2019. december 7., szombat

Blogturné extra - Olvass és szeress!


Új szerző mutatkozik be a Könyvmolyképző Kiadónál!
Bár a tél közeleg, Addison Cole története a tengerpartra és a nyárba repíti vissza olvasóját, és a vállalkozó kedvűeknek új lekvár-ötletekkel is szolgál. 
Kövesd blogturnénkat, ismerd meg a történetet és bloggereink véleményét, és játssz a kiadó által felajánlott nyereménykönyvért!




Idézetek


"Rádöbbent, hogy nem a helyszín sarkallja a munkára. Egy belső késztetés és az írás iránti szenvedélye mozgatta az ujjait a billentyűzeten minden éberen töltött másodpercében."

"(...) ha Kurt gyűlölt bármit is ezen a világon, az az volt, ha írás közben helyet kellett változtatnia. Az írás számára művészet volt, ami teljes összpontosítást igényelt. A szakmáját leginkább egy őrmester teljesítményéhez mérte, ami azért telitalálat, mert az apja egy négy csillaggal kitüntetett tábornok volt."

"Az éjjeli írásnak lőttek. Hogyan tudna arra koncentrálni, hogy egy ijesztő thrillert írjon egy csatakos kutya és egy őrülten csinos nő társaságában? A ruhái szorosan rátapadtak nőies idomaira, a férfi le sem tudta venni róla a szemét. És aranyos is volt. Roppant aranyosan vette rá őt, hogy megmentse azt a nyavalyás kutyát. Borsot. Miért éppen Bors? A kutya színtiszta fehér volt, egy fikarcnyi feketeség sem volt benne. Bors? Miért nem Só vagy Cukor?"
"A SEASIDE EGY KIS KÖZÖSSÉG VOLT egy-, két- és háromszobás házakkal. A legtöbb épületet ugyanaz a család birtokolta évtizedek óta. Az ő házukat Leanna nagyapja vásárolta még a lány születése előtt. A családja minden évben itt töltött pár hetet nyaranta. Látogatásaik alkalmával a szülei teljesen lefoglalták őket. Délutánok a strandon, szomszédvárosokban való kószálás és esti családi koncertek mellett alig akadt idő pihenésre, amit amúgy nagyon élveztek a Seaside-on. Leanna örült az itt kötött barátságoknak,de annak még jobban, hogy ilyen sokáig kitartottak. El sem tudta képzelni a nyarat a seaside-i barátai nélkül."

"–Bocsánat! – Kurt elengedte, majd hátralépett. 
A lány közelebb húzódott,és a férfimellkasát bámulta, ami zavarba ejtően emelkedett, majd süllyedt fel és le a mély lélegzetvételektől.
– Szóval, te nagy thrilleríró, nem vagy hozzászokva, hogy egy csacsogólány van körülötted?
– Van egy nagyszájú húgom. – Húgom? Hogy jön ez most ide?A lány túlságosan összezavarta ahhoz, hogy rendesen tudjon gondolkodni.
– Az ő jelenlétében is így veszed a levegőt? – Leanna ismét rátette a kezét a mellkasára.
Egy hang Kurt fejében azt súgta, fogja menekülőre a dolgot. Írjon!Tűnjön el, mint a kámfor!Ám a keze nem engedelmeskedett. Megint megragadta a lány csípőjét. A lány szemének csillogása, ahogy lassan megnyalta az ajkát,ahogy ujjaival megcirógatta a mellkasát, mind arról árulkodott, hogy tökéletesen tisztában van azzal, mi zajlik a férfiban.
– Senki miatt sem lélegzem így.
Bors rájuk ugatott,és ezúttal Kurt nem nézett rá parancsolóan, és el sem csitította. Leanna ajkai felé hajolt, de a lány ellökte.
– Aggódnék, ha a húgod miatt így lélegeznél – mondta úgy, mint akinek sejtelme sincs, hogy ezzel megőrjíti a férfit,vagy hogy az épp meg akarta csókolni." 

"–Találkoztam Kurt Remingtonnal, aki, azt hiszem, egy menő thrilleríró.
– Ez nem lehet igaz! – Jenna babakék szeme tágra nyílt. –Találkoztál vele? Személyesen?
– Aha!
– Imádom a könyveit. Milyen? Van olyan cuki, mint a képeken? Visszafogottnak tűnik azokból az interjúkból, amiket olvastam. Azt nyilatkozta, hogy sosem hagyja el a házát. Sokat beszél a családjáról. Ja, és van egyháza Cape-en. Istenem! Idejár írni! Erről beszélt az egyik interjújában, hogy nyaranként eljön Cape-re írni. – Leanna a füle mögé simította egyenes, fekete haját,és becsukta a szemét egy pillanatra. –Én nem lennék tartózkodó vele!
– Én sem! Ez a baj! – sóhajtott Leanna.
–Mi ezzel a baj? – Bella kikapta Leanna kezéből a spatulát, és megfordította a burgereket.
–Leanna egy új fejezetet szeretne írni Mr. Szexi könyvében. – Leanna elvett egy paradicsomot Bella tányérjából, mire Bella rácsapott a kezére.
Amy egy tál zsemlével tért vissza.
–Egy mocskos fejezetet?" 

"–Én egy vakvágány vagyok, de te nem –suttogta."

"–Olyan ügyes vagy a konyhában, mint amilyen jól csókolsz?
Leanna megrázta a fejét,és talpra állt.
– Nem, de jobban főzők, mint söprögetek."

" Ez éltette. A pillanat, amikor úgy elmerült az írásban, hogy magát is odaképzelte az áldozat és az elkövető közelébe,miközben visszatartotta a lélegzetét." 

"A thrillerek érzelmileg alaposan megviselték az embert,és egy egész napos írás után gyakran eluralkodtak rajta a sötét gondolatok, amiből nem volt könnyű kitörnie. Ez a thrillerírás egyik veszélye. Kurt beismerte magának, hogy valószínűleg ezért sem akart soha
párkapcsolatot létesíteni. Azon kívül, okos ember volt, aki felmér és átgondol egy helyzetet, mielőtt cselekszik. Szerette tudni, merre tart az élete,és hitte, hogy a legjobb tervei nem hagyják cserben. Pont ezért a vonzódása Leannához teljesen felborította a lelki egyensúlyát."




Nyereményjáték


A történet hősnője lekvár készítésében jeleskedik, ezért mi is megpróbálkozunk vele.
Emlékeztek a gyermekkor "akasztós" játékára? Így kell kitalálnotok a turné egy-egy állomásán milyen gyümölcsből főznek lekvárt.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


_ _ R _ _ _ _




Nézzetek be a többi állomásra is

12/04 Betonka szerint a világ…
12/07 Dreamworld - Idézetek
12/10 Kelly és Lupi olvas
12/13 Csak olvass!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése