2017. augusztus 11., péntek

Colleen Oakley - KarnyújtásnyiraA General Press Kiadó gondozásában jelent meg hazánkban Colleen Oakley legújabb regénye, a Karnyújtásnyira. A Blogturné Klub három bloggere eredt a meghökkentő, romantikus történet nyomába, s ha a turnéval tartotok, Ti is megnyerhetitek a könyv egy példányát!


Colleen Oakley: Karnyújtásnyira

Kiadó: General Press
ISBN: 9789634520276
Oldalszám: 408 oldal
Fordító: Ligeti Lujza

Fülszöveg:
Életem ​első csókjába kis híján belehaltam…Akár így is kezdődhetne a fiatal lány, Jubilee Jenkins élettörténete, aki igen ritka és veszélyes betegségben szenved. Allergiás, és nem is akármire: az emberi érintésre. Miután a középiskola utolsó évében emiatt csaknem az életét veszti, és kisvártatva az édesanyja is elköltözik hazulról, jóformán remeteként éli az életét. Kilenc hosszú éven át ki sem lép az otthonából, tökéletes elszigeteltségben éli a mindennapjait. Az édesanyja halálakor azonban teljesen kicsúszik a lába alól a talaj. Jubilee kénytelen lesz szembenézni a világgal – és vele együtt a benne élő emberekkel is –, hogy gondoskodni tudjon magáról. A megpróbáltatásai sora ezzel azonban nem ér véget. Egy nap, amikor épp hazafelé tart a munkából, a szemtanúja lesz annak, amint egy fiúcska a sebes folyóba ugrik. Gondolkodás nélkül a habokba veti magát, holott tudja jól, ha a fiúhoz ér, azzal a saját életét kockáztatja. A szerencsés megmenekülést követően pedig ideje sincs felocsúdni, mert ismét száznyolcvan fokos fordulatot vesz az élete. A kórházban megismeri ugyanis a fiú apját, az ugyancsak hányatott sorsú Ericet, akivel, úgy tűnik, a legkevésbé sem közömbösek egymás iránt. De milyen jövő várhat két olyan emberre, akik a kölcsönös vonzódás ellenére tudják: sosem érhetnek egymáshoz, és sosem csókolhatják meg a másikat?
Prológus
- Részlet a könyvből -


"Első pillantásra Jubilee Jenkins csak egy a sok harmadikos gyerek közül. Tudja mind a három Pindúr Pandúr nevét, amik a kis pólóját díszítik (ha kérjük, fel is sorolja őket), és szándékosan felemás zoknit hord, ami a jelek szerint nagy divat a Griffin Általános Iskolában. Színes hajgumik zabolázzák vékony szálú, vöröses haját.
Jenkins abban is hasonlít sok amerikai harmadikoshoz, hogy allergiás. A szakértőket aggodalommal töltik el az allergia Világszervezet adatai, miszerint az allergiás - köztük az ételallergiás - és az asztmás gyerekek száma a nyolcvanas évek közepétől egyre növekszik.
de Jenkins nem mogyoróvajra allergiás; nem is a méhcsípésre. Még csak nem is az állatokra vagy bármi másra a szokásos allergiák közül.
Jubilee Jenkins az emberekre allergiás.

1989-ben született, édesanyja, Victoria Jenkins egyedül neveli. Jubilee átlagos kisbabaként látta meg a napvilágot. "Mindig is egészséges volt. Héthetesen átaludta az éjszakát, tíz hónaposan járni kezdett - meséli az anya. - Hároméves koráig semmi baja sem volt."
Ekkor történt, hogy Ms. Jenkins, akit épp a Belk áruház igazgatójává léptettek elő a Tennessee állambeli Fountain Cityben, észrevette, hogy Jubilee bőrén kiütések jelennek meg. És nem csak pár kis pöttyöt látott.
"Borzasztó volt - a hatalmas, kidudorodó varak, a szörnyen viszkető kiütések, a hámló bőrterületek végig a karján és az arcán . meséli Jenkins. - Úgy visított, mint akit nyúznak, annyira fájt neki." Hat hónap leforgása alatt Jenkins több mint húsz alkalommal vitte lányát a háziorvoshoz, valamint a kórház sürgősségi osztályára - de senki sem tudta kideríteni, mi baja lehet. Jubileenek az anafilaxiás sokk miatt háromszor is adrenalininjekciót kellett adniuk. Az orvosok tanácstalanok voltak.
A helyzet három éven át mit sem változott, miközben Jubileet minden lehetséges, a huszadik században rendelkezésre álló allergiateszttel megvizsgálták.
"A kis karja olyan volt, mint egy tűpárna - meséli az édesanya. - Otthon is megpróbáltunk mindent; lecseréltük a tisztítószereket, ételnaplót vezettünk, az össze szőnyeget eltávolítottuk a házból, újrafestettünk. Még a dohányzásról is leszoktam!"
Csak akkor kaptak válaszokat a kérdéseikre, amikor megismerték dr. Gregory Benefield allergológust, aki később az atlantai Emory Egyetem docense lett."

Colleen Oakley és a történet


Nyereményjáték


A kötethez tartozó játékunkban most a "fóbiák földjére" utazunk. A feladatotok, hogy a kérdésekben meghatározott félelmeket, iszonyokat idegen szóval nevezzétek meg, s a helyes megfejtést írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába (egy példa: hogy nevezzük, ha valaki fél a pókoktól? - a válasz: arachnofóbia).
Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.


A tizenhármas számtól való félelem, melyet gyakran tartanak babonának.
Nézzetek be a többi állomásra is

08/07 Szembetűnő
08/09 Könyvvilág
08/11 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése