2015. július 1., szerda

Jennifer Probst - Keresd az alkalmat



A Libri kiadó jóvoltából jelent meg Jennifer Probst legújabb sorozatának első kötete, a Keresd az alkalmat. Probst neve ismerősen csenghet azok számára, akik olvasták a Milliárdosfeleségek sorozatát.


Jennifer Probst: Keresd az alkalmat

Kiadó: Libri
ISBN: 9789633104668
Oldalszám: 396 oldal
Fordító: Babits Péter

Fülszöveg:
A három barátnő, Kate, Kennedy és Arylin párkereső ügynöksége nem csupán a lányok rátermettsége miatt egyre sikeresebb. Kate-nek különleges erő van a birtokában: amikor a szerelem lehetősége ott vibrál két ember közt a levegőben, ő azonnal megérzi. Egy napon beront hozzájuk Slade Montgomery, a kissé indulatos és döbbenetesen jóképű válóperes ügyvéd. A férfi meg akar győződni róla, hogy nem élnek vissza törékeny kishúga hiszékenységével, aki az ügynökség legújabb ügyfele. Kate rögtön az első pillanatban megérzi a jól ismert áramütést - ami kivételesen a saját érzelmeire figyelmezteti. Azonban másképp nem tudja meggyőzni a férfit arról, hogy nem csalók, minthogy felajánlja: megtalálják neki is álmai asszonyát.
Vajon sikerül megtartania a szükséges három lépés távolságot, hogy elvégezze a vállalt feladatot? Vagy annyi elégedett ügyfél után végre Kate-re is rátalálhat a szerelem?

Saját véleményem:
Jennifer Probsttól korábban még nem olvastam, de a Keresd... sorozat alkalmasnak tűnt ahhoz, hogy végre megismerkedjem munkásságával. Ám a dolog kicsit viccesen alakult, ugyanis véletlenül a második részt olvastam el először, ahol már tanúja lehettem a Kate és Slade közti macska-egér játék végkifejletének. De gond egy szál se, aki ehhez hasonló romantikus könyvet vesz a kezébe, az nagyjából borítékolhatja a happy endet - nincs is ezzel semmi baj, nem a befejezés miatt olvassuk a regényeket, hanem a célig vezető út miatt. És ebben az esetben, ez az út határozottan megéri.
A Keresd az alkalmat egy igazán szórakoztató, humoros, perzselő, aranyos és nagyon csajos könyv, ami valóságos léleksimogató olvasmány minden kikapcsolódni vágyó hölgy számára. Egy pohár finom koktél, némi napfény, és egy csodaszép tengerpart hiányzik mellé. Na, meg maga Slade Montgomery. És Robert. A legjobb barátnőinkről nem is beszélve. Lévén, hogy hangulatilag leginkább a Szex és New York, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, valamint a Randiguru egyvelegeként tudnám jellemezni (de hangsúlyozom, csak és kizárólag a hangulat miatt!).

"Pokolba a szerelemmel."

A történet szerint adott három barátnő, akik megalapították a Társszerzők ügynökséget, azzal a céllal, hogy a hozzájuk érkezőknek, minden segítséget megadva megtalálják az ideális párjukat. Ide toppan be az elkeseredett Jane is, aki minden reményét a három lányba vetve igyekszik rálelni álmai férfijára. Csakhogy Jane-nek van egy bátyja, aki rettentően félti kishúgát, és úgy gondolja, az egész randiguruság csak átverés.
Slade ezek után elhatározza, hogy ő maga is jelentkezik a programba, egyrészt, hogy szemmel tarthassa testvérét, másrészt, hogy lebuktathassa a lányokat.
Így kerül össze a megrögzötten romantikus lelkű, szingli Kate, aki egyike a három tulajdonosnak, valamint a válóperes ügyvéd, aki már túl van egy váláson. Nos, igen, a helyzet nem is lehetne ennél komplikáltabb és reménytelenebb...

"– Ó, a francba, maga ügyvéd.
Úgy köpte a szavakat, mintha mérgezők lennének, de ő már immúnissá vált az ilyen reakciókra.
– Ahogy mondja.
– Méghozzá válóperes ügyvéd. Nem csoda, hogy ilyen elcseszett alak."

Kate igazán sikeres munkájában, barátnőivel karöltve számtalan ügyfelének találta meg az Igazit, őt  magát mégis elkerülte a szerencse. Főszereplő hölgyeményünk mindemellett egy okos, talpraesett nő, aki őszintén hiszi, hogy mindenki számára létezik a nagy ő. Ráadásul van egy különleges képessége - ami gondoskodik a sztori aprócska misztikus száláról -, érzékeli a szikrát két összeillő ember között. De mi van, ha ez a képessége megmutatja saját lelkitársát? Ráadásul egy olyan férfi személyében, aki első pillanatra nem is különbözhetne tőle jobban, és aki egyben az ügyfele is? Megszegheti legfőbb szabályukat?  A kötelesség vagy a szenvedély fontosabb? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések motoszkálnak Kate-ben, miközben igyekszik teljesíteni munkáját, és dacolva érzéseivel, valamint a sistergő kémiával, újra és újra ellöki magától Slade-et, pedig másra sem vágyik, mint a férfi egy csókjára, érintésére.

"– Talán különösnek tűnik, de a szerelem már csak ilyen. Semmire sincs garancia, csak élünk napról napra, pillanatról pillanatra. Az ember kimondja az igent, azután vakon reménykedik és mindent elkövet, hogy szeresse, akivel a sors összehozta."

Slade kezdetben Kate tökéletes ellentéteként jelenik meg. Egy megkeseredett válóperes ügyvéd, aki múltbeli sérelmei miatt már nem hisz a hűségben és az igaz, őszinte szerelemben. A felszín alatt viszont egy kissé heves, ámde annál gondoskodóbb, szerethetőbb jellem bújik meg. És ahogy haladunk előre a történetben, úgy derül ki, mennyi mindenben is hasonlít egymásra ezt a két önfejű ember.
Én a magam részéről rettentően imádtam pörgős szócsatáikat, valamint az érzelmileg igen heves és fülledt pillanataikat. Bár bevallom, néha kicsit sok volt a huzavona.

Rajtuk kívül még jelentős szerepet jut a mellékkaraktereknek, akik között jó néhány gyöngyszem bújik meg, például Kate hippi, spanglizó, szexterapeuta anyukája, aki valahányszor felbukkant, hangos nevetésre késztetett, nyíltságával, szókimondásával vagy éppen csínytevéseivel. Nem akarom lelőni a poénokat, így ennél többet nem árulok el, olvassátok el, megéri!
A másik személy, aki nagyon belopta magát a szívembe, az Robert, Kate végtagbénult pitbullja. Gyönyörű és egyben szívszorító kettejük kapcsolata. Imádtam a kis fickót! Több alkalommal is megmozgatta a könnycsatornáimat, főként a vele kapcsolatos csattanóval. De hozzákapcsolódóan számos elgondolkodtató gondolat is felüti fejét a regény során. Ráadásul Robert története valós eseményeken alapszik, amiről bővebben lentebb olvashattok.

Mindent egybevetve én rettentően jól szórakoztam Kate és Slade sztoriján, igazi felüdülés volt a szürke hétköznapokban. Bátran ajánlom tizenhat éves kortól az összes nőnek, aki egy igazán szórakoztató, kellemes, csajos műre vágyik. A Keresd az alkalmat kellően vicces, szenvedélyes, üde, fiatalos és minden ízében mai történet.


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Robert, Slade, Kate és az anyukája, valamint a csajok
Kedvenc jelenet: Epilógus, és Kate anyukájának minden megszólalása
Negatívum: a szüzesség dolog
Borító: 5/5




Robert igaz története


A történetben, Kate pitbullját, Robertet, az írónő valós kutyus és események alapján mintázta. Ő így ír róla a Köszönetnyilvánításban:
"A helyi menhely, a Pets Alive nemrég posztolt egy képet Robertről, akit kis híján elaltattak. A lábai szilánkosra törtek, amikor kihajították egy autóból. Végtagbénult lett, életmentő műtét kellett volna, a halálsorra került - mégis, valami az arckifejezésében megérintette az önkéneseket. Az a tekintet engem is sokáig kísértett, miután megörökítették és kitették internetre. Ez a kutya töretlenül bízott, nem veszítette el a hitét. Összeverték, kihasználták, és elhanyagolták, de még mindig remélte, hogy végül jobbra fordul a sorsa.
A tekintete megmentette. A Pets Alive befogadta, megműtette, és szerzett neki futókát, ennek köszönhetően örökbe fogadták, és ma már boldogan él. Saját Facebook-oldala is van, Rockin' Robert néven. Sokszor ránézek, mert szívesen látom boldog és elégedett vigyorát, ahogy a szabadban pózol a kerekeivel. Hiszem, hogy egy ártatlan, angyali lélek menekült meg a méltatlan haláltól.
Robert tanított meg a legfontosabb leckére: a fogyaték nem ok senki mellőzésére. Mindenkinek jár egy második, sőt harmadik esély. Soha, de soha nem szabad  feladni.
Köszönöm, Robert és Pets Alive, amiért eszembe véstétek, mi fontos igazán. Ha valaki meglátogatná Robertet, hogy lássa, mit csinál éppen, ezen a linken megtalálja:



Néhány kép Robertről:














Nyereményjáték


A Keresd az alkalmat hősnőjének, Kate-nek, saját bevallása szerint akut vígjáték függősége van, s a regényben számos komédiát említenek. Hét állomásos játékunkban hét különböző szórakoztató mozifilm magyar címét kell kitalálnotok a közreadott rövid jellemzések alapján.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Mai film ismertetője:
"Ez a 2009-es haver film egy Las Vegas-i legénybúcsú után játszódik, amelyben a főszereplők nem emlékeznek a városban töltött vad éjszakájukra."




Nézzetek be a többi állomásra is

06/27 Kristina blogja
06/28 Angelika blogja - Zenék
06/29 Szembetűnő - Idézetek
06/30 Deszy könyvajánlója
07/01 Dreamworld - Robert igaz története
07/02 Insane Life - Borítók
07/03 CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése