2017. október 15., vasárnap

Megfilmesített Nicholas Sparks regényekA General Press Kiadó meghívására Nicholas Sparks októberben hazánkba látogat. A romantikus kötetetek egyik legnépszerűbb szerzőjével az olvasók október 18-án és 19-én személyesen is találkozhatnak Budapesten! A Blogturné Klub négy bloggere egy rendhagyó Sparks-turnéval készül az író érkezésére, s egy hat állomásos turné keretében öt történettel is megismerkedhettek, illetve érdekességeket tudhattok meg Nicholas Sparks könyveinek adaptációiról is. Ha a turnéval tartotok, s Fortuna rátok mosolyog, Tiétek lehet a Szerencsecsillag egy példánya a Kiadó felajánlásában!
Megfilmesített regények


Nicholas Sparks neve azok számára is ismerősen csenghet, akik nem kimondottan könyvmolyok, ugyanis a filmesek előszeretettel adaptálják regényeit. Jómagam is így ismerkedtem meg vele, méghozzá az Éjjel a partonnak köszönhetően.
Mostani bejegyzésemben összeszedtem, mely történetekkel találkozhattunk viszont a filmvásznon.Üzenet a palackban

Könyv: Üzenet a palackban (General Press)
Film hossza: 131 perc
Bemutató: 1999. június 3.
Szereplők: Kevin Costner (Garret Blake), Robin Wright (Theresa Osborne), Jesse James (Jason Osborne), Paul Newman (Dodge)

Ismertető:
A válásán kesergő Theresa (Robin Wright Penn) életét két dolog tölti ki: a kisfia, Jason és a munkája a Chicago Tribune riportereként. Egy magányos tengerparti sétája során talál egy palackot, benne megindító, szenvedélyes hangú üzenettel. A levél költőisége és fájdalma szíven üti Theresát, és szinte beleszeret a férfiba, akit sosem látott. Aztán, ahogy jó riporterhez illik, nyomozni kezd a különös írás szerzője után. Hamarosan kiderül, hogy hasonlóan sebzett emberrel hozta össze a sors. De Garret Blake (Kevin Costner) még Theresánál is eltökéltebb a fogadalmában, miszerint többé nem lesz szerelmes.
Séta a múltba

Könyv: A leghosszabb út/Karácsonyi angyal (General Press)
Film hossza: 101 perc
Bemutató: 2002. január 25.
Szereplők: Shane West (Landon Rolands Carter), Mandy Moore (Jamie Elizabeth Sullivan-Carter), Peter Coyote (Hegbert Sullivan), Daryl Hannah (Cynthia)

Ismertető:
Landon Carter a menő arcok príma életét éli egy középiskolában. Mindennapi elfoglaltsága közé tartozik például a kevésbbé tökéletes fazonokkal történő gonoszkodás. Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landont büntetésként közösségi feladatok elvégzésére ítélik. Kénytelen lesz a szombati iskolában korrepetálni, résztvenni az iskolai színdarabban, és még pár hasonló - nem túl menő - cselekedetet végrehajtani. Ilyen módon kapcsolatba kerül az iskola "csodabogarával", Jamie-vel, aki a helyi baptista lelkész egyetlen lánya. A két teljesen ellentétes személyiség lassan szerelemre lobban egymás iránt.
Szerelmünk lapjai

Könyv: Szerelmünk lapjai (General Press)
Film hossza: 123 perc
Bemutató: 2004. június 25.
Szereplők: Ryan Gosling (Noah), Rachel McAdams (Allie)

Ismertető:
Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.
Éjjel a parton

Könyv: Éjjel a parton (General Press)

Film hossza: 129 perc
Bemutató: 2008. október 30.
Szereplők: Richard Gere (Dr. Paul Flanner), Diane Lane (Adrienne Willis), Viola Davis (Jean), Mae Whitman (Amanda Willis)

Ismertető:
Adrienne Willis (Diane Lane), a megcsalt feleség, és a végsőkig kihasznált anya az egyik barátja csendes, óceánparti szállójába utazik hétvégére. Férje zaklatása és a kamaszlányával folytatott örökös viták elől félrevonulva azt reméli, végre nyugalmat lel és átgondolhatja problémáit. A szállóban szállt meg Paul Flanner sebész (Richard Gere) is. A lelkiismeretével vívódó férfi egyetlen éjszakát töltene itt, ám a hirtelen érkező hurrikán elzárja a szállót a külvilágtól. A két nyugtalan lelket egymás karjaiba sodorja a tomboló időjárás és varázslatos hétvégét töltenek együtt, amely után életük örökre megváltozik.
Kedves John!

Könyv: Kedvesem (General Press)
Film hossza: 105 perc
Bemutató: 2010. április 8.
Szereplők: Channing Tatum (John Tyree), Amanda Seyfried (Savannah Curtis)

Ismertető:
John Tyree (Channing Tatum) halkszavú, jóképű hivatásos katona az amerikai különleges alakulatnál, aki eltávon van Dél-Karolinában magányos édesapjánál látogatóba. Savannah Curtis (Amanda Seyfried) gyönyörű, idealista főiskolás lány egy jómódú családból, aki a tavaszi szünetét tölti otthon. Egy véletlen tengerparti találkozásnak köszönhetően halálosan egymásba szeretnek. Életük addigi legboldogabb két hetét töltik együtt és a szerelmes boldogság, úgy tűnik, mindörökre eggyé kovácsolja őket.
Az utolsó dal

Könyv: Az utolsó dal (General Press)
Film hossza: 107 perc
Bemutató: 2010. június 3.
Szereplők: Miley Cyrus (Ronnie Miller), Liam Hemsworth (Will Blakelee), Greg Kinner(Steve Miller), Bobby Coleman (Jonah Miller)

Ismertető:
Az utolsó dal egy kicsiny amerikai tengerparti városban játszódik, és a középpontjában egy családjától elidegenedett apa áll, aki esélyt kap arra, hogy együtt töltse a nyarat lázadó tinédzser lányával, akit hosszú évek óta nem látott. Az újbóli kapcsolatfelvétel igen nehezen indul, ám szerencsére van egy közös érdeklődési pontjuk: a zene. És a zenén keresztül megismerhetjük a család történetét: barátságokat, titkokat és árulásokat, az első szerelmet és a második esélyt.
Szerencsecsillag

Könyv: Szerencsecsillag (General Press)
Film hossza: 101 perc
Bemutató: 2012. április 19.
Szereplők: Zac Efron (Logan Thibault), Taylor Schilling (Beth Clayton), Blythe Danner (Nana)

Ismertető:
Logan Thibault tengerészgyalogos őrmester épen és egészségesen tér vissza Irakból. Meggyőződése, hogy mindezt annak az ismeretlen nőt ábrázoló fényképnek köszönheti, melyet a háború során talált. Hazatérve elhatározza, hogy megkeresi a képen látható nőt. Hosszas nyomozás után sikerül is rátalálnia, ám a férfi nem meri bevallani, hogy miért jött. Végül munkát vállal a családnál, és Beth kezdeti bizalmatlansága ellenére idővel egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
Menedék

Könyv: Menedek (General Press)
Film hossza: 115 perc
Bemutató: 2013.április 25.
Szereplők: Josh Duhamel (Alex Wheatley), Julianne Hough (Katie Feldman)

Ismertető:
Egy titokzatos fiatal nő érkezik Észak-Karolina egyik kisvárosába, ahol megtalálja az igaz szerelmet egy magányos apuka személyében. A megindító romantikus thriller alapjául szolgáló könyv írója Nicholas Sparks, a best-seller szerző, akinek a Szerelmünk lapjai és a Kedves John is köszönhető.
Vissza hozzád

Könyv: Vissza hozzád (General Press)
Film hossza: 117 perc
Bemutató: 2014. október 16.
Szereplők: James Marsden & Luke Bracey (Dawson Cole), Michelle Monaghan & Liana Liberato (Amanda Coller)

Ismertető:
Az egykori középiskolai szerelmespár, Amanda Collier és Dawson Cole 20 év elteltével találkoznak újra, egy közös barátjuk temetésén, amikor visszatérnek a kisvárosba, ahol a kamaszkorukat töltötték. A keserédes találkozás feléleszti az első szerelem valójában soha ki nem aludt lángját. De hamarosan arra is rá kell jönniük, hogy azok az erők is működnek még, amelyek annak idején szétválasztották őket, sőt talán még erősebbek, mint annak idején. Az évtizedeken átívelő szerelmi történet mesél az első szerelem múlhatatlan hatalmáról és arról is, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeni, ha megkapjuk az a bizonyos hőn óhajtott második lehetőséget. Vajon az igaz szerelem képes-e felülírni a múltat?
Hosszú utazás

Könyv: Hosszú utazás (General Press)
Film hossza: 128 perc
Bemutató: 2015
Szereplők: Scott Eastwood (Luke Collins), Britt Robertson (Sophia Danko)

Ismertető:
Luke, az egykori rodeobajnok a sérülése után a visszatérését tervezi, mikor találkozik a főiskolás Sophiával. Nem is különbözhetnének jobban egymástól. A nagyvárosi lány okos és ambiciózus, míg Luke farmon él az anyjával, és keményen dolgozik A két fiatal egymásba szeret, ám mindez próbára teszi őket. Egy nap megismerkednek Irával, akivel bizalmas kapcsolatba kerülnek. A öregember és egykori felesége évtizedeken át tartó szerelmének története mély benyomást tesz rájuk.
Válaszúton

Könyv: Válaszúton (General Press)
Film hossza: 111 perc
Bemutató: 2016. február
Szereplők: Teresa Palmer (Gabby Holland), Benjamin Walker (Travis Parker), Tom Welling (Ryan), Alexandra Daddario (Monica)

Ismertető:
Travis Parker szívében nem igazán van helye mélyebb érzéseknek, ő csak úgy agglegényként élvezi az életet a barátokkal és a viszonylag jó munkáját. Ő egy boldog ember, csodálatos barát, irigyelni való élettel. Amikor azonban Gabby Holland beköltözik a szomszédba, kettejük között kialakul valami, ami gyökerestül megváltoztatja a férfi életét.
Nyereményjáték


Hány történetet olvastatok eddig Nicholas Sparkstól? Teszteljük! A turnéhoz tartozó nyereményjátékban a szerző más-más könyvének fülszövegéből találtok rövid részletet minden állomáson. A feladat, hogy a részletből felismerjétek, melyik regényről van szó, s a helyes választ a Rafflecopter megfelelő sorába írjátok be. Jó játékot!
Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.


Colin ​és Maria útja egy éjjel, a szakadó esőben keresztezi egymást. Olyanok, akár a tűz és a víz: a fiú megannyi rossz döntése, erőszakkal teli múltja után keményen küzd, hogy a helyes úton maradjon, a lány azonban le sem tért róla: maga a megtestesült józanság, mértékletesség, és szinte csak a munkájának él. A viharos, váratlan találkozás mindkettejük sorsát megpecsételi…
Nézzetek be a többi állomásra is

10/14 Szembetűnő
10/15 Dreamworld
10/16 Betonka szerint a világ...
10/17 Szembetűnő
10/18 Sorok között 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése