2019. szeptember 26., csütörtök

5 perces Marvel történetek



A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent az 5 perces Marvel történetek c. gyűjtemény, mely a Marvel-univerzum legnagyobb hőseinek életébe enged bepillantást. Ennek apropóján most a Blogturné Klub négy bloggere mesél a könyvvel kapcsolatos élményeiről.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a legnagyobb hősöket, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.


5 perces Marvel történetek

Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634375357
Oldalszám: 192 oldal
Fordító: Horváth Vivien

Fülszöveg:
Szuperhősök, gyülekező!
Csatlakozz a Marvel-univerzum legnagyobb hőseihez, akik egyesült erővel harcolnak a világ legveszélyesebb gonosztevői ellen! Hagyd, hogy ezek a pörgős, olvasmányos történetek elrepítsenek kedvenc szuperhőseid világába - akár öt perc alatt!

Saját véleményem:
A Marvel rajongásom az utóbbi időben kissé elhatalmasodott felettem. Amint meglátok egy, az univerzumhoz kapcsolódó könyvet, legyen szó gyűjteményről, képregényről vagy, mint ebben az esetben, mesekönyvről, azonnal olvasni akarom. Főként akkor, ha a középpontjában az Őrzők, Bosszúállók, vagy annak egyes tagjai állnak. Az 5 perces Marvel történetekben pedig szinte kivétel nélkül mindenki felbukkan.

"– Elment a net! – üvöltötte túl Vasember a riasztókat. Összehívta a torony tetejére a többi hőst. Thor nem értette, mi a baj.
– Szóval, most az emberek nem tudnak macskás videókat nézni?"

Az 5 perces Pókember történetekhez hasonlóan ebben a kötetben is tizenkét mese kapott helyet, ám kettő megegyezik a pókemberesével, így valójában csak tíz új sztoriról beszélhetünk. Kicsit sajnálom ezt, hisz amellett, hogy egy rajongó valószínűleg mind a két példányt be fogja szerezni, szívesen olvastam volna inkább újabb meséket, például Thorról, ő ugyanis ebben az esetben méltánytalanul el lett hanyagolva.
Ha a mennydörgés istenéről nem is, de Amerika kapitányról, Vasemberről és Marvel kapitányról azért jócskán olvashatunk. Egy-egy mese gondoskodik arról, hogy az ifjabb generáció egy számukra is teljesen megfelelő feldolgozásban ismerje meg Steve Rogers, Tony Stark és Carol Denvers eredettörténetét - kihagyva a felnőtteknek szóló, durvább részleteket -, mellettük pedig olyan karakterek is megkapják a maguk rivaldafényét, mint a szédületes Mordály-Groot páros, Gamora, vagy éppen személyes kedvenceim, Sólyomszem és Fekete özvegy. Természetesen azért néhány Bosszúállók és Pókember mese sem hiányozhat a repertoárból.

A pókemberes gyűjteménnyel ellentétben én itt sokkal jobban éreztem, hogy a fiatalabb generáció lett megcélozva, mind a szöveget, mind a cselekményt tekintve. A nyelvezete több mint egyszerű, sok esetben maguk a történetek is elég butácskák, de alapvetően nincs ezzel baj, ahhoz, hogy a kisebbek is részesülhessenek a Marvel univerzumból, tökéletes. Bár én inkább öt, mintsem hároméves kortól ajánlanám.
Összességében tehát az 5 perces Marvel történetek gyönyörű illusztrációkkal teli mesekönyv, ami a gyerekek számára befogadható módon igyekszik bemutatni a Marvel univerzumot, és annak ikonikus alakjait.


Pontszám: 5/3
Kedvenc szereplő: Thor, Groot, Mordály, Fekete özvegy, Űrlord
Kedvenc jelenet: Mordály és Groot meséje, valamint Thor macskás poénja
Negatívum: felnőtt(ebb)ként számomra elég gyerekes volt, a duplán szereplő mesék
Borító: 5/5
Sorozat: Marvel - 5 perces történetek, de abszolút önálló kötet




Nyereményjáték


A kötetben néhány hős kiemelt szerepet kap, mostani játékunk során pedig az ő neveiket keressük. Minden állomáson találtok egy betűhalmazt, melynek elemeit helyes sorrendbe rakva megkapjátok a megfejtést. Nincs más dolgotok, mint mind a négy hős nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe, és máris esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény egy példányát. Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


MAROGA




Nézzetek be a többi állomásra is


09/26 Dreamworld
09/27 Könyv és más
09/28 Sorok között
09/29 Nem félünk a könyvektől

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése