2015. november 18., szerda

Colleen Hoover - This Girl



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Colleen Hoover: This Girl - Ez a lány című regénye, a Slammed trilógia befejező kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere, Willel karöltve felidézi Mr. és Mrs Cooper megismerkedésének és egymásra találásának keserédes történetét.

2015. november 16-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Colleen Hoover:This Girl - Ez a lány

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633994085
Oldalszám: 296 oldal
Fordító: Barthó Eszter

Fülszöveg:
Colleen Hoover, New York Times bestseller író a viharos szerelemmel, szenvedéllyel és fájdalommal teli Szívcsapás-sorozattal számos olvasót ejtett rabul.
Miután Layken és Will szerelme a legnagyobb próbatételeket is kiállta, az immár házasságban élő fiatal pár végre kezdi biztonságban érezni magát a kapcsolatban.
De bármennyire is élvezi Layken az új, közös életüket, néhány kérdés nem hagyja nyugodni. Noha Will szeretné magában tartani a múlt fájdalmas emlékeit, Layken mindent tudni akar róla. Will végül beadja a derekát, és elmeséli a saját történetét, mely során felszínre kerülnek legbelsőbb érzelmei és gondolatai. Miközben újraéli jó és rossz pillanatait, a Laykennel való első találkozásáról is meglepő dolgok derülnek ki.
Az Ez a lány-ban Will a saját szemszögéből meséli el Laykenhez fűződő, bonyolult kapcsolatát. Kettejük jövője azon múlik, hogyan sikerül megbirkózniuk a múlttal.

Saját véleményem:
A trilógia utolsó része Will és Layken kapcsolatának epilógusa, de akár azt is mondhatnám, hogy eperszem a torta tetején. Egy utolsó léleksimi Colleen Hoovertől a sorozat rajongói számára, ami nem akar új bonyodalmakat görgetni az oly' sokat szenvedett páros elé, inkább szavak formájába öntött fényképalbum mindazon eseményekről, melyek fordulópontot jelentettek a fiatalok nászéjszakájáig vezető úton.

"- Anya azt mondta, hogy három dolgot kell minden nőnek keresnie a férfiakban. A nevetés nem volt a listán, pedig szerintem ott lett volna a helye."

A nászútra kísérjük el Willéket, mely során párhuzamosan lehetünk tanúi édes, pajkos, olykor hozzájuk mérten lobbanékony vagy éppen szenvedélyes romantikázásuknak, s eleveníthetjük fel a korábbi két kötet történéseit - ezúttal Will szemszögéből. Layken ugyanis arra kéri férjét, amikor éppen nem az elvesztegetett időt pótolják be (khm), hogy mesélje el, miként érzett bizonyos helyzetekben. Lényegében tehát a regény 90%-a a Slammed és a Visszavonuló újramesélése Will által.

Maga az ötlet, hogy ebben a helyzetben elevenítjük fel, illetve éljük újra egy új nézőpontból a múltat, nekem nagyon tetszett, de a kivitelezéssel nem voltam maradéktalanul elégedett. Eleinte jópofa, hogy Layken ilyen-olyan emlékek visszaidézésére kéri Mr. Coopert, de egy idő után, sokadszori ismétlésre elveszik a varázsa, és cseppnyit erőltetettnek hat. Legalábbis számomra. Szerencsére mindezt kellően ellensúlyozza a tudat, hogy ez már csak egy amolyan boldogan éltek, míg meg nem... kötet, valamint az a rengeteg újdonság, amit Willnek köszönhetően megtudhatunk.

"Ha összegyűjtenék minden romantikus verset, könyvet, dalt és filmet, amit valaha olvastam, hallottam vagy láttam, és valahogy egy üvegbe zárnám belőlük az összes lélegzetelállító pillanatot, még az is elhalványulna a mostani mellett."

Az éremnek mindig két oldala van, és a Slammed során mi csak azt láthattuk, érezhettük, amit Layken mutatott, holott a szemközti ház lakója is tengernyi dolgon esett át, mind Layken előtt, mind a megismerkedésüket követően.

Colleen Hoover ezekben a visszaemlékezésekben ugyanazt a tőle megszokott, minőségi, rá jellemző hangulatú stílust hozza, amiért annyian szeretjük. Olyannyira, hogy minden mininovella után sikítani szerettem volna, hogy meg ne próbálja abbahagyni, folytassa tovább, akár ezer oldalon át.
Will rendkívül érzelemdús narrátor. Azáltal, hogy a szüleit ért tragédia miatt korábban fel kellett nőnie, sokszor egészen más oldalról közelíti meg a helyzeteket, másabb érzelmeket közvetít.
Jól érezhető, hogy Layken kezdeti megismerésekor csupán egy egyszerű, korabeli srác, tele vágyakkal a lány iránt, majd ahogy kiderül, ami kiderül, feltámad felelősségteljesebb énje, s folyamatos harcot vív a másikkal. S ez a kettősség, küzdelem teszi igazán drámaivá, keserédessé a történetet. Will mellett maga az olvasó is úgy érezheti, mintha egy érzelmi hullámvasútra váltott volna jegyet. A boldog, vicces, szertelen, komoly, drámai és szívszaggató jelenetek folyamatosan váltakoznak, annak függvényében, éppen hol járunk.

"Úgy születünk erre a földre, / mint az élet hatalmas kirakósának / egyetlen, apró darabja.
A mi dolgunk, hogy az évek során / megtaláljuk a hozzánk illő részek mindegyikét.
A darabokat, amelyek passzolnak hozzánk, / ahhoz, akik voltunk,
és ahhoz, akik egy napon leszünk.”

Összességében tehát én ezt a részt is nagyon szerettem - az aprócska hibájával együtt. Jó volt újra bejárni  Laykenék rögös útját, felidézni az elfeledett apróságokat, kicsit visszakapni Juliát, hogy aztán ismételten könnyes búcsút vehessek tőle, és megismerni az eddig rejtve maradt részleteket.
Rengeteget nevettem, reménykedtem, sokszor hevesebben vert a szívem, de bizony a könnyek sem hiányozhattak. Az a galád Will Cooper olyan megható és csodaszép slam verssel zárta a kötetet, és magát a sorozatot is, hogy bizony potyogtak a könnyeim rendesen...

A This Girlt leginkább a sorozat elkötelezett rajongóinak ajánlom, azoknak, akik szeretnék mégegyszer, utoljára felidézni a kellemes és kellemetlen pillanatokat, és ha csak egy kicsit is, de szeretnének részesei lenni Mr és Mrs Cooper végső boldogságának, a fénypontnak a sok mélypont és tökfaragás meg basagne után.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő:Will, Layken, Coulder, Kel, Julia és mindenki más
Kedvenc jelenet: az a bizonyos utolsó vers
Negatívum: -
Borító: 5/5




Borítók


 





Nyereményjáték


Mostani játékunkkal egyszerre szeretnénk búcsúzni a sorozattól, és feleleveníteni a Layken és Will kapcsolatában fontos szerepet játszó pillanatokat.
Minden állomáson (és a Blogturné Klub közös blogján is: www.blogturneklub.com) egy, a korábbi eseményekkel kapcsolatos kérdést találtok, melyek megválaszolásával esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három This Girl - Ez a lány példány egyikét.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


Kérdés:
A “Layken vackai” feliratú CD-n melyik együttes dalai vannak?




Nézzetek be a többi állomásra is

11/18 Dreamworld
11/19 MFKata gondolatai
11/20 Deszy könyvajánlója
11/21 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése