2014. november 11., kedd

Miranda Kenneally - Kivédhetetlen szerelem


A Blogturné Klub bloggerei elkalandoznak az amerikai foci világába egy olyan főhősnővel, aki a legjobb dobójátékos hírében áll és 17 éves csaj létére egy egész csapatnyi fiúnak dirigál. Ez a lány nem más, mint Jordan, aki gyerekkorától kezdve lány létére csak focizni akart, így teljesítményével beküzdötte magát a suli csapatának pozíciójába. A zűrök akkor kezdődnek, amikor feltűnik egy új szexis csapattag, aki nem csak Jordan csapatvezetői pozíciójára pályázik, hanem magára a lányra is. Sikerül vajon Jordannek felülkerekedni az érzelmek viharán úgy, hogy közben a csapatát a győzelem felé terelgeti? Bekerül a lány a legjobb egyetemi/főiskola csapatba és a szívét sem törik össze? Mindenre fény derül, ha velünk tartotok a Kivédhetetlen szerelem turnén!

Természetesen Jordan mellett megismerheted a regény többi szereplőjét is és extra dolgokat olvashatsz az NFL világáról, Miranda Kenneally írónőről és sorozatáról is. Ráadásul a Móra Kiadó jóvoltából meg is nyerheted a regényt a turné végén. Mire vársz még? Az amerikai fociszezon már elkezdődött! Kapd el a labdát!


Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Kiadó: Móra Kiadó
ISBN: 9789631197587
Oldalszám: 344 oldal
Fordító: Vince Judit Andrea

Fülszöveg:
Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.
A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?

Saját véleményem:
Jordan amióta az eszét tudja, más mint a többi lány. Őt nem érdekli a divat, a pasizás, a pomponok, a diétázás vagy a shoppingolás. Sőt! Egyenesen ki nem állhatja a csajos dolgokat és a viháncolást. Számára a foci a minden, és legnagyobb álma, hogy bekerülhessen az Alabama csapatába, s minden tőle telhetőt elkövet, hogy megnyerhesse az egyetemi sportösztöndíjat.
Lány létére az egyik legjobb játékosnak számít a gimiben, ráadásul ő a csupa fiúkból álló csapat kapitánya. Teljesítményével és elszántságával kivívta a srácok tiszteletét, akik őszintén felnéznek rá, szót fogadnak neki, és úgy védik, mint a húgukat. Jordan élete tehát többé-kevésbé rendben van, azt leszámítva, hogy a sulis lányok összesúgnak a háta mögött, és a híres NFL játékos apja nem hajlandó elismerni tehetségét. Ám egy napon, amikor éppen szokásos edzésüket tartanák, megjelenik a pálya szélén egy új, piszkosul szexi srác, aki egyből megdobogtatja a lány szívét. 
Ty még Jordannél is jobb játékos, ráadásul hozzá hasonlóan ő is irányító, és minden vágya, hogy bekerüljön a csapatba...

"A viszonzatlan szerelem még a mézet is keserűvé teszi."

A regény alapötlete nagyon tetszett. Több szempontból is. Egyrészt végre tökös, talpraesett hősnőt kaptam, aki mellőzött minden csajos hisztériát és nyafkaságot, sőt mi több, tehetségével egy egész csapatnyi srác tiszteletét is kivívta - ami valljuk be, nem kis szó -, és egységgé kovácsolta őket. Másrészt imádok kultikussá vált amerikai dolgokról olvasni; és pluszpont, hogy az írónő egy ennyire pasis sportot választott a jól bevált pomponok helyett. Harmadrészt pedig a félelmetesen jól elkapott sport- és csapatszellem az, amit kiemelnék.
Az amerikai foci rajongói egészen biztosan imádni fogják ezt a könyvet. Rengeteg meccs, edzés, szakkifejezés van benne. Én mondjuk néha elvesztem közöttük, de ettől függetlenül baromira élveztem a hangulatát. Érződött, hogy ezeknek a srácoknak ez nem csak egy hobbi, hanem maga az élet.
Aranyos volt, ahogy edzések közben, után vagy az öltözőben ugratták egymást, amolyan tipikus pasik módjára. És az, hogy ennek egy lány is része volt, még különlegesebbé varázsolta az egészet.
Jordan alapjáraton jó kis karakter. Kedves, szerethető, ugyanakkor nagyon is céltudatos. Nem véletlenül lett irányító. Lány létére, 17 évesen összefogni egy hormontúltengéses fiúbandát már önmagában is szép teljesítmény.  Jordan pontosan tudja, hogy bánjon velük. Kellő arányban ötvözi a szigorúságot és a baráti hangnemet. Ennek eredményeként pedig a srácok nem csupán szót fogadnak neki és tisztelik, hanem igaz barátként kezelik és megvédik bárkitől és bármitől. Nem mintha szükség lenne rá. 
Egészen eddig a pontig imádtam a könyvet. Szórakoztató, izgalmas és új volt. Ami viszont nem tetszett, az a szerelmi szál.
Már a legelejétől érződött, hogy Jordan és Henry között jóval több van, mint barátság, még akkor is, ha ők ezt nem vallották be maguknak/egymásnak. Gyerekkoruktól kezdve lelkitársak voltak. Sokszor aludtak - még felnőve is - egy ágyban, fejtől-lábtól, és bár legjobb barátokként, testvérekként viselkedtek, a levegő mégis vibrált köztük.
Eddig még oké is lett volna, mert bírtam Henry-t és a párosukat. Még a legjobb barátomba zúgok bele klisé sem zavart. De aztán jött Ty, és vele együtt a szerelmi háromszög és huzavona.
Mielőtt Jordan rájött volna, hogy nem pusztán ártatlan érzelmei vannak Sam Henry iránt, elkezdett vonzódni az új sráchoz, aki így vagy úgy, de a helyére pályázott.
Ty viszont első perctől kezdve taszított. Sunyink tűnt, és a helyzet sajnos később sem változott. Számomra túlontúl ragaszkodó, irányításmániás pasi volt, aki csak a maga érdekeit nézte. Korlátokat szabott Jordannek, nem állt ki mellette. Gyakorlatilag megfosztotta az igazi énjétől és szabadságától. Eltűnt a talpraesett csajszi... legalábbis az élet bizonyos területein. Szóval lehet, hogy ezért sokan megköveznek majd, de én utáltam Tyler Greent.
Enyhe SPOILER! Amitől viszont kiakadtam, az Jordan szüzességének elvesztése volt. A csaj egyik nap még félt bárkit is megcsókolni, másnap viszont vizesen, a tiéd vagyok jelszóval, félmeztelenül smárolt, majd harmadnak csak úgy széttette a lábát. WTF?! SPOILER VÉGE.
Mindent egybevetve a Kivédhetetlen szerelem egy könnyed szórakozást ígérő, fiataloknak fiatalokról szóló, kedves, vicces regény, megfűszerezve némi romantikával, és rengeteg amerikai focival, na meg egy csapatnyi fiúval; barátságról, első szerelemről, sportról, álmokról, és vágyakról. Ideális olvasmány lehet a fiatalabb, 14-16 éves olvasóknak, vagy bárkinek, aki egy aranyos kis limonádéra vágyik. Én például jókat nevettem Henry és Jordan papás-mamás projektjén, a srácok poénjain, ugratásain, vagy a felelsz vagy mersz játékon, és kedvet kaptam egy amerikai foci meccshez is.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Henry, Jordan, a csapat (kivéve Ty), Mike
Kedvenc jelenet: papás-mamás, edzések és meccsek
Negatívum: Ty, és Jordan szüzességének elvesztése
Borító: 5/4




American Football Chic








Nyereményjáték


Jordan 7 éves kora óta játszik amerikai futballt, így tökéletesen kiismerte már magát a szabályok, a taktikák és a játékosok pozíciói terén. De vajon a lánynak tényleg ott van a helye a legnagyobbak között? Nem zavarják a meccsen a koncentrációját a helyes csapattársak? Összegyűjtöttünk nektek minden blogra egy-egy híres és nem mellesleg szexis NFL játékost, ám a nevüket nem árultuk el. Ismerd fel a leírásról, és a képről a keresett játékosokat és segíts Jordannak összegyűjteni az álom team-et! Ha ügyesen keresgélsz és mindenkit azonosítasz megnyerheted a Kivédhetetlen szerelem regényt.


NFL játékos adatai:

Születési idő: 1985. november 2.
Születési hely: Texas, The Woodlands
Magasság: 180 cm
Súly: 88 kg
Jelenlegi csapat: New England Patriots






Nézzetek be a többi állomásra is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése