2014. október 18., szombat

Sherry Gammon - Hihetetlen



Sherry Gammon Port Fare sorozatának második kötetét, Hihetetlen címmel október végétől olvashatjátok a Maxim Kiadó jóvoltából.Előtte viszont egy rövid blogturnét indítunk kedvcsinálóként, ahol a Blogturné Klub 4 bloggere mutatja be a könyvet, ismertet meg veletek pár érdekességet a történettel kapcsolatban és persze lesz játék is, ahol 3 példányt nyerhettek a Hihetetlen című könyvből.


Sherry Gammon - Hihetetlen

Kiadó: Maxim
ISBN: 9789632615431
Oldalszám: 436 oldal
Fordító: Kocsis Anikó

Fülszöveg:
Három év telt el azóta, hogy a Dreser fivérek megpróbálták uralmuk alá hajtani Port Fare-t. Az ügy még mindig érzékenyen érinti a város lakóit. A híresztelések szerint a kegyetlen testvérpár apja, Harry Dreser is meghalt egy rosszul elsült kábítószerüzlet során. De persze a pletykák nem mindig igazak. A Dreser fivérek féltestvére, Delilah Lopez Dreser a városba érkezik, hogy bevégezze, amit a bátyjai elkezdtek. A lány gondosan eltervezi a bosszú lépéseit, és megpróbál közel férkőzni ahhoz a két nyomozóhoz, Seth Prescotthoz és Booker Gattóhoz, akik állítólag fivéreivel végeztek. A legegyszerűbb megoldásnak az tűnik, ha Lilah behálózza Cole Coltert, a két rendőr barátját, aki orvosként dolgozik a helyi kórházban.
Ám ahogy telik az idő, Lilah nemcsak arra döbben rá, hogy apja hazudott neki, de kötődni kezd ehhez a társasághoz, és végzetesen beleszeret Cole-ba. Ám a helyzet kezd egyre tarthatatlanabbá válni. Lilah választás elé kerül. Ha véghez viszi a családi bosszút, olyan emberek életére kell törnie, akik – talán életében először – szeretettel veszik körül. Ha viszont szembeszáll apjával, nem csak saját életét sodorja veszélybe, hanem mindazokét is, akiket éppen meg akar menteni. 

Saját véleményem:
Lilah Dreser, Port Fare-be érve mindent megtesz, hogy apja megbízásának eleget téve olyan munkát találjon, ami által közelebb kerülhet elhunyt féltestvérei gyilkosaihoz, Seth Prescotthoz és Booker Gattóhoz. Némi kutakodás után sikerül beférkőznie ahhoz a lakberendező céghez, akiket Booker megbízott új irodaháza felújításával. 
Első találkozásukkor, kiváló referenciájának köszönhetően Booker felkéri a csinos, félig mexikói származású lányt, hogy szedje rendbe a munkájának élő, a kórházat szinte soha el nem hagyó barátja, Cole kórházi szobáját, hogy az némileg otthonosabb legyen. Lilah örömmel beleegyezik, mivel így még jobb lehetősége nyílik arra, hogy behízelegje magát a kis társaságba, és megtudja az apja számára fontos információkat, bankszámla és biztonsági kódokat.
Miután megismeri a kedves, egyszerű, csetlő-botló dokit, rájön, hogy terve megvalósítása még egyszerűbb lehet, ha elcsábítja Cole-t, akinek láthatóan tetszik. Csakhogy az időközben feléledő érzéseivel nem számol... Lilah nem pusztán Cole iránt kezd egyre többet érezni, de Maggie-vel és a többiekkel is összebarátkozva úrrá lesz rajta a kétely, hogy apja talán átverte, és hamis vádakkal illette a baráti társaságot.

"(...) mindannyiunkban ott van a lehetőség a jóra és a rosszra. Hogy melyik kerekedik felül, az attól függ, hogy melyiket tápláljuk magunkban."

Az első rész után már nagyon vártam, hogy megkaparinthassam a folytatást, csak ezalatt az idő alatt arról feledkeztem meg, hogy a három fiú közül még nem Booker a soros, hanem a Bella-szindrómás Cole. Az e miatt érzett kezdeti csalódásom viszont hamar elpárolgott, köszönhetően Sherry Gammon élvezetes stílusának, szórakoztató karaktereinek, és az ígéretesnek mutatkozó történetnek.
Az alapszituációt tekintve adott egy temperamentumos, félig latin származású főhősnő, Lilah, aki apja bosszúvágyától vezérelve megérkezik Port Fare-be, hogy visszavágjon és földig rombolja kedvenc szereplőink életét, valamint a jóságos, kissé - na jó, nagyon - ballábas, naiv és jólelkű Cole, aki mindezidáig csak és kizárólag a munkájának szentelte életét, és mint ilyen, abszolút esetlen a szerelmi kapcsolatok terén. A lány pedig mindent elkövet, hogy elcsábítsa, és/vagy zavarba hozza őt. - Pontosan ez az a felállás (végre felcserélődött az ártatlan kislány és a tökös pasi szerepe), ami megfogott. 
Lilah és Cole olyan, mint a tűz és a víz, ám ebből adódóan számtalan érdekes és szórakoztató pillanatnak lehetünk részesei. 
Nagyon élveztem a kapcsolatuk alakulásának összes állomását. Azt ahogyan kezdetben Cole olyan kis ártatlanul, mindenen elpirulva megpróbálta hárítani Lilah közeledését, és figyelmen kívül hagyni intim jellegű flörtjeit, illetve ahogy a lány ezen méginkább felbuzdulva tovább nyomult. Majd az ezt követő puhatolózó érintéseket, ártatlan, idézetes játékaikat, és a csók statisztikát!
Viszont Lilah múltjának és Port Fare-be érkezésének okán sejthető, hogy rengeteg bonyodalom vár az olvasóra. Ám ezek a konfliktusok inkább érzelmileg csúcsosodnak ki, mint tényleges akciójelenetekben. Szinte kivétel nélkül az összes szereplőt üldözik a múlt vagy a jelen démonai, de Lilah-é mind közül a legrosszabb. 
Noha a lány mindent megtesz, hogy végre szabad lehessen, és kitörhessen családja rossz hírének árnyékából, akkor is Dreserként kezelik. Egy veszélyes gyilkos és drogbáró sarjaként. Senki sem törődik azzal, hogy hány éven át bujdokolt, milyen szörnyű tragédiákon ment át, vagy, hogy milyen gyerekkori traumák gyötrik azóta is, rémálmok képében. Persze, ahogy fentebb említettem Cole, Maggie, sőt még Book sem kivétel.
És akkor itt el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol megjegyzem, mennyire jó érzés volt újra látni Sethéket! Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy az írónő ennyire intenzíven bevonta őket, és nem csak egy-két felbukkanás erejéig jelentek meg. Így például megismerhettük az új, kevésbé gondterhelt, bohóckodó Maggie-t, és úgy egészében az ő kis négytagú családjukat. 
Összességében tehát, mindent egybevetve én jobban szerettem ezt a részt, még a hibái és kiszámíthatósága ellenére is, merthogy igen, tagadhatatlanul vannak benne kényes pontok. A legfőbb ilyen a problémák extragyors megoldása, és a hihetetlen, már-már telenovella szerű fordulatok. De akit ez nem zavar, annak jó néhány órányi felhőtlen szórakozásban és egy kicsi szívfacsargatásban lehet része a vad lány és a korlátai közül kitörni próbáló, hiper aranyos doki meséjében.
És ahogy az írónőtől már megszokhattuk, most sincs hiány kényes és tabu témákból, sziporkázó szócsatákból, vagy édes romantikázásból. Én a magam részéről tűkön ülve, kíváncsian várom Booker történet, és persze azt is, hogy megtudjam, miként alakul tovább a szőke herceg élete.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Lilah, Cole, Meggymag, és Seth
Kedvenc jelenet: csók statisztika + piknik + átalakulás
Negatívum: a végső összecsapás villámgyors alakulása
Borító: 5/5




Kedvcsináló idézetek


"(...) nagy csata zajlik mindannyiunk lelkében, és ezt a csatát két farkas vívja egymással. Az egyik a Gonosz, aki haragos, irigy, féltékeny, mohó, fennhéjázó, siránkozó, keserű, büszke, fennsőbbséges és önző.
- A másik a Jó - folytatja.- Ő vidám, békés, szeretetteljes, rmeénykedő, alázatos, kedves, jószándékú, együttérző, nagylelkű, igazságos és hűséges.
A kisfiú elgondolkodik, aztán megkérdezi: - És melyik farkas fog győzni?
- Az, amelyiket eteted - mondja az öreg."

"- A megtört szív romantikus dolognak hangzik, de a valóságban elég nagy szívás..."

"-Cole, a rossz fiúk csak a filmekben meg a könyvekben olyan izgalmasak - teszem hozzá, mikor visszajövök a konyhából. - A való életben hazug disznók."

"- A szerelem átgázol minden statisztikán."

"- ,,Eh, mi a név? Mit rózsának hívunk, / Bárhogy nevezzük, éppoly illatos." - Döbbenten nézhetek rá, mert megkérdi: - Miért, meglepett, hogy egy ilyen fickó, mint én Shakespeare-t olvas?
- Az lep meg, hogy egyáltalán olvas..."

"Méghogy csőnadrág! Ne vicceljünk. Talán Maggie nem tudja, mit tesz egy ilyen az ember férfiasságával? Már a nyelvemen, hogy kimondjam, mit mond a statisztika a szűk nadrágot hordó férfiak termékenyítőképességéről, de visszanyelem. Csak semmi statisztika!"

"Már az is vicc, ahogy egy ilyen csőnadrágot magára rángat az ember. A hangom egyből két oktávval feljebb megy attól, hogy ilyen szűk."

"- Megütötted? - fut el Seth mellettem.
- Igen, és amint feláll, kap még - lihegi Cole villogó szemmel.
- Nem üthetem meg a legjobb barátomat - sziszegi Seth. - Mert én fogom! (...) - Seth Bookerhez fordul: - Na, tápászkodj!
- Szó sem lehet róla - feleli Booker lazán a könyökére támaszkodva, félig ülő, félig fekvő helyzetben. - Itt maradok, amíg mindenki le nem higgad.
Maggie is beront a szobába. - Kelj fel, mert szeretnélek visszaküldeni a padlóra!
- ,,Te is fiam, Brutus?" - teszi a kezét a szívére Booker színpadiasan."

"- Szeretlek.
- Én jobban...
- Lehetetlen!"




Nyereményjáték


A regényben Cole annyira ismeri Shakespeare műveit, hogy 1-2 sor alapján bármelyik darabot beazonosítja.

“- Tessék, tegyél próbára! Nyisd ki akárhol, és a sárgával jelölt részből olvass fel egy-két sort! Megmondom, melyik darab melyik felvonásából és melyik jelenetéből van.”

Azt persze nem várjuk el tőletek, hogy a felvonásokat és jeleneteket is tudjátok, de azért kíváncsiak vagyunk, hogy Ti hány darabot ismertek fel egy-egy rövidebb részletből.
Minden blogon közzéteszünk egy Shakespeare műből egy-egy rövidebb idézetet, a feladatotok pedig, hogy a mű címét beírjátok a Rafflecopter megfelelő mezőjébe.
A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! A nyerteseket emailben értesítjük, kérünk titeket, arra az emailre válaszoljatok. Amennyiben 72 órán belül nem kapunk választ az emailre, újabb nyertest sorsolunk.Ha kérdésetek van, esetleg úgy érzed rossz mail címet adtál meg a játékban, a klub hivatalos mail címén tájékoztatást kérhettek.



"Te vagy szememben az egész világ:
Ki mondaná hát, hogy magam vagyok,
Midőn egész világ néz itt reám?"




Nézzetek be a többi állomásra

10/13 Deszy könyvajánlója - Borítók
10/15 Kelly Lupi olvas - Blogturné extra: interjú az írónővel
10/17 Dreamworld - Kedvcsináló idézetek
10/19 Könyvszeretet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése