2018. április 16., hétfő

Tarryn Fisher - F*ck Love


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Tarryn Fisher új regénye, a Kapd be, szerelem! 
Az írónő különleges és egyedi stílusa ismét megmutatkozik Helena Conway történetében, aki a szerelem és az önmegvalósítás rögös útját járja be a könyv során
Tartsatok velünk ti is, és játsszatok, ha szeretnétek megnyerni a könyvet.


Tarryn Fisher: F*ck Love - Kapd be, szerelem

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN:  9789634572343
Oldalszám: 328 oldal
Fordító: Frei-Kovács Judit

Fülszöveg:
Helena Conway szerelmes lesz. 
Akaratlanul. 
Észrevétlenül. 
De nem véletlenül. Kit Isley pontosan az ő ellentéte – rejtélyes, fékezhetetlen és a legkevésbé sem óvatos. Mindez akár remekül is alakulhatna… Ha nem Helena legjobb barátnőjével találkozgatna. Helena kénytelen dacolni a szívével, helyesen cselekedni, és másokra is gondolni. Egészen addig, amíg fittyet nem hány az egészre. 
Tarryn Fisher, New York Times sikerkönyves szerző lehet, hogy vagányabb nálad, de ezt nem dörgöli az orrod alá. Az első diplomáját a Roxfort Varázsló és Boszorkányképző Szakiskolában szerezte. Az emberi természet nagy tisztelője, egy hús és vér gonosz, mégpedig a Mardekár házból. A szíve sötét, de az olvasóit azért kedveli. Jelenleg Washingtonban él fiával és lányával. 
Az év legizgalmasabb regénye a női útkeresésről és a szerelemről.

Saját véleményem:
Tarryn Fisher neve mára egybeforrt az extravagáns, egészen egyedi látásmódú történetekkel. Ez a Kapd be, szerelem! esetében sincs másként. Az írónő ezúttal is a tőle megszokott, nem kifejezetten hétköznapi módon dolgozza fel az önállóság és az egyéni boldogság témaköreit, miközben megpiszkál néhány BFF aranyszabályt. Például a "legjobb barátnőnk pasija tabu" kezdetű cikkelyt.

A regény elején Helena furcsa álomba csöppen, melyről sem ő, sem mi, olvasók nem igazán tudjuk eldönteni, hogy valóban álom-e vagy sem. Ám ez a szürreális kaland, melyben Helena sikeres színezőkönyv illusztrátor, két gyerek édesanyja, s egyben legjobb barátnője pasijának, Kitnek a felesége, annyira mély nyomot hagy benne minden abszurditása dacára, hogy a frissen diplomázott lány akaratán kívül is elkezd sóvárogni utána, és úgy élni, mintha valóban megtörtént volna. Lassan elkezdi megvalósítani az ott átélteket: beiratkozik mindenféle tanfolyamra, összebarátkozik Kittel, és napról napra egyre jobban kilép komfortzónájából.
A gond csak az, hogy Helenának van barátja, Dellával évtizedes barátság fűzi össze, Kit pedig egyáltalán nem az esete, ráadásul minden álma szembemegy a tőle elvártakkal.
Helenának tehát meg kell  vívnia a szív és ész harcát, s olyan kérdésekben döntenie, mint a barátság vs. szerelem, saját vágyainak vagy másokénak előtérbe helyezése, valamint az útkeresés boldog bizonytalanságának megtapasztalása a biztos, ámde unalmassal szemben.

A F*ck Love elsősorban az útkeresésről szól, arról, hogy merünk-e saját érdekünkben kockáztatni, tapasztalatokat szerezni, hibázni, ártó kapcsolatokat megszakítani, vagy megelégszünk a középszerűséggel, ami stabilitást jelent, de boldogságot nem feltétlenül.
Tarryn Fisher e témakörök körbejárásához a barátság és szerelem egyvelegét választotta, s ennek szellemében adott Helena mellé egy egoista, önmaga érdekeit néző, gonosz "barátnőt", és egy tutyimutyi, két szék köz egyensúlyozó "álompasit".
Sajnos a szerelmi szál eléggé döcögősre sikeredett; az álmot leszámítva egyáltalán nem éreztem a szikrát, mint ahogy azt se értettem, Helena miért gyötrődik egy olyan jellemtelen pasi miatt, aki szerelem nélkül képes olyan felelőtlen kapcsolatot létesíteni Dellával, amilyet... miközben Helenát szereti.
Kit amolyan biztonsági játékos, míg Della az ártó szándékú barátok tökéletes megtestesítője. Velük ellentétben Helena viszont nagyon is szerethető, szarkasztikus, talpraesett, kalandvágyó, kicsit szerencsétlen csaj, olyan, akit könnyű megkedvelni.

A F*ck Love azonban közel sem hibátlan.
Azon túllendülve, hogy van némi Szeress, ha hazudok is utóíze, a történet féltávon kifullad. Pontosabban véget ér. Minden, ami utána következik, rétestészta. És ez az, amivel nehezen birkóztam meg, holott a kötet első felét szinte felfaltam, hozzátapadt a kezemhez, miközben hol vigyorogva, hol izgatottan pörgettem a lapokat.
Tarryn stílusa rettentően egyedi, árad belőle a Kapd be, világ! életérzés, amit a szerző sajátos humora és szemléletmódja koronáz meg.
Mindent egybevetve úgy vélem, ha a F*ck Love nem is az év regénye, azért egy üdítő kikapcsolódáshoz megfelelő választás lehet. Laza, vicces, könnyen fogyasztható. Nagyon Tarryn.


Pontszám: 5/3,5
Kedvenc szereplő: Helena
Kedvenc jelenet: az álom
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -
Nyereményjáték


Tarryn Fisher híres az erős, nem mindennapi főhősnőiről, akik nem mindig cselekednek helyesen, mégis nagyon szerethetőek. Őróluk fog szólni a mostani nyereményjáték. Minden állomás bejegyzésében ki lesz emelve egy szereplőnő neve Tarryn Fisher itthon megjelent könyveiből, a dolgotok pedig mindössze annyi, hogy megtaláljátok, kiről van szó, és beírjátok a rafflecopter dobozba a nevét.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
Nézzetek be a többi állomásra is

04/09 Könyvvilág
04/11 Sorok között
04/13 CBooks
04/16 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése