2014. november 17., hétfő

Tara Sivec - Csábítások és csemegék



A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg a Tara Sivec - Csábítások és csemegék című könyve, ami nem csak szexi, de igen szórakoztató is.
Claire szókimondó, humoros és - gyűlöli a gyerekeket. Murphy ezt nem hagyhatja, ezért ismerősei között neki születik először gyereke. Claire szemszögén keresztül kalandozunk végig a könyvben és természetesen megtudhatjuk, egy nő életéből mik nem hiányozhatnak. A csokoládé! … és Nyúl Úrfi sem.A turné tagok többsége az egész könyvet idézte volna, ezért rendhagyó módon, minden turné állomáson egy-egy idézet vár titeket.


Tara Sivec: Csábítások és csemegék

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633990513
Oldalszám: 376 oldal
Fordító: Farkas János

Fülszöveg:
Claire, a húszas éveiben járó, egyedülálló anyuka szeretne annyi pénzt összeszedni, hogy elindíthassa a saját vállalkozását, hogy a mocskos szájú, de (amikor alszik) imádnivaló kisfiának jobb életet biztosíthasson. Ezért kelletlenül beáll a legjobb barátnőjéhez, hogy segítsen szexuális játékszereket eladni.
Egyszer csak felbukkan a városban Carter, Claire hajdani egyéjszakás kalandja, aki örökre megváltoztatta az életét.) És bár egyedülálló csokoládéillatán kívül semmire nem emlékszik Claire-ből, a lány gondoskodik róla, hogy ezúttal mély nyomot hagyjon a fiúban.
Carter leplezetlen döbbenettel veszi tudomásul, hogy van egy négyéves kisfia, Claire pedig attól pánikol, hogy álmai férfija rögtön menekülőre fogja majd, látva a terhességről árulkodó jeleket a bőrén és a nullához közelítő hálószobai tapasztalatát. Ám semmi ilyen nem történik. Ketten együtt mindent megtesznek, hogy eljöjjön számukra az „örökkön örökké”.
Az élet olyan, amilyenné teszed. Ha a tiéd vodkából, csokiból és vibrátorokból áll… hát legyen!

Saját véleményem:
Claire az egyetemen mindvégig a tanulásra koncentrált, ám barátnője, Liz, annyit heccelte szüzességével a csokoládéillatú lányt, hogy az végül egy bulin berúgva lefeküdt egy ismeretlen sráccal, akivel azonos hullámhosszra kerültek sörpongozás közben.
Claire másnap reggel szép csendben lelépett. Csakhogy időközben furcsa tüneteket kezdett el produkálni, melyek egyértelműen a terhesség előjelei voltak. Balsejtelmét végül a tucatnyi terhességi teszt alá is támasztotta. Noha Claire ezek után mindent megtett, hogy előkerítse a srácot, nem járt sikerrel. Így más választása nem lévén, hazaköltözött édesapjához, és elfelejtette álmát, hogy egy napon majd közös boltot nyit Lizzel.
De öt év elteltével álmai mégis megvalósulni látszanak, amikor Liz és párja, Jim  visszaköltöznek abba a városba, ahol Claire neveli fiát. A bohókás Liz közli vele, hogy talált egy üzletet, melynek egyik fele tökéletesen megfelel az ő szexshopjának, a másik pedig Claire édességboltjának. A fiatal anyuka éppen ezt a hírt emészti, amikor munkahelyére érkezve belebotlik gyermeke apjába, aki mint évekkel korábban, most is annyira részeg, hogy fel sem ismeri...

A könyvvel való kapcsolatom érdekesen indult. Eleinte eszem ágában sem volt elolvasni, de aztán több ismerősöm is annyit áradozott róla, hogy úgy voltam, adok neki egy esélyt. És milyen jól tettem! Komolyan mondom, én még ennyit egy könyvön sem nevettem. A legelső betűtől a legutolsóig imádom! Hihetetlenül vicces, szexi, romantikus, csábító, és fiatalos. Szívem szerint minden csajnak a kezébe nyomnám. Olyan ez a regény, mint egy lánybúcsú. Tele olyasfajta dolgokkal, amiket, ha egy átlagos hétköznapon nem is tudnánk elképzelni/említeni, de egy önfeledt, feloldódott, gátlásoktól mentes, mindent bele est alkalmával igen.
Már rögtön a kezdés baromi ütős. Claire nem szépít. Kimondja, amit gondol, minden kertelés nélkül, úgy, ahogy az a valóságnak megfelel.
Bevallom, engem már azzal megvett, ahogy a szülésről és az anyaságról mesélt. Nem a szokásos minden szép és jó dumát nyomta le, hanem a kőkemény valóságot, ami a jó dolgok mellett történik az ember lányával. És lehet, hogy az anyukák vagy a gyerekimádó hölgyek elsőre felszisszennek a cseppet sem finom gondolatokon, de úgy gondolom, ha őszintén a lelkük mélyére tekintenek, aláírják, hogy igaz, amiről ez az őrült csajszi hablatyol.
Cselekményét tekintve, nincsenek nagy hullámhegyek vagy völgyek, inkább egyfajta görbetükör ez a magukat olykor túl komolyan vevő romantikus/erotikus történeteknek. Claire és Carter újbóli megismerkedésén és családdá válásán van a főhangsúly. Hogy miként csiszolódnak össze, és dolgozzák fel azt, hogy egy részegen átmulatott éjszaka után gyermekük született.
Clairék között kezdetektől fogva működik a kémia... nem is kicsit. Ahogy egy légtérbe kerülnek - sőt még akkor is, ha csak a másikra gondolnak - szexuálisan túlfűtötté válik a levegő. Ebből kifolyólag rengeteg erotikával fűszerezett jelenetet kapunk, ami olykor rettentő szórakoztató is egyben. Nem az a tipikus szexelős könyv. Annál jóval több, és jobb.

A regény legalapvetőbb erőssége a humor, ami sok esetben baromi vulgáris - sokat káromkodnak -, mégsem zavaró. Sokkal inkább szórakoztató, de tényleg. Ha most a szemeteket forgatjátok és elítélitek a káromkodást - én is, az álszentség keretein belül -, akkor olvassatok bele és vegyétek meg, mert ennek a polcotokon kell csücsülnie!
Természetesen a humor nem jöhetne létre a lökött karakterek nélkül. Mindannyian idióták, a szerethető fajtából. Claire a szarkazmus (és az édességek) királynője. Liz a túlbuzgó, lökött, tipikus legjobb barátnő, aki szétrúgja bármelyik pasinak a seggét, ha az bántani akarja BFF-jét. Carter a mindig rosszkor, rosszat mondó, ám annál szenvedélyesebb és viccesebb beszólású/monológú álompasi. Drew meg... hát ő olyan, mint Stifler (Amerika pite). Jim az aranyos papucs, aki behódol domináns barátnőjének (Liz), de féltő bátyusként védelmezi Claire-t. Míg Gavin a csíntalan, gyermekien szabad szájú bajkeverő. És ott van még a rideg, félelmet sugárzó apuka is, akit az Apádra ütök Jack Byrneseként tudnék azonosítani. Szóval minden adott egy fergeteges humorú, sziporkázó, extra csajos olvasmányhoz. Csokikkal, Nyúl Úrfival és társaival.
Az ahogyan az írónő beleszőtte a csokit, az édesség- és a szexuális segédeszközöket árusító boltot, nagyon jó kis keretet ad a nőiségnek és az erotikának. Na, meg jó kis helyszínül szolgál mindenféle mocskos, vagy kevésbé mocskos dologhoz.
Összességében tehát azon hölgyeknek ajánlanám, akik szeretnének valami tényleg nagyon jót, szórakoztatót, és dögöset olvasni. És akkor is nyugodtan emeljétek le a polcról, ha nem szeretitek az erotikus könyveket. A nyakamat rá, hogy ezt imádni fogjátok! Mindenképpen újraolvasós kategória.


Pontszám: 5/5***
Kedvenc szereplő: Claire, Carter, Liz, Drew
Kedvenc jelenet: Gavin és Nyúl Úrfi, és az édességbolt felavatása
Negatívum: -
Borító: 5/5




Extra idézet


"- Lefeküdtem a feleségével - jelentettem ki, és a karjaimat összefonva a mellemen, szúrós szemmel méregettem az öreget.
Mindhárom felnőtt egyforma bamba tekintettel meredt rám.
- Az anyukámmal aludtál? Neked is olvasott esti mesét? A papa szerint szokott horkolni.
George egy lépést tett felém, mire nagyot nyeltem. Akármilyen vének voltak is a golyói, biztos szét tudná rúgni a seggem. Vagy megölne, és balesetnek tüntetné fel.
- Apa - szólt rá Claire figyelmeztetőleg.
Apa? Ó, a picsába! Hát, én tényleg orbitális seggfej vagyok! Tourette-szindrómám lehet, azért mondok ennyi hülyeséget. Claire egyszer sem említette a nevét a telefonban, amikor róla beszélt. Ő volt az a férfi, aki valakit szájba vert, amiért az nagyapónak nevezte. És én épp most mondtam neki, hogy öregek a golyói. Itt a helyszínen ki fog nyírni.
- A francba! Nem feküdtem le a feleségével. Óriási félreértés történt.
A férfi megtorpant, nem közeledett tovább felém. Ha lett volna egy csöppnyi eszem, befogtam volna a számat. Sajnos azonban nyilván be voltam rúgva, amikor az észt osztogatták.
- Összekevertem a dolgokat. Azt akartam mondani, hogy a lányával feküdtem le.
Hallottam, ahogy Liz felmordul, és láttam, hogy Claire-nek tátva marad a szája.
- De nem úgy volt, ahogy gondolja! - tettem hozzá gyorsan. - Mert mindketten nagyon, de nagyon részegek voltunk, és azt sem tudtam, hogy ki ő, egészen néhány perccel ezelőttig.
Ó, te jó isten, állj már le! ÁLLJ LE!
A férfi felvonta az egyik szemöldökét, és esküszöm, hallottam, hogy az ujjait ropogtatja.
- A lányának csokoládéillata van, és nem szeretném, ha elfenekelne! - folytattam szinte sírva.
- Jézus Mária... - morogta George a fejét rázva.
- Én se szeretném, ha elfenekelnének. Hogyhogy nekem nincs szőr a zacsimon? Anyu, ugye, nem fogod elfenekelni őt?
- Igen, anyu, mondd meg! Elfenekeled Cartert, amiért rossz kisfiú volt? - kérdezte Liz, kitűnően utánozva Marilyn Monroe-t."




Sörpong


A sörpong vagy sörpingpong (Beerpong) egy közkedvelt ivójáték, mely az 1950-es évekre vezethető vissza, amikor a játékot még Beirut néven játszották amerikai egyetemisták.
Ebben a sportban nem (csupán) a szerencse játszik közre, mint a legtöbb kártyás/kockás ivójátékban, hanem az ügyesség is. A játék célja ugyanis az ellenfél poharaiba juttatni a labdát. A sörpongot két csapat játssza, csapatonként két taggal és 20 fél literes pohárral. A poharak háromszög alakban vannak felállítva egymással szemben, bennük poharanként 0,1-0,3l sör, ízlés szerint.
 

Szükséges kellékek
- egy 2,43 méter hosszúságú, 0,61 m széles és 70 cm magas asztal
- összesen 22 db műanyag pohár, 10-10 a söröknek és 1-1 vízzel teli pohár a labda tisztítására minden dobás után
- két darab pingpong labda
- legalább 4 sörkedvelő vidám ember

A játék célja hogy az ellenfél poharait eltüntessük: amelyikbe betalálunk, annak a tartalmát az ellenfelünk megissza, majd a poharat félrerakja. Az nyer, akinek hamarabb sikerül kidobnia az ellenfél poharait. A győztes csapat fent maradt söreit a vesztes csapatnak kell meginnia. A játék elején a két csapat a kezdési jogot három menetes kő-papír-olló párbajjal dönti el. Értelemszerűen az kezd, aki a három menetből előbb nyer meg kettőt. Ezután a kezdő csapat megkapja mindkét labdát és elkezdheti a játékot. (Innentől kezdve a győztes csapaté lesz a kezdési jog). Az ellenfél akkor dobhat, ha a kezdő csapat mindkét tagja eldobta már a labdát, kivéve ha mindketten betalálnak, mert akkor visszakapják egy bónusz dobásra (a bónusz dobás kimenetelétől függetlenül ezután a másik csapat következik).

A dobás csak akkor érvényes, ha a dobó játékos az asztal ellenkező végén áll és a dobás pillanatában mindkét lába érinti a földet. A labdát kétféle módon lehet az ellenfél poharaiba juttatni: dobva és pattintva. A pattintott és a sima dobás egyenértékű.
A poharak egy idő után fogynak és a rendezetlenség miatt egyre nehezebb lesz betalálni, ezért minden kidobott pohár után a poharakat úgy kell rendezni, hogy a peremük érintsék egymást.
(forrás: wikipédia)




Nyereményjáték


A könyvben nagy szerepe van a csokoládénak és természetesen Claire kedvenc csemegéje is ez. Ezért pedig mindegyik napon egy édességet majszoló könyves karaktertől olvashattok idézetet, nektek nincs más dolgotok, mint kitalálni a könyv címét. Minél több címet találtok ki, annál nagyobb esélyetek van megnyerni a kiadó által felajánlott három példány egyikét.
(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseknek kiértesítést követően 72 órájuk van válaszolni az emailre, azután újabb nyertest sorsolunk.)


"- Kérsz kekszet? - nyújtott felém egy doboz csokis rágcsát. Gyomorpanaszok ide vagy oda, ezt nem lehetett visszautasítani.
- Persze
Félmosoly ült ki az arcára, felém hajolt, a szája most csak centikre volt az enyémtől. 
-  Akkor gyere és vedd el!"




Nézzetek be a többi állomásra is

11/12 Deszy könyvajánlója - Kedvcsináló idézetek
11/13 Kristina blogja
11/14 Kelly Lupi olvas - Borítók
11/15 Insane Life
11/16 Angelika blogja - A sorozatról
11/17 Dreamworld - Sörpong
11/18 Media Addict
11/19 Bibliotheca Fummie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése