2023. október 18., szerda

Stephanie Garber - A soha többé balladája


A Volt egyszer egy összetört szív című regény világszerte elrabolta az olvasók szívét. A Kolibri Kiadó jóvoltából végre magyarul is olvashatjuk a sorozat második részét, melyben Jacks és Evangeline kalandjai tovább folytatódnak a Fenséges Északon. Tartsatok velünk, derítsük ki együtt a Valorok titkát és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.
 
 
Stephanie Garber: A soha többé balladája
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789635993055
Oldalszám: 380 oldal
Fordító: Sepsi László

Fülszöveg:
A Volt egyszer egy összetört szív folytatása
Amikor nem tudod, miért küzdesz. A szerelemért vagy éppen az ellen?
Miután Jacks, a Szívek Hercege elárulta, Evangeline Fox megfogadta, hogy soha többé nem bízik meg benne. Frissen felfedezett varázserejével azért harcol, hogy visszanyerje esélyét a boldogságra, amitől Jacks megfosztotta.
Csakhogy az útjaik megint keresztezik egymást.
A VOLT EGYSZER EGY ÖSSZETÖRT SZÍV folytatásában Evangeline-t gyilkos átok sújtja, amelynek megtöréséhez kénytelen elfogadni Jacks segítségét, akitől legjobb lenne óvakodnia. Régi barátokkal kerülnek szembe, új ellenségekkel veszik fel a harcot, és próbálnak megküzdeni a gonosz intrikákkal és a rontásokkal, amik fejekkel és szívekkel játszanak.
Evangeline mindig is bízott a szívében, de ezúttal nem biztos, hogy érdemes hallgatnia rá…

Saját véleményem:
Túlzás nélkül állíthatom, hogy A soha többé balladája az év egyik legjobban várt megjelenése volt számomra. Olyannyira elvarázsolt az első rész, azzal együtt pedig az egész történet atmoszférája, Jacksről nem is beszélve, hogy alig vártam, hogy kezemben tarthassam a folytatást. A folytatást, ami egy igazi enemies to lovers felállást kínál.

"– Az igazság sosem az, amit szeretnél, Kisróka."

Jacks árulását követően Evangeline úgy dönt, soha többé nem bízik meg a fátumban, és ahelyett, hogy eleget tenne a kérésének, esze ágában sincs kinyitni a bűvös kaput. Inkább más megoldást keres Apollo tetszhalott állapotára. Csakhogy egy-két újabb átoknak köszönhetően a lányra halálos veszedelmek leselkednek, menekülni kényszerül. Méghozzá egyenesen Káosz és Jacks karjaiba; az egyetlen esélye pedig az átkok megtörésére az marad, ha összegyűjti a kapu kinyitásához szükséges négy követ, és eleget tesz a fátum kérésének. 
A történet nagy részét tehát a kincskeresés teszi ki, illetve az azok felkutatására való készülődés. Ehhez tartozik egy kicsit lassabb, elnyújtott felvezető, mondhatni kevés izgalommal. Ám azt követően, ahogy a szereplőink kénytelenek kimerészkedni kis búvóhelyükről, felpörögnek az események: megindul a medál-vadászat, amivel párhuzamosan pedig betekintést nyerünk a múlt azon szegletébe is, ami alapjaiban változtatta meg a birodalmat, valamint fokozott figyelem irányul az Íjász és a róka balladájára is, ami több ponton is visszaköszön a regény során.
Stephanie Garber minden értelemben tovább tágítja a világot, új helyszíneket fedezhetünk fel, miközben mesék és valóság olvad egybe, egyre közelebb sodorva az olvasót az igazsághoz. Egy olyan igazsághoz, aminek az elemeit könnyű összerakni, ha az embert épp nem Evangeline-nek hívják.
Sajnos ebben a részben a női főhős agyi kapacitása jelentősen lecsökkent, több alkalommal is a fejemet fogtam miatta. Ezt őszintén sajnálom, mert Evangeline karakterét én ennél sokkal többre tartom, és úgy gondolom, úgyis lehet "váratlan" fordulatokat okozni, hogy közben nem butítjuk el saját szereplőinket. 
Aggodalomra persze semmi ok, nem olyan tragikus a helyzet, egy-két szemforgatóst részt leszámítva, Eva jó kis narratíva, nem beszélve Jacksről, aki az egész sorozat lelke.*szerelemes sóhaj*

Ahogy korábban említettem, a folytatás nagyban kedvez az ellenségekből szerelmesek típusú románcok kedvelőinek, Jacks és Evangeline ugyanis minden eddiginél nagyobb játékteret kap, méghozzá meglehetősen perzselő és szexi módon. Durván izzik köztük a levegő, amit csak még édesebbé tesz Jacks kiszámíthatatlansága és Eva elhatározása, hogy nem hagyja magát elgyengülni. Félelmetesen jó, ahogy ők ketten funkcionálnak, és az a sok-sok vágy, düh, sóvárgás és epekedés, ami kettejük közt vibrál, épp csak fel nem perzseli a lapokat! Egyszerűen imádtam őket! Jackstől pedig kész vagyok. Magasan a legjobb morally grey karakterek között van, ha lehetne, most azonnal beköltöznék vele abba a bizonyos Pagonyba, ami a történet egyik legeslegjobb részét nyújtja, és soha többé el se hagynám azt. Bocsi a túlzott fangirl kitörésért, de ahww.  
Ugyanitt kiemelném még a sorozat keserédes, édesbús vonalát, amitől úgy istengazán működni tud ez a történet, és ami remekül jellemzi a főszereplő párost. Az egész sztori hangulatában, látványában és érzelemvilágában benne van Evangeline optimista, happy end-hívő hozzáállása, ugyanakkor a sötét szegletekben ott leselkedik a kíméletlen valóság, a szívfájdalom és az örök bánat, ami Jacks sajátja. Csak remélni tudom, hogy végül a cukormázas vonal kerekedik felül, mert bár sokakkal ellentétben úgy vélem, a vége, a valódi vége, a Vége felirat után nem annyira sokkoló (bár ez lehet, hogy betudható annak, hogy én egészen más miatt paráztam), azért vannak félelmeim bizonyos szerzői húzásokat illetően.  

Összességében tehát úgy gondolom, A soha többé balladája nem hibátlan, vannak benne logikátlanságok, és Evangeline karaktere is tesz wtf lépéseket, az elnyújtott felvezetőről nem is beszélve, mégis magával sodorja az olvasót, és egy olyan félelemmel teljes, káprázatos mesevilágba repíti, ami bőven felülír bármiféle hibát. LaLáék eseményétől engem teljesen megbabonázott a történet, és csak úgy ittam a sorokat, miközben majd elepedtem egyetlen lehetetlen csókért a két szereplő között. Szívből, őszintén és igazán ajánlom ezt a sorozatot, ha valami jóra vágytok. 


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Jacks, Jacks és Jacks
Kedvenc jelenet: Pagony
Negatívum: Evangeline idegesítően korlátolt viselkedése (olykor)
Borító: 5/5
Sorozat: Volt egyszer egy összetört szív #2
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során a sorozat első részére fogunk koncentrálni. Minden állomáson találtok egy szereplőt aki valamilyen formában megjelent a regényben, de a nevek betűi sajnos összekeveredtek. Nincs más dolgotok, mint Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni hogy kinek a nevét ismertétek fel a feladványban.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


ISOLMAR




Nézzetek be a többi állomásra is

10/10 Csak olvass!
10/12 Kelly & Lupi olvas
10/14 Hagyjatok! Olvasok! - extra
10/16 Fanni's Library
10/18 Dreamworld
10/20 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése