2013. március 12., kedd

Rebecca Hamilton interjú

A mostani interjúalanyom nem más, mint Rebecca Hamilton, akinek első, debütáló regénye március 18-án, az IPC Mirror jóvoltából nálunk is megjelenik, Az öröklétű - The Forever Girl címmel.  (ide kattintva meg is rendelhetitek)

Rebecca Floridában él férjével, és három gyermekével. Könyvei a paranormál fantasy rajongók számára igazi csemegének ígérkeznek.
Mindezek mellett egy rendkívül közvetlen, kedves és segítőkész írónőről beszélünk. Az interjú során nagyon profinak és gyakorlottnak mutatkozott, a nyelvi akadályokat is remekül megoldotta. :)



Fogadjátok sok szeretettel:

1. Magyarországon jövő héten jelenik meg a The Forever Girl sorozat első része. A fülszöveg alapján nagyon izgalmasnak ígérkezik.

Rebecca: Rendkívül izgatottan várom már én is! Vannak magyar származású barátaim, így számomra is csodálatos, hogy ebben az országban is megjelentethetek.
I’m really excited about this! I have friends from Hungary so it was an exciting market to become a part of.

2. A The Forever Girl sorozat az öt hagyományos őselemen alapul: Föld, Levegő, Víz, Tűz és Lélek. Honnan jött az elementálok ötlete? Mesélnél róluk néhány szót?
The Forever Girl Series are all based on the five traditional elements: Earth, Air, Water, Fire, and Spirit. Where did the idea of elementals come from? Would you tell us something about them?

Rebecca: Az ötlet, hogy az öt őselem mitológiájára alapozzam a könyvem, a Wiccan vallásról szerzett tudásomból fakadt, habár a történelem során majdnem minden vallás tudomást szerzett és beleszőtte az elemek mitológiáját tanításaikba. Ugyan én magam nem vagyok vallásos, mégis úgy gondoltam, hogy megéri ilyen alapot adni a Forever Girl-nek.
The idea of basing the mythology on my books around the five elements came from my knowledge of the Wiccan religion, although almost all religions at some time in history acknowledged and considered the five elements in their teachings. Though I am not religious myself, I thought it made for an interesting base to build the Forever Girl mythology from.

hungarian cover
3. Melyik a kedvenced (elementál)? 
 Which one is your favorite and why?

Rebecca: Ez a könyvsorozat a Lélek elementálokról szól, azaz az Öröklétűekről, viszont az én szívemhez pillanatnyilag a Levegő elementálok állnak közelebb. Számomra is jó szórakozást jelent a mitológiájuk kutatása, főként most, hogy a második kötetet írom, amelyben még több betekintést nyerhet az olvasó az ő világukba.
The series is about the spirit elementals, also known as Forever Girls. But actually, my favorite right now are the Air elementals. I have a lot of fun with their mythology, especially as I am writing the second book in the series which delves more into their species.

4. Van olyan karaktered, akit egy kicsit jobban kedvelsz, vagy mindegyiket egyformán szereted?
Is there any character that you loved a little bit more than the others, or do you love them equally? (The Forever Girl #1)

Rebecca: Ez egy nehéz kérdés. Természetesen szeretem a főszereplőmet, de akit még izgalmasabbnak tartottam, az a barátnője, Lauren. Vicces, kiszámíthatatlan és több van benne, mint amennyit az első könyvben magából megmutat. 
That’s a tough question. Naturally I love my main character, but the one I enjoy the most is probably her friend, Lauren. She’s fun, wacky, and there’s more to her than you would think from book one alone.

5. Mi inspirált a történet megírására? Volt valamilyen különleges oka?
What did inspire you to write the story? Is there any special reason?

Rebecca: Kicsi koromtól kezdve könyvet akartam írni, és aztán egy nap ez a történet szöget ütött a fejemben. Ugyanakkor a főszereplőt a legidősebb fiamról mintáztam, aki autista. Habár a főszereplő nem az, mégis arra törekedtem, hogy bemutassam, hogyan láthatja valaki a világot egy teljesen más szemszögből, ami eltér a megszokottól. Ezáltal próbáltam rámutatni arra, hogy másmilyennek lenni nem mindig rossz, csak más. Semmi gond nincs azzal, ha valaki másként lát dolgokat, sőt, talán pont ezáltal képes elérni olyasmiket, amiket más nem tudna. Ezért tartom olyan fontosnak, hogy teljesen mindegy, milyen vagy, csak légy hű önmagadhoz és küzdj azért, amiben hiszel. Pontosan ezt jelenti Öröklétűnek lenni.
I always wanted to write a book, since I was little, and then one day this story just “came to me”. My oldest son also inspired how I wrote my main character. My oldest son has autism, and while my main character does not, I wanted to show how a character can see the world different from the norm but how doing so doesn’t make them wrong. It just makes them different. And it’s okay to be different and sometimes being different means you can do something for this world that no one else can. Which is exactly why it’s important to stay true to yourself and fight for what you believe in, no matter who you are. And that is really what being a Forever Girl is really about.

eredeti borító
6. Van valamilyen furcsa, speciális szokásod írás közben?
Do you have any special habit when you are writing?

Rebecca: Nem igazán, talán csak annyi, hogy mindig akkor írok, amikor a gyerekeim már alszanak.
Not really, though I only write when the kids are in bed!

7. Honnan kapsz tanácsot?
Where from do you get advice?

Rebecca: Az első vázlatot csak a fejemben írom meg, majd az olvasókkal együtt én is újra átélem a történéseket. Természetesen a szerkesztőim is segítenek, és igazán hálás vagyok nekik, hogy tanácsokkal látnak el, amelyek a történet és az írásmód fejlődéséhez járulnak hozzá.
I write my first drafts with my characters in mind and I revise my stories with my readers in mind. Of course, when all that is said and done, I still have editors to answer to, and I’m very thankful that they are there to influence me to improve the story and writing 

8. Végezetül: üzensz valamit a magyar olvasóknak?
And finally do you send a messages to your Hungarian fans?

Rebecca: Remélem, a magyar rajongóknak is egyértelmű, hogy nyugodtan megkereshetnek Twitteren (@InkMuse). A nyelvi hátrányok miatt egyáltalán nem kell aggódni, ugyanis egy fordítórendszer segítségével igyekszem magyarul válaszolni, persze csak ha nem bánjátok, hogy néha helytelen mondatokat alkotok
I hope Hungarian fans will feel free to contact me via twitter @InkMuse. Don’t worry about the language barrier. I will do my best to speak to them in their language using a translation service, so long as they don’t mind forgiving me if I say things wrong.

Rebecca: Köszönöm az interjút!
Thanks for interviewing me!


Köszönöm az interjút! :)
Thanks for the interview! :)
 

Külön köszönetet illeti Petrát, aki segített az interjú lefordításában, illetve Regit, aki szintén segített, ha elakadtam!
  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése