexikói ház, sötét szobájába zárva próbálja meg kiképezni. Csakhogy Livvie más, mint a többiek. Nem úgy reagál, mint elődei. Ráadásul egyfajta védelmezőt lát kínzójában, ami felkelti Caleb érdeklődését.

„Ő volt a kínzóm és a vigaszom; a sötétség és benne a fény is egyúttal.”

Egy régebbi posztomban már említettem, hogy az erotikus könyvek nem igazán tartoznak az én ízléskörömbe. Ennek ellenére időnként néha mégis megpróbálkozom egyel-egyel. Így került a kezembe a Fogoly a sötétben is. Rengeteg mindent hallottam, olvastam már róla. Jót és rosszat vegyesen. Azt is pontosan tudtam, hogy ez más lesz, mint az átlagos erotikus regény. És pont ezért voltam rá kíváncsi.
Manapság sajnos nem idegen téma a szexrabszolgaság. Lépten-nyomon hallhatunk róla, és két választásunk van. Eldönthetjük, hogy a homokba dugjuk a fejünket és úgy teszünk, mintha nem is létezne, vagy szembesülünk vele, hová is fajult a világunk. Aki ezt a történetet választja, az az utóbbi mellett dönt. Arra viszont felhívnám a figyelmet, hogy nem véletlenül került a borítóra 18-as karika, és rázós könyvek felirat. 18 év alatt én senkinek sem ajánlanám, és felette is csak azoknak, akik lelkileg megérettek rá, és képesek elviselni. Ugyanis ez a történet nem csak a szexről szól. Az csupán egy eszköz jelen esetben. A lelki megpróbáltatás sokkal, de sokkal keményebb.
Engem rettentően megviselt mindaz, amin Oliviának át kellett esnie. Caleb nem kis lelki- és testi terrorban részesítette, ami sokkal inkább volt fájdalmas, kemény, durva és kegyetlen, mintsem romantikus és szexi. A betörés minden pillanata gyötrelem a lánynak és az olvasónak is egyaránt. És bár tagadhatatlanul érdekes olvasmány, mégis már csak attól mocskosnak érzed, magad, hogy megfogod a könyvet. Olyannyira, hogy legszívesebben addig dörzsölnéd a bőrödet, míg el nem kopik. Ugyanakkor, ha furán is hangzik, nekem nagyon bejött. Szerettem, hogy ennyire felkavart, mélyen érintett, és sokkolt.
Egyik szereplőt sem tudtam a szívembe zárni, mert mind a ketten őrültek és pszichopaták voltak, mégis érdekfeszítő volt az ő szemszögükből követni az eseményeket. Megismerni a betörendő alanyt és azt a folyamatot, mely során megváltozik minden értelemben. És azt a fickót, aki képes volt erre a szörnyűségre.
A mai napig nem tudom eldönteni, melyikük volt a betegebb. Caleb azért, mert pontosan azt csinálta ártatlan lányokkal, amit évekkel korábban vele is, és ami miatt ennyi időn át bosszúra szomjazott. Vajon egy elégtételért össze lehet törni tucatnyi lány és család életét? Megalázni és kiszolgáltatni őket?
Vagy Olivia, aki annak ellenére, hogy a szenvedő fél volt, beleszeretett és kívánta kínjai okozóját.
De talán Livvie-t mondanám, ha választanom kéne. Mégpedig azért, mert bár Caleb úgy bánt vele, mint egy utolsó kutyával, megalázta, kínozta, és porba tiporta a nőiességét és a becsületét, mégis kívánta a férfit. Vonzódott hozzá. Vágyott az érintésére. Tudom, hogy létezik ilyen szindróma, mégis nagyon elfajzott.
Az viszont kifejezetten tetszett, hogy az erős kötődés ellenére Livvie próbált önmaga maradni, és kiállt az elvei mellett. Képes volt racionálisan gondolkozni.
A könyv ismeretében tehát azt mondom, aki bírja a megrázó dolgokat, és nem fél, hogy lelkileg kicsit (nagyon) összetörik, az semmiképp se hagyja ki. Izgalmas és nagyon életszagú olvasmány arról, miként szolgáltatnak ki, és tesznek tönkre ártatlan és fiatal lányokat, kéjre éhező, gazdag, elborult elméjű férfiak miatt. Valamint egy egészen új megközelítése annak, mire képes valaki a bosszú nevében. De semmiképp se azért olvassátok, mert egy újabb erotikus könyvre vágytok. Ez nem az.
Sokat tipródtam a pontozáson. Nem érzem azt, hogy nekem tisztemben állna egy lány ilyesféle megaláztatását pontokkal jutalmazni. Sajnálom, de nem visz rá a lélek. De, hogy tudjatok mihez viszonyítani, mint könyvet, az érdekességei, az újdonsága, és a kiváltott hatása miatt a 4-4,5 csillagos kategóriába rangsorolnám.


Pontszám: 5/
Kedvenc szereplő: nincs, mind a ketten őrültek
Kedvenc jelenet: amikor Livvie először jöhetett ki a szobába
Negatívum: az a bizonyos közösülés, mielőtt Caleb kiengedi a szobából a lányt
Borító: 5/5




Teherán


Teherán Irán fővárosa, Teherán tartomány központja.
A város 658 négyzetkilométeren terül el az Alborz-hegység lábánál. Lakóinak száma 7,16 millió, az agglomerációval együtt 14 millió.
Irán iparának több mint fele a fővárosba összpontosul: többek közt autó-, elektronikai, fegyver-, textil-, cukor-, cementgyárai, vegyi üzemei és olajfinomítója van, a szőnyeg és bútorkereskedelem központja.
A perzsákon kívül számos nemzetiség él a városban, mint azeriek, örmények, asszírok, kurdok és perzsa zsidók. A sok mecseten kívül ezért számos keresztény templom és zsinagóga is található Teheránban.





Nyereményjáték


A Könyvmolyképző Kiadónak hála három szerencsés ezúttal is megnyerheti a regényt!
A blogturné mind a hat állomásán találtok néhány kiemelt betűt, amelyeket helyes sorrendben összeolvasva olyan eszközök neveit kapjátok, amelyeket gyakran használnak az úr és alárendelt szerepjátékokban, így e könyv lapjain is találkozhattok velük. 
Figyelem! Ahogy ezt a rázós történetet, úgy nyereményjátékunkat is csak felnőtt olvasóknak ajánljuk! A Rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtést. 
A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az értesítő emailre, automatikusan újra sorsolunk.




Nézzetek be a többi állomásra is

11/05 Kelly & Lupi olvas
11/07 Kristina blogja
11/09 Angelika blogja
11/10 Media Addict
11/12 Dreamworld
11/14 CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése