2015. augusztus 19., szerda

Altatódal - blogturné extra



A regény az elismert szerző, Sarah Dessen magával ragadó története egy kőkemény fiatal lányról és egy fiúról, aki arra hivatott, hogy megpuhítsa.

A Blogturné Klub különleges utazásra hív. Ismerd meg az Altatódalt, és ha szerencsés vagy, meg is nyerheted a könyvet.


Sarah Dessen: Altatódal

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789632455808
Oldalszám: 398 oldal
Fordító: Pásztor Judit

Fülszöveg:
A szakítás tudománya… Remy mindig tudja, mikor kell megtartania A Beszéd-et egy srácnak – rögtön azután, hogy az első romantikus roham lecseng, de még mielőtt a dolgok túl komolyra fordulnának. Számtalan fiúval járt már, és rengeteget tanult az anyjától is, aki éppen az ötödik férjét fogyasztja. De akkor miért van az, hogy valahogy sehogy sem akarja ejteni Dextert? Pedig a srác olyan esetlen. És rendetlen. És szétszórt. Ráadásul zenész – épp úgy, mint Remy apja, akit a lány sohasem ismert, mert a férfi lelépett, még mielőtt ő megszületett volna. Lehetséges volna, hogy Remy kapcsolatokra vonatkozó szabályai egyszerre érvényüket vesztik? A regény az elismert szerző, Sarah Dessen magával ragadó története egy kőkemény fiatal lányról és egy fiúról, aki arra hivatott, hogy megpuhítsa.




Kedvcsináló idézetek


"Ha elveszítesz valamit, akkor az örökre eltűnik. De ha csak nem találod… az azt jelenti, hogy megvan, csak nem ott, ahol hiszed."

"Az anyám erős volt, minden olyan módon, ahogy én gyenge. Elesett, megsérült, érzett. Élt. És az összes kudarc átélése után még mindig remélt."

"– Ó, istenem! – nyögtem fel.
– Nem, Dexter vagyok – felelte kedélyesen, és a kezét nyújtotta, amit én persze figyelmen kívül hagytam."

"Nekem nem voltak már illúzióim a szerelemről. A szerelem időnként jön, aztán megy, olykor komoly sérüléseket hagy maga után, olykor nem annyira komolyakat. Az embereket nem arra teremtették, hogy örökre együtt maradjanak, nem számít, mit mondanak a szerelmes dalok."

"Talán a házasság, ahogy maga az élet is, nem csak a Nagy Pillanatokról, a legcsodálatosabbakról vagy a legszörnyűbbekről szól. Hanem talán éppen az apró dolgok – mint például finom, de biztos kézzel vezetni vagy vezetve lenni nap mint nap –, ezek azok, amik a legvékonyabb köteléket is megerősítik."

"(...) egy regény megírása olyan, mint egy gyerekszülés: ha emlékeznél rá, hogy mennyire fáj, sohasem vágnál bele újra."

"Vannak dolgok, amik nem tartanak örökké, de vannak, amik igen. Mint egy jó dal, egy jó könyv vagy egy jó emlék, amit magaddal vihetsz, és kicsomagolhatsz a legsötétebb napjaidban, lesimítva a gyűrött széleit, közelről fürkészve, és remélve, hogy még mindig felismered azt a személyt, akit ott látsz."

"Milyen érzés lehet, ennyire szeretni valakit? Annyira, hogy kontrollálni sem vagy képes magad, amikor ő közeledik feléd, mintha szinte mindent képes volnál széttörni, ami visszatart tőle, és ha tehetnéd, olyan erővel ugranál oda hozzá, ami mindkettőtöket felborítana."

"E kis altató néhány szó,
Egyszerű dallam csupán,
Halkan szól e kis szobában,
Mégis hallod, kicsi lány.
Utadat bármerre járod,
E dal mindig megtalál,
S bár én, hűtlen, cserbenhagylak,
Ő örökké társad már…"




Borítók














Nyereményjáték


Sarah Dessen nem véletlenül sokak kedvence. A tehetséges írónő kiemelkedően ír, és olyan fontos mondanivalóval látja el műveit, amit nem győzünk dicsérni.

Mivel nagyon kedveljük Dessen könyveit, azt szeretnénk, ha minél többen megismernétek őket, így minden blogon találtok egy idézetet egy magyarul is megjelent Dessen könyvből. A feladatotok a következő: találjátok ki mely Dessen könyvben hangzott el az idézet, és írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

A helyes megfejtők között egy könyvet sorsolunk ki. A győzteseket e-mailben értesítjük, és kérjük, hogy 72 órán belül válaszoljatok, különben újra kell sorsolnunk. A kiadó sajnos csak Magyarország területén belül tud postázni.

Mai idézet:
„Ha mindig minden simán menne, akkor túlságosan is hozzászoknánk. Szükség van néha egy kis zűrzavarra. Különben nem élveznéd igazán, ha jól mennek a dolgok.”




Nézzetek be a többi állomásra is

08/19 Dreamworld - extra állomás
08/21 Deszy könyvajánlója
08/23 Media Addict

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése