2019. december 3., kedd

Erin Watt - Megkopott korona


A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk Erin Watt világsikerű sorozatának, A Royal családnak kiegészítő kötetét, mely a Megkopott korona címet viseli, és Gideon Royal, valamint Savannah Montgomery szerelmét tárja elénk. 
Tartsatok a Blogturné Klub hat bloggerével, ismerjétek meg véleményüket a történetről, és játsszatok a három nyereménykönyv egyikéért, amit a kiadó ajánlott fel!


Erin Watt: Tarnished Crown - Megkopott korona

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634577218
Oldalszám: 192 oldal
Fordító: Benedek Dorottya

Fülszöveg:
Gideon Royal két évvel ezelőtt, egyetlen hiba miatt elveszítette álmai szerelmét. Azóta megcsömörlött, közönyössé vált, és belekerült a zsarolás, a szívfájdalom és a veszteség végtelen spiráljába. Amikor egyetemre került, azt remélte, mindent újrakezdhet. Ám a sors másként tervez, és ismét az útjába sodorja Savannah Montgomeryt.
Savannah úgy hiszi, nincs már visszaút Gideon árulása után.
A fiú azt reméli, téved.
Megbocsátás. Remény. Megváltás. Gideon megfogadta, hogy visszaszerzi a lányt, aki elrabolta a szívét. És ha egy Royal elhatároz valamit, a végsőkig elmegy, hogy valóra váltsa.
A szédítően népszerű Royal családban mindig történik valami.
Hagyd, hogy kiragadjon a hétköznapokból!

Saját véleményem:
A Royal fiúkat senkinek sem kell bemutatni: szexi, pimasz, indulatos srácok, akikben titkon óriási szív dobog. Általában... ugyanis akad köztük egy kivétel, akit áttörhetetlen jégpáncél övez. Ő pedig nem más, mint Gideon, a legidősebb testvér, akiről rengeteg dolgot olvashattunk már, mégis távoli figura maradt. Egészen mostanáig.

"Nem számít, mekkora a távolság, hány ember húzódik közöttünk, akkor is vonzzuk egymást."

Félelemmel vegyes kíváncsisággal kezdtem bele a könyvbe, hisz Gideon Royal sosem tartozott a kedvenceim közé, mindig is méla közönnyel tekintettem rá, ugyanakkor be kell vallanom, érdekelt, mit tud kihozni belőle a szerzőpáros. A Megkopott korona két idősík, valamint két nézőpont által igyekszik bemutatni a kissé különc Royal fiú és Savannah viharos kapcsolatát. A kötetből kiderül, miként ismerkedtek meg, jöttek össze, miket éltek át együtt, és hogy hogyan lett vége köztük mindennek, miközben a jelen eseményei felkészítik a terepet egy tipikus második esély románcnak az immár jócskán megváltozott felek között.

Alapvetően ez egy könnyen fogyasztható, átvezető jellegű, kissé keserédes történet lehetne, olyan, ami több magvas gondolatot is tartalmaz, nekem valahogy mégsem csúszott. Egyrészről nagyon érződik a fordítóváltás, amit kifejezetten sajnálok, Sándor Alexandra Valéria gördülékeny fordítása sokat hozzátett a korábbi részekhez, míg ez a kötet számomra iszonyúan nyersre sikeredett... De amit ennél is kevésbé tudtam megemészteni, az a történet darabossága. Az egyébként is rövid, két idősíkon játszódó sztori még a saját idejében is csapong, tele van olyan éles váltásokkal, hogy nem győztem pislogni és kibogozni, hogy most épp hol is járunk. Egyik percben még kolis buli és naaagy viszontlátás van, majd snitt, Gideon mustrálja a lányszövetségi házat, aztán snitt, éjjeli beszélgetésre indul Savval, hogy aztán mindezt egy újabb snitt kövessen a lánnyal, aki a fősulis csajok társaságában zokog.
Mindezt különösen sajnálom, mivel az alapanyag és az ötlet jó, akárcsak a páros kapcsolatában megjelenített ellentétek, konfliktusforrások és buktatók. Savannah karaktere rendkívül erős, a szerzőpáros szépen árnyalta, főleg a személyiségében beállt változásokat, amik súlyt adtak a múltbeli eseményeknek.
És ha már múlt... a Megkopott korona végre testközelből mutatja meg, milyen volt Mrs Royal a valóságban, hogyan határozta meg a testvérek életét az állapota; de persze mocskos kis titkokból sincs hiány - hisz ezek nélkül nem is erről a sorozatról beszélnénk.

Mindent összevetve, számomra ez a kötet nem azt az élményt adta, amit vártam, de mégsem bánom, hogy elolvastam. Olyan események és érzelmi töltelékek vannak benne, melyek elengedhetetlenek a sorozat rajongói számára.


Pontszám: 5/3
Kedvenc szereplő: Savannah
Kedvenc jelenet: -
Negatívum: volt egy pár
Borító: 5/5
Sorozat: A Royal család #3,5




Nyereményjáték


Gideon az úszócsapat kiemelkedő tagja, így neki ajánljuk a játékot, sikeres magyar úszókat kell felismernetek. Minden állomáson a megadott képen látható sportoló nevét kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

11/25 Kelly és Lupi olvas
11/27 Pandalány olvas
11/29 Sorok között
12/01 Fanni's Library
12/03 Dreamworld
12/05 Readinspo
12/06 Sorok között extra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése