2023. szeptember 25., hétfő

Christina Lauren: Az igazszerelem-kísérlet


A 21. Század Kiadó jóvoltából újabb Christina Lauren-könyvvel gazdagodhatnak a magyar romantikus rajongók! Ezúttal Fizzy és Connor kapcsolatának kibontakozását követhetjük végig, amely nem átlagos körülmények között történik. Ha érdekel, hogy mit gondolnak a bloggereink Az igazszerelem-kísérletről, tartsatok velünk, ráadásul most egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt is nyerhettek!
 
 
Christina Lauren: Az igazszerelem-kísérlet
 
Kiadó: 21. Század Kiadó
ISBN: 9789635684151
Oldalszám: 428 oldal
Fordító: Lévai Márta

Fülszöveg:
Felicity Chen, becenevén „Fizzy”, még sosem volt szerelmes, márpedig ő az egyik legismertebb romantikusregény-író az országban. Mindeddig bort ivott, és vizet prédikált: kezdi hiteltelennek érezni magát. 
Connor Prince exfeleségével közösen neveli a lányát, dokumentumfilmes munkájának köszönhetően azonban sokat lehetnek együtt. A főnökét viszont a profit érdekli, és előáll azzal, hogy Connor készítsen valóságshow-t. Connort ekkor hozza össze a sors Fizzyvel, és megfogalmazódik benne a tökéletes műsorötlet: mi lenne, ha a romantikus regények királynője az egész világ szeme láttára szeretne bele valakibe? 
Vajon rá tudja venni Fizzyt a szereplésre? Connornak átfut az agyán, mi van, ha itt talál rá a tökéletes partner. Érvényesülhet egyáltalán a kémia, ha a felek a kamera két különböző oldalán, a forgatókönyvben rögzített szerepkörben helyezkednek el?

Saját véleményem:
forrás: eklixio
Vannak karakterek, akiket a megteremtőjük a háttérbe szán egyfajta üde színfoltként, hogy fellazítsa a valódi főszereplők közt lévő feszült hangulatot, ám ők előtörnek az árnyékból, s saját történetet követelnek. Azok, akik olvasták a szerzőpáros A lelkitárs-egyenlet c. regényét (amit mellesleg nem árt ismerni ehhez a könyvhöz is), pontosan tudhatják, hogy ez a leírás tökéletesen illik Fizzy-re, a szerelmet kergető romantikusregény íróra. Nem véletlen tehát, hogy a Christina Lauren név mögött álló két hölgyemény olvasói találkozóról olvasói találkozóra járva megkapta a kérdést: mikor érkezik Felicity Chen története? Hát íme, itt van!

"– Érezted már úgy valaha, hogy nem tudod, merre haladsz?"

Fizzy az a fajta romantikus regényeket publikáló szerző, akinek történetei duzzadnak a szerelemtől és a szex igenléstől, miközben ő maga reménytelenül kergeti a saját love story-ját, s mondhatni sportot űz a pasizásból. Hiába tesz azonban lépéseket önnön boldogsága irányába, nem jár sikerrel. Emiatt megreked, hullámvölgybe és írói válságba kerül. Ekkor toppan be az életébe Connor, az elvált apuka, aki tengeri emlősök életének megfilmesítésére szakosodva hirtelen azt az új feladatot kapja, hogy készítsen egy párkeresős valóságshowt. Connor Fizzy-t, a romantikus bestsellerek királynőjét kéri fel a műsor főszereplőjének, azzal indokolva döntését, hogy az olvasók biztosan szívesen látnák, ha kedvencükre a valóságban is rátalálna végre a boldogság. 
 
Nos, azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy mindannyian láttunk már párkeresős valóságshowt, ám olyat, amiben egy romantikus regényeket író hölgy keresi a nagy Őt, még nem. Ezek után kijelenthetjük, hogy Christina Laurenéknek ezúttal is sikerült új színt hozniuk a romantikus regények világába. Már csak azért is, mert az egész szerzős alap vékony jégen táncol. Ahogyan a köszönetnyilvánításban maguk a szerzők is elmondják, ha tudták volna, hogy Fizzy önálló életre kel, valószínűleg egészen más formában születik meg, hisz a románcok szerzői bőséggel kapnak hideget-meleget amiatt, amivel foglalkoznak. Olvasóként nehéz különválasztani a fikciót és a valóságot, s bizony sokakban felmerül, hogy az, amit az ember lánya papírra vet, mennyire valós vagy fikciós, egyszerűbben fogalmazva: mennyire tükrözi az író fantáziáit, egyéni tapasztalatait. És igen, ez valóban olyasmi, amit még szerzőként sem könnyű feldolgozni, hát még megértetni az emberekkel, hogy ez nem így működik. Visszakanyarodva Fizzyre, őt A lelkitárs-egyenlet során egy kalandvágyó, folyamatosan pasizó, nagyszájú hölgyeményként ismerhettük meg, s ezen tulajdonságai jócskán feladták a leckét a szerzőpárosnak. Olyan szempontból mindenképp, hogy ha ezt a vonalat viszik tovább, akkor bizony ráerősítenek a romantikus regényeket író nőkkel szemben támasztott sztereotípiákra. Emiatt Fizzy karaktere érezhetően átesett egy kis finomra hangoláson, amit én személy szerint sajnálok, ugyanakkor el tudok fogadni. Mindannyian változunk, életünk eseményei, hullámhegyei és -völgyei formálnak, a kor előrehaladtával, az átélt, megtapasztalt dolgokkal együtt mi magunk is változunk, akárcsak a szemléletünk. És ez szépen átjön a regény során. 
Fizzy mellett pedig természetesen akad egy férfi főszereplő, egy másik hang is, Connoré, a csendes, ám kősziklaszerű partneré, aki fejezetről fejezetre, rétegről rétegre épül fel, s válik tökéletes társává egy Fizzy kaliberű nőnek. És bár kapcsolatuk végkifejlete valószínűleg egyetlen, a zsánerben jártas olvasót sem fog meglepni, az odáig vezető út számos érdekességet takar. Rögtön ott van például a valóságshow, melyben több különböző típusú férfi verseng Fizzy kegyeiért, s akiknek sorsáról a nézők szavazhatnak. Ám ennél is érdekesebb a műsor háttere, az, ahogyan ezt az egészen megrendezik. Még akkor is, ha az ember tudja, hogy ezek a showk távolabb nem is állhatnának a spontaneitástól vagy a valóságtól.

Összességében tehát Az igazszerelem-kísérlet egy aranyos, szerethető romantikus történet, ami kiszakítja az olvasót a szürke hétköznapok monotonitásából. Könnyed, olvasmányos, pontosan az a fajta romantikus, amire mi lányok-nők vágyunk. Én viszont mindenképp azt ajánlom, hogy előtte olvassátok el A lelkitárs-egyenletet is, mert bár valószínűleg anélkül is érteni fogjátok, sokkal többet ad a kettő együtt.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Fizzy, Connor, Jess, River
Kedvenc jelenet:
Negatívum: valami pici plusz hiányzott
Borító: 5/5
Sorozat:
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani nyereményjátékunk a cselekményhez kötődő fontos elemekre épül. Minden blogger bejegyzésében találtok pár kiemelt betűt, a ti dolgotok pedig beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába a betűkből összerakott szót!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!




Nézzetek be a többi állomásra is


09/19 Fanni’s Library
09/21 Angelika blogja 
09/23 Csak olvass! 
09/25 Dreamworld 
09/27 Szembetűnő 
09/29 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése