2023. augusztus 15., kedd

Ali Hazelwood - Utálom, hogy szeretlek



Ali Hazelwood ezúttal három történettel kedveskedik magyar olvasóinak!
A nemrég megjelent, Utálom, hogy szeretlek című kötetben három zseniális mérnöknőről olvashatunk, akik igyekeznek helytállni a munkájukban, és legnagyobb meglepetésükre váratlanul rájuk talál a szerelem is.
Tartsatok bloggereinkkel, és ismerkedjetek meg Marával, Sadievel és Hannahval, de ne felejtsetek el játszani se, hiszen a Maxim kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk a turné végén megnyeri a könyvet!
 
 
Ali Hazelwood: Utálom, hogy szeretlek
 
Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789634996439
Oldalszám: 386 oldal
Fordító: Stier Ágnes

Fülszöveg:
Mara, ​Sadie és Hannah elsősorban barátnők és főleg kutatók. Bár tudományterületük a világ más-más szegletébe szólítja őket, mindhárman egyetértenek az egyetemes igazsággal: az ellentétek vonzzák, a riválisok pedig tűzbe hozzák egymást…
Egy FEDÉL ALATT
Környezetmérnökként Mara mindent tud az ökoszisztémák érzékeny egyensúlyáról: egyensúlyra van hozzájuk szükség. És hogy senki ne nyúljon a termosztáthoz. És senki ne lopja el a másik kajáját. Valamint más szabályokra is, amikről Liamnek, a lakótársának és egyben alávaló, nagy olajcégnél dolgozó jogásznak fogalma sincs.
Két EMELET KÖZÖTT
Mérnökként logikusan gondolkodva Sadie tudja, hogy elvileg hidakat kellene építenie. Viszont a STEM tudományos világában dolgozó nőként azt is tudja, hogy a körülmények változhatnak, és amikor az ember órákra bent ragad egy parányi New York-i liftben azzal a férfival, aki összetörte a szívét, joga van porig égetni azt az izmos, szőke hidat.
FagyPONT ALATT
Ian sok minden Hannah számára: gonosztevő, aki megpróbálta megvétózni az expedícióját, és tönkretenni a karrierjét; istenien szörnyű álmainak főszereplője… de hős sosem volt. Fagyos szíve azonban felolvad, amikor sebesülten és elhagyatottan fekszik az Északi-sark egyik távoli kutatóállomásán, és csak régi riválisa hajlandó elindulni a veszélyes mentőakcióra.

Saját véleményem:
Ha tudományos környezetben játszódó, cuki romantikust keresek, Ali Hazelwood neve az első, ami eszembe jut. Történetei tökéletes kikapcsolódást biztosítanak amennyiben az ember valami könnyed olvasmányra vágyik és nincsenek túl nagy igényei... Ugyanis Ali Hazelwood az a szerző, aki minden egyes regényénél és novellájánál ugyanazzal a jól bejáratott alappal dolgozik, de teszi mindezt olyan sodró lendülettel, ami valósággal magával rántja az olvasót.

"Szeretlek! – gondolom. És gyanítom, hogy te is szeretsz. És alig várom, hogy bevalljuk egymásnak. Alig várom, hogy kiderüljön, mi jön ezután."

Az Utálom, hogy szeretlek cím egyébként nem csak a kötethez való viszonyomat, hanem az abban szereplő novellák felállását is remekül jellemzi. Mindhárom sztori az ellenségekből szerelmesek trope-ra épül, s közös pontjuk a három főszereplő lány barátsága. Vagyis adott három barátnő, akiket a tudományterületük elszakít egymástól,  s a világ három különböző pontjára űz. 
Elsőként Marával, a környezetmérnökkel ismerkedünk meg, aki újdonsült lakótársával bonyolódik incidensbe. Őt követi Sadie, a mérnök, aki legnagyobb ellenségével szorul be a liftbe, legvégül pedig Hannah, az Északi-sarkon dekkoló barátnő indul mentőexpedícióra riválisáért. Három tudományterület, három kaland, egy alap. 
És hogy miért írom ezt? Azért, mert két regény és három novella után világosan látszik, hogy a szerzőnek van egy jól bevált alapja, amin esze ágában sincs változtatni. Hogy ez mennyire jó vagy rossz, az egyéni preferencia kérdése - megmondom őszintén, én már kezdem picit unni. Igényelnék valami újítást, módosítást, ami nem a karakterek kinézetében vagy tudományterületében merül ki. Ugyanakkor Ali Hazelwood rendelkezik azzal a varázserővel, hogy az önismétlések ellenére is képes beszippantani és megbabonázni az olvasót. Történetei rendkívül addiktívak. Na meg szexik, humorosak és betekintést engednek a STEM férfiak uralta világába. Továbbá Ali Hazelwood arra is odafigyel, hogy karaktereit valami extra tulajdonsággal színesítse. Nem túl hivalkodóan, inkább csak figyelemfelkeltő jeleggel. Ebben az esetben találkozhatunk biszexuális hősnővel, de aszexuális férfi főszereplővel is. Éles kontraszt ? Épp ez a szép benne. Na meg az, hogy a novellák által újabb, alapvetően férfiak uralta tudományterületek kerülnek fókuszba. 

Ha tehát egy humoros-szenvedélyes, mégis habkönnyű könyvre vágysz, akkor ajánlom. A három novella minősége hullámzó, van erősebb és egy picit gyengébb is, ám egyformán szórakoztatóak. Nekem az utolsó tetszett leginkább, ott éreztem először, hogy egzotikusabb, frisebb mint a másik kettő. 


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: -
Kedvenc jelenet: nem spoilerezek
Negatívum: lsd. fentebb 
Borító: 5/5
Sorozat:
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Ali Hazelwood három okos, tanult nő lelkének rejtelmeibe vezeti az olvasót, akik igyekeznek helyt állni a főleg férfiak által uralt tudományos szakmában. Emiatt játékunk se lehet mással kapcsolatos, mint hozzájuk hasonló, korszakalkotó nőkkel. A rövid leírások alapján találjátok ki, hogy kiről van szó, és a nevét írjátok be a rafflecopter dobozba!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


"1943-ban egyike volt azon egyetemet végzett afrikai amerikai nőknek, akik számára Roosevelt elnöki rendelete megnyitotta az utat, hogy tudományos területen tevékenykedhessenek. Egyetemi tanár férjén keresztül értesült arról, hogy számolókat keresnek a NACA Virginia állambeli központjába és néhány héten belül már munkába is állt mint az egyik legelső afrikai amerikai számoló."




Nézzetek be a többi állomásra is

07/26 Fanni's Library
07/29 Csak olvass!
08/01 Deszy könyvajánlója
08/04 Hagyjatok! Olvasok! - Borítómustra
08/07 Hagyjatok! Olvasok!
08/10 Sorok között
08/15 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése