2013. március 18., hétfő

A beavatott film - ismerd meg a szereplőket!

Sokan kerestétek az oldalon A beavatott (Divergent) film szereplőit, ezért összegyűjtöttem néhány információt a szereplőkről.

A beavatott - Divergent

A Summit Entertrainment stúdiónál vannak a film jogai, és egyelőre úgy néz ki, hogy  2014. március 21-én kerül a mozikba (hazai premierről nincs hír). A rendező személyében Neil Burger-t tisztelhetjük, többek közt az ő nevéhez köthető a Csúcshatás c. mozifilm (ahol Bradley Cooper játszotta a főszerepet), vagy A mágus.

Szereplők közül, hivatalosan a  Tris-t, Négyest, Eric-et, Caleb-et, Christina-t és a Tori-t alakító színészek neve látott napvilágot.

Shailene Woodley - Tris

1991. november 15-én született a kaliforniai Simi Valley-ben. 
A színészi karrierje már 8 éves korában beindult, de 2008-ig csupán kisebb epizódszerepeket kapott (Szeretünk Raymond, Narancsvidék, New York-i helyszínelők, Döglött akták). Szélesebb körben a The Secret Life of the American Teenager sorozat főszereplőjeként várt ismertté, ám az igazi áttörést az Utód című mozifilm hozta számára, ahol George Clooney bajba jutott lányát alakítja. A filmben nyújtott alakítása miatt több díjra is jelölték, többek között Golden Globe-ra, de végül nem sikerült megnyernie.

2014-ben A beavatottan kívül A csodálatos Pókember 2. részében is láthatjuk majd.



Egyéb érdekességek:
- elkötelezett környezetvédő
- szeret kosarazni, úszni, futni (ez jó hír, mert Trisként szüksége lesz rá), a barátaival lenni, és bevásárlóközpontokban nézelődni
- kedvenc színészei közé tartozik Jake Gyllenhaal és Ewan McGregor, Reese Witherspoon és Marcia Gay Harden
- 2011-ben szerepelt egy indie rock zenekar, a Best Coast Our Deal c. klipjében, amit Drew Barrymore rendezett


Theo James - Négyes

1984. december 16-án született Oxfordban. Eredeti vezetékneve a Taptiklis, mert apai ágról, a nagyapja görög. De van benne skót és új-zélandi vér is. 

Theo 2010-ben a Passionate Woman c. sorozatban debütált, majd később a Downton Abbey-ben is feltűnt 1 epizód erejéig.
Továbbá filmjei közé sorolható még a kevésbé ismert Kamaszok kalamajkái Krétán is, ahol inkább csak mellékszereplőként van jelen, vagy a Férfit látok álmaidban komédiában is. Míg az Underwold - Az ébredés c. moziban ő alakítja Davidet, így talán többetek számára is ismerős lehet.

Ezenkívül ő a Shere Khane nevű banda énekese. (Nem mellesleg tök jó hangja is van.)



 Zoe Kravitz - Christina

1988. december 1-én Los Angelesben született. Apja nem más, mint a híres Lenny Kravitz, de színésznő édesanyja, Lisa Bonet sem ismeretlen a média számára.

2007-ben kezdett el a színészettel foglalkozni, de igazán csak 2008-ban robbant be a köztudatba, amikor szerepelt Jay Z  I Know c. számához készült klipben. 
2009-ben megkapta a Yellint to the Sky főszerepét, majd később szerepelt a Kaliforgia c. sorozatban, ahol Pearl-t alakította.
Első, jelentősebb szerepét viszont az X-Men: Elsőkben kapta, ahol Angel Salvadore-t játszotta.
A színészeten kívül modellkedik ( Vera Wang - Princess parfümének volt az arca) és énekel a 2009-ben alakult Elevator Fight-ban. Ám az éneklést csak hobbinak tekinti.



Jai Courtney - Eric

1986. márciusában Sydney-ben születt.

Első komolyabb szerepét a Spartacus - Vér és homok c. sorozatban kapta, ahol összesen 10 epizódban szerepelt, Varroként. Ám nevét valószínűleg a Die Hard 5. részéből ismerhetitek jobban, ahol John McClane fiát alakítja. 
Jai egyre felkapottabbnak számít, hisz játszott már Tom Cruise oldalán, a One Shotban, és forgatott Aaron Echarttal (akinek a neve szintén felmerült A beavatott kapcsán) is.







 Maggie Q - Tori

1979. május 22-én született Honoluluban. Teljes neve Margaret Denise Quigley. Ír, amerikai és lengyel felmenőkkel is rendelkezik. 
1998-ban kezdte meg televíziós pályafutását, a House of the Dragon c. sorozatban, ami igen nagy sikereket ért el Ázsiában. Később játszott Jackie Chan mellett a Rush Hour 2-ben és a Manhattan Midnight-ban.
Majd 2006-ban Tom Cruise oldalán tűnt fel a Mission Impossible III-ban, ahol Zhen-t alakította.
2007-ben pedig Bruce Willis mellett a Die Hard 4. részében játszott. De forgatott már olyan nagy és neves színészekkel is, mint Hugh Jackman és Ewan McGregor.
A nagy áttörés azonban csak 2010-ben jött el számára, amikor megkapta a Nikita c. sorozat címszerepét.




Ansel Elgort - Caleb

róla sajnos semmilyen infót nem találtam.


2 megjegyzés:

  1. Négyesnél helyesebbre számítottam :/

    VálaszTörlés
  2. Ansel Elgort 1994. március 14-én született New York-ban, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesapja a híres divatfotós, Arthur Elgort, aki a Vogue magazinnak dolgozik. Édesanyja Grethe Holby operarendező, aki Norvégiában született.

    Kiskorában apja gyakran elvitte a Vogue fotózásaira. "Apa betett a képekre, ha kellett valami extra. Már kiskoromban megértettem azt, hogy ha nem te vagy a sztár, akkor ne vond el a figyelmet a sztárról." - mondta. "A fotózás összetett művészet - mint a színház." Így gyakran pózolt olyan modellek mellett, mint Caroline Trentini vagy Karolina Kurkova. "Tudtam, hogy a gyerek, aki a modell mellett ül, nem fontos - és könnyen elfogadtam." Még hat évesen sem akart modell lenni: "Színész, énekes vagy táncos szerettem volna lenni. Aztán apukám azt mondta, ha híres színész leszek, az emberek amúgy is azt szeretnék majd, hogy a képem benne legyen az újságban."

    Mikor 9 éves volt, édesanyja elvitte egy próbára a School of American Ballet-be, azzal az ürüggyel, hogy Broadway meghallgatásra mennek. "Amikor odaértünk, ott volt egy csomó gyerek, aki harisnyában szaladgált. Azt mondtam, 'Mi ez? Ez nem a Broadway!', anyukám pedig azt felelte, 'Ha ezt csinálod, a Broadway-re kerülsz!'" Bár nem volt jó a balettcipőkben - "a lábam borzalmas volt" - a táncoktatója, Olga Kostritzky (aki Natalie Portman-t edzette a Feke Hattyúra) észrevette buzgalmát, majd erősen orosz akcentusos angoljával kifejezte: "Te nem leszel balett-táncos; te Broadway-sztár leszel." Így később LaGuardia High School of Music & Art-on végzett 2012-ben.

    Első színpadi szerepét 2012 márciusában kapta a brit Matt Charman Regrets című darabjában, Adriane Lenox és Alexis Bledel oldalán. Ezután megkapta első filmes szerepét a Carrie című filmben. Stephen King híres regényének újrafeldolgozásában Tommy Ross szerepét kapta és olyan színésznők mellett játszhatott, mint Julianne Moore vagy Chloë Grace Moretz. A film bemutatója az idei évre várható.

    2013-ban két nagysikerű regény adaptációjában is szerepet kapott: Veronica Roth disztópiája, A beavatott feldolgozásában Caleb Priort alakítja majd, míg John Green Csillagainkban a hiba című regényében a férfi főszereplő, Augustus Waters szerepét kapta. Érdekesség, hogy mindkét filmben Shailene Woodley lesz a partnere. Szerepet kapott Jason Reitman új rendezésében, a Men, Women & Children című filmben is.



    Forrás: http://starity.hu/sztarok/ansel-elgort/eletrajz/#ixzz3QQWADg7o

    VálaszTörlés