2016. február 6., szombat

Johnny Depp Book Tag


Noha a Book Tagek korszakát éljük, a blogon eddig nem sokkal találkozhattatok. Most viszont gondoltam egyet és összeolvasztottam két kedvencemet, az olvasást és Johnny Deppet, amiből megszületett a Johnny Depp Book Tag.

Johnny Depp ezerarcú színész, egyik általa megformált karakter sem mondható átlagosnak, mindegyikükben van valami őrültség, vadság, szürrealitás. Egyszóval tökéletes alany egy book taghez (is). De nem húzom tovább a szót, lássuk a végeredményt:




Willy Wonka (Charlie és a csokigyár) – Egy könyv, aminek kultikus édességét megkóstolnád/megkostóltad

Sokat gondolkoztam, melyiket válasszam, mert Daemon csokis sütije az egyszerűsége ellenére éppúgy meghatározó számomra, mint a Csajok és csokik sorozat bonbonjai vagy a Skorpió Vágta Novemberi nyalánksága. Végül mégis a Novemberi nyalánkságra teszem a voksomat, mégpedig három okból: 1) Maggie olyan érzékletesen ír a sütiről, hogy az ember legszívesebben kikaparná azt a könyvből; 2) nem tucatédesség; 3) volt szerencsém kóstolni, és elmondhatom: mennyei!


Bolond Kalapos (Alice Csodaországban) – Egy karakter, aki mindenki szerint őrült, te mégis imádod

Maddie és Lizzie Hearts (Shannon Hale: Ever After High) - A Bolond Kalapos és a Szívkirálynő lányai - mit is mondhatnék? Két csodaországi bolondos figura, akiknek megvannak a maguk extrémen fura dolgaik. Az egyikük örök optimista, a másikuk pedig mindent és mindenkit utál (Csapjátok le a fejét!)


Edward (Ollókezű Edward) – Az a könyv, ami a legtöbb érzelmet váltotta ki belőled

Huh... nem könnyű a döntés. A Csillagainkban a hiba, a Lélekvesztők és A hercegnő is jócskán megdolgoztatta a könnycsatornáimat és a szívemet is, de döntenem kell, ezért A hercegnőé a cím. Gyönyörű és egyben szívfacsaró történet szerelemről, barátságról, testvérségről, hűségről, önzetlen szerelemről. Az utolsó száz oldalt gyakorlatilag masszív könnyfátylon át olvastam el. De hát mit is várok Cassie-től?


Mort Rainey (A titkos ablak) – Egy karakter, aki nem várt meglepetést okozott

Edmund (Elizabeth Richards: Szárnyak) okozta számomra eddig a legnagyobb meglepetést olvasmányaim során. Egy rettentően jól felépített, sokoldalú karakter, aki önnön lényével lepi meg olvasóját, nem pedig tetteivel.


Victor Van Dort (A halott menyasszony) – Egy könyves románc, aminek meghatározó eleme az elmúlás

Itt kábé egy az egyben hivatkozhatnék az Ollókezű Edward pontra. :D
Legyen a Lélekvesztők, mert az egyik leggyönyörűbb realista regény, melyben hiába tudjuk, hogy az ember az ember, a szellem pedig szellem, korlátokkal és nyilvánvaló tényekkel, a három szereplő közt formálódó kötelék és érzések hada valami leírhatatlanul szívszorító.


Jack Sparrow kapitány (Karib-tenger kalózai) – Egy könyv, ami egyszerűsége ellenére szórakoztat

Csábítások és csemegék. Őrült, mint Jack. Vicces, mint Jack. Izgalmas, mint Jack.  Egyszerű kis limonádé, de a leghűsítőbb fajtából.


Barnabas Collins (Éjsötét árnyék) – Kedvenc vámpíros könyved

Kövezzetek meg, de akkor is a Twilightot írom. Ez a sorozat több okból is meghatározó az életemben, és a csillogó vámpírjai ellenére vagy ha úgy tetszik, azokkal együtt, szeretem. Nem tökéletes, de a vámpírság modern, romantikus változata nekem bejött. Szerettem megismerni a vegavámpírok életét.


Roux (Csokoládé) – Egy könyv, amiben fontos szerepet játszik a zene

Egyetlen méreg - Mindkét főszereplő lételeme a zene, csak míg egyikük minél jobban elnyomja magában a tehetségét, addig a másikuk kétségbeesetten, minden szabályt betartva próbálkozik jobbá válni.
Saylor számára ez az egyetlen kiút, azonban hiába zongorázik tökéletesen, játéka unalmas, rideg, élettelen, míg Gabe dühe könnyfakasztóan szép dallamokat csalogat elő a hangszerből.
Engem nagyon-nagyon megfogott mindaz, ahogyan ebben a regényben a zenéről, mint érzésről, létről beszéltek, s élő-lélegző dologként kezelték.


Sweeney Todd (Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya) – A legbetegebb karakter, akiről valaha olvastál

Caleb (C. J. Roberts: Fogoly a sötétben), ez nem kérdés. Ez a pasi egy beteg állat, annak dacára, hogy mi történt vele. Elképesztő, mennyi mocsokságra képes a bosszú nevében.


Don Juan DeMarco (Don Juan DeMarco) – Egy olyan szívtipró karakter, aki elrabolta a szívedet

Úristen, hát megbuggyantam én, hogy ilyen lehetetlen kategóriát hoztam létre?  Jace, Will, Alec, Magnus, Holder, Will Cooper, Daemon, Raffe, Kayden, Elyas, Zurvan, Gideon és a többiek... Lehetetlen választani. Na jó, legyen Will Herondale, aki egyszerre szarkasztikus, vicces, bátor, hűséges, merész, sebzett, megtört szívű, stb. De igazából nagy a szívem, legalább 70 srác belefér. :D


Ichabod Crane (Álmosvölgy legendája) – Egy könyv, aminek olvasása közben rettegtél

Az Örök kísértés és Az 5. hullám között lamentáltam. Mind a kettőtől hideg futkározott a hátamon, de Az 5. hullámot választom végül, mert ez az a könyv, amitől még álmomban is rettegtem. Olyan intenzíven hatott rám, hogy amíg olvastam, naponta (rém)álmodtam vele.


Gene Watson (Holtidő) – Egy időutazós könyv

Időtlen szerelem trilógia! Logikus, jól felépített, kalandos, rejtélyes, a karakter viccesek és szerethetőek,  szóval minden megvan benne, ami egy romantikus-időutazós YA-hoz kell.




A taget nyugodtan vigyétek, és/vagy ha van kedvetek linkeljétek, vagy hozzászólásban írjátok meg a ti listátokat is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése