2013. március 27., szerda

A beavatott film - ismerd meg a szereplőket 2.

Két poszttal ezelőtt írtam már néhány szereplőről (Tris, Négyes, Christina, Tori, Eric, Caleb), de azóta még négy karaktert megszemélyesítő színész neve látott napvilágot. A mostani posztban róluk lesz szó.

Kate Winslet - Jeanine

1975 október 5-én született az angliai Readingben. Igazi színészcsaládból származik, hisz édesapja, és két lánytestvére is színpadi színészek.
Fiatalabb korában már játszott különböző színházakban, de a filmek világába csak 19 évesen tört be a Mennyei teremtmények című filmmel. Ám az átütő sikert az Értelem és érzelem hozta számára.
1997-ben kapta meg Rose szerepét a Titanicban, amiért Oscarra is jelölték. Ebben az időben ragadt rá az "angol rózsa" becenév is. 
Ezek után több neves filmben is szerepelt: Én, Pán Péter (ahol Johnny Depp partnere volt), Holiday, Fertőzés, Az öldöklés istene, Egy makulátlan elme örök ragyogása.
Számos Oscar-jelölés után, végül A felolvasó c. filmben nyújtott alakításáért megkapta a kis aranyszobrot.




Christian Madsen - Al

1990-ben született, apja a híres színész Michael Madsen, aki többek közt a Fedőneve: Donnie Brasco filmben játszott (Johnny Depp mellett), valamint édesanyja, Jeannine Bisignano is színésznő.
Christian több filmben is játszott már ( Lost in the Woods, The Brazen Bull), de a hazai közönség számára talán a Lopott idő c. mozifilmből lehet ismerős, ahol ő alakította Dayton Citizen Leader ügyvezetőt.







 Ben Lloyd-Hughes - Will

1988-ban született, testvére a szintén színész Henry Lloyd-Hughes.
Ben rengeteg sorozatban játszott már - Love Soup, A Touch of Frost, Genie in the House, Casuality, Roman Mysteries -, de ezek közül itthon csak a Skins az, ami ismertebb.
Első filmes szerepét 2009-ben, a Tormented-ben kapta, majd ezek után szintén különböző sorozatokban tűnt fel. 
Végül a várva várt áttörést a 2012-es Szép remények c. mozifeldolgozás hozta, ahol olyan neves színészek mellett játszhatott, mint Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter vagy Holiday Grainger.






Ben Lamb - Edward

Eddig kevés filmben játszott, de munkái közé tartozik az Il maestro rövidfilm, valamint egy epizód elejéig feltűnt a Silk c. tévésorozatban. Továbbá némileg hosszabb szerepet tudhat magáénak a 2013-as The White Queen sorozatban, ahol összesen 8 részben szerepelt, mint Anthony Rivers.
Ezen kívül sajnos több adat nincs róla.

2 megjegyzés:

  1. Csak nekem tűnnek "túlkorosnak" a férfi színészek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, ránézésre én legalább 30-40 évesnek tippeltem volna őket :D

      Törlés