2020. szeptember 2., szerda

Rachael Anderson - Lord Drayson bukása



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Rachael Anderson Lord Drayson bukása c. regénye, mely a Tanglewood sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja Colin Cavendish és Lucy Beresford elbűvölő történetét, melyben úrból szolga válik, miközben a tervezett bosszú szédületesen új irányt vesz. Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát!


Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634576969
Oldalszám: 320 oldal
Fordító: Dobó Zsuzsanna

Fülszöveg:
Amikor Colin Cavendish, Drayson újdonsült grófja tájékoztatja Lucy Beresfordot, hogy az édesanyjával együtt el kell hagyniuk a házat, amit az elmúlt két évben az otthonuknak tekintettek, Lucy rettentően felháborodik. Nincs se pénzük, se rokonaik, nincs senki, akihez segítségért fordulhatnának, és nincs hova menniük. Hogy meri a gróf minden lelkiismeretfurdalás nélkül felrúgni az apja Beresfordéknak tett ígéretét?
A végzet Lucy kezére játszik, amikor egy lovasbaleset után eszméletlen állapotban talál a grófra az út közepén. Amikor a férfi magához tér és nem emlékszik rá, hogy ki is ő valójában, Lucy megragadja az alkalmat, hogy leckét adjon alázatosságból a grófnak: elhiteti vele, hogy ő csupán egy egyszerű szolga, méghozzá Lucy szolgálatában.
És ezzel kezdetét veszi az elbűvölő mese egy nagyképű lordról és egy lobbanékony fiatal lányról, akik úgy belekavarodnak az események hálójába, hogy az is kérdésessé válik, kikeverednek-e belőle valaha.

Saját véleményem:
Derült égből villámcsapásként ért ennek a könyvnek a megjelenése, de minthogy imádom a zsánert, és a fülszöveg is kecsegtetően hangzott, gondoltam, adok neki egy esélyt. És milyen jól tettem! Egy végtelenül aranyos, mókás és bájos történetet kaptam Rachael Anderson tollából.

"– Nem értem, hogy mi a problémája – mondta Lucy.
– Valóban? – súgta a gróf Lucy felé fordulva. – Ön a probléma. Ön és csak is ön."


A regény alapját egy meglepően vicces hazugság adja, hősnőnk ugyanis hirtelen felindultságból - megszegve halott apjának és önmagának tett ígéretét - azt hazudja a fejsérülést szenvedett Lord Draysonnak (annak a grófnak, aki balesete előtt mindössze néhány perccel korábban minden tapintatosságot nélkülözve kilakoltatta Lucy-t és a családját otthonukból), hogy az ő szolgálója. Teszi mindezt abban a reményben, hogy így megtaníthatja a gőgös grófnak, mit jelent tisztelni másokat. Lucy számára ráadásul épp kapóra jön édesanyja távolléte is, mivel így mindössze barátnőjét - családjuk cselédjét - kell csak rábírnia a hazugságra. Mindeközben noha Colin úgy érzi, újdonsült posztja és otthona tőle idegen, más választása nem lévén, kénytelen-kelletlen mégiscsak munkába áll a Beresford házban.

Olyan felütés ez, ami rengeteg izgalommal és humorral kecsegteti az olvasót, még úgyis, hogy maga az ötlet nem kimondottan egyedi. Rachael Anderson ennek dacára megtalálta azt a perspektívát, ami miatt A Lord Drayson bukása kiemelkedhet az amnéziás regények sorából, figyelembe véve, hogy igen ritka az, amikor egy erős férfi karakter billen ki egyensúlyából, és kényszerül számára megalázó szituációba. Ahhoz, hogy ez működőképes legyen, mindenképp kell a humor, és egy olyan szituáció, ami valamilyen értelemben mindegyik érintettre kihatással van. Colin esetében ez egyértelműen a tanulás, az, hogy felfedezze az élet és az őt körülvevő emberek értékeit, míg Lucy-nek döntései súlyával kell megbirkóznia. Mindehhez hozzáadódik származásuk, múltjuk, a lány keresztény neveltetése, és persze az egymástól jócskán eltérő személyiségjegyeik.
Lucy egy vidám, cserfes lány, aki származása ellenére nem fél felmosórongyot ragadni, hovatovább a véleményét sem rejti véka alá, míg Lord Drayson maga a megtestesült arrogancia. Nem érdekli kin-min kell átgázolnia céljai eléréséért, nem törődik az emberekkel, közönnyel és megvetéssel viseltetik a világ iránt.
Mindennek fényében tehát bátran kijelenthetjük, hogy az amnézia, és az abból fakadó szolgasors nagyon jót tesz mindkét félnek. Kimondottan vicces, egyben szívet melengető, ahogy a páros kapcsolata elindul, és szép lassan átalakul valami mássá. Az pedig külön dicséretet érdemel, hogy a szerzőnek sikerült átlendítenie őket az amnézián, és azon túl is továbbgörgetni ismerkedésük fonalát.

Mindent egybevetve úgy gondolom, hogy A Lord Drayson bukása egy roppant cuki, vidám, szerethető kis történet, ami mindemellett nagyon gördülékeny, és könnyen befogadható. Hangulatában leginkább az Edenbrooke-hoz tudnám hasonlítani, így bátran ajánlom Julianne Donaldson rajongóinak is.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Lucy, Georgy, Colin
Kedvenc jelenet: kéményseprés
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Tanglewood #1




Nyereményjáték


Játékunk során nagyképű urakat, hercegeket keresünk. Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, kitől származik, és a nevét beírni a Rafflecopter megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“– Aztán jöttél te, és rádöbbentem, mi is az igazi pokol. Amikor találkozol az egyetlen nővel, akire vágysz, és rájössz, hogy nem lehet a tiéd.”




Nézzetek be a többi állomásra is

08/24 Betonka szerint a világ...
08/26 Deszy könyvajánlója
08/28 Dreamworld - Idézetek
08/30 Dreamworld
09/01 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése