2014. április 21., hétfő

Wendy Higgins - Angyali szövetség



A Maxim Kiadó jóvoltából április 24-én megjelenik Wendy Higgins: Angyali szövetség című könyve, a nagysikerű Sweet sorozat második kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenhárom bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Anna Whitt démoni kalandjának folytatását!

2014. április 21-től minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.
Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Wendy Higgins: Angyali szövetség

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632614526
Oldalszám: 384 oldal
Fordító: Béresi Csilla

Fülszöveg:
Anna, egy őrangyal és egy démon lánya, megfogadta, hogy soha nem követi apja példáját, nem rontja meg az embereket. Naivitás volt ez tőle. Ahogy sok minden más is. A suttogók rákényszerítik, hogy a túlélése érdekében megszegje fogadalmát, akkor is, ha ezzel engednie kell lénye sötét oldalának, és hírhedtté válni iskolatársai között. Élete sivárabbnak tűnik, mint valaha. Ráadásul ott van Kaidan Rowe is, a Bujaság hercegének fia, tölti be minden gondolatát. Mikor aztán váratlanul tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, a világot kezdi járni Kopano – a Harag hercegének fia – kíséretében, hogy megszervezze a démonokkal szembeni ellenállást. Hamarosan kiderül ugyanis, hogy az óriások felszabadítása nem mehet vérre menő küzdelem nélkül. A végső győzelemig Annának és Kaidannak félre kell tenniük érzéseiket, és leküzdeniük életük legnagyobb kísértését. Vajon megéri-e életüket kockáztatniuk a szerelemért?

Saját véleményem:
A New York-i csúcstalálkozó után Anna kénytelen beállni a dolgozó óriások közé, bármennyire is elítéli a dolgot. Buliról bulira jár, és ha suttogókat lát, hát apait-anyait belead; iszik és ismeretlen fiúkkal smárol, miközben szíve a hónapok óta nem látott Kaidan után dobog. Ám a partik végén angyali énje mégiscsak felülkerekedik, és igyekszik úgy rendezni, hogy alkoholmámoros társai biztonságban hazajussanak.
Egy otthon töltött estén megjelenik előtte Ruth nővér szelleme, s elmesél Annának egy régmúltból származó próféciát, mely kihatással lehet a jövőre, a hercegekre és az óriásokra, valamint magára az emberiségre is. 
Anna számára ijesztő és egyben felemelő érzés, hogy ő lehet a kulcs a világ megtisztításához, csakhogy szüksége van szövetségesekre, így apja közbenjárásának köszönhetően felkerekedik, hogy maga mellé állítsa óriás társait. Missziója során Kopano szegődik társául, aki országról-országra elkíséri őt. 

Az Angyali gonoszban a szereplők és azok egymáshoz fűződő viszonyának megismerésén volt a főhangsúly, ám a végén lévő drámai fordulat következtében azok jelentős mértékben átrendeződtek. A hercegek és óriások csúcstalálkozója után nem pusztán a különféle kapcsolatok alakultak át, hanem felütötte a fejét egy jövőbeni háború képe is. A második kötet ezt a sorsdöntő csatát hivatott megalapozni. Egyfajta átkötő rész a nagy ütközethez.
Az események központjában az utazgatás és a szövetségesek megnyerése áll. Anna és Kopano országról-országra, kontinensről-kontinensre megy, hogy megnyerjék ügyükhöz a hozzájuk hasonló óriásokat, akik belefáradtak a hercegek zsarnokoskodásába.

"Tudtunk valamit, amiről a démonoknak gőzük sem volt. Az ő szemükben a szeretet gyengeség volt, de tévedtek. A szeretet adott erőt nekünk."
 
Útjaik során viszonylag sok idő telik, és amellett, hogy új kultúrákat, más mentalitású embereket ismerhetünk meg, végigkövethetjük, Anna miként változik és kezd el felnőni a feladatához.
Anna az első részhez képest sokat fejlődik. Már nem az a szende, jókislány típus. Sokkal árnyaltabb a személyisége.
Megtanul küzdeni - fizikai és mentális értelemben - és kiállni önmagáért, szeretteiért, és a célért, amiért elszántan harcol. Továbbá rendkívül becsülendő, hogy bár soha nem szűnik meg szeretni Kaidant, mégis félre tudja tenni érzéseit és bánatát, ha azt követeli a szituáció.
A Kopano rajongók imádni fogják az Angyali szövetséget, legalábbis egy részét biztosan, ugyanis jóval nagyobb teret kap a kibontakozásra.
Kopano egyébként egy aranyos, kedves, lelkiismeretes és segítőkész fiú, akinek megvannak a maga titkai, de én a magam részéről mégsem tudom a szívembe zárni. Valószínűleg Kai miatt.  
Kaidan fanok, ne féljetek, mi is megkapjuk a magunk adagját. Lehet, hogy kicsit kevesebbet szerepel kedvenc buja óriásunk, de ha megjelenik, akkor azt maximális fordulatszámon teszi.
Anna és Kaidan között továbbra is forr a levegő. Olyan elementáris vonzalom és szenvedély van köztük, amitől olykor még a lapok is lángra kapnak. Emellett pedig megismerhetjük Kaidan felszín alatt húzódó énjeit.

"- Mikor találkoztunk, nem tudtalak kiverni a fejemből. Azzal nyugtattam magam, hogy az ártatlanságod volt rám hatással, meg hogy te is óriás vagy. De több volt ennél. Te a legjobbat hozod ki mindenkiből. - Elhallgatott, és megcsókolta a fülcimpámat. - Kis híján az őrületbe kergettél a közös utunkon, kicsi Ann!"

Az események folyamatosan haladnak, soha nem unalmasak, ennek ellenére a sztori leginkább a regény második felében pörög fel, amit az adrenalin mellett a feltűnően sok tesztoszteronnak köszönhetünk.
Mindössze egyetlen dolgot tudnék felhozni negatívumként, mégpedig a szigetet. Spoiler nélkül annyi, hogy egyszerűen nem értem a logikájukat. Miért oda, amikor...? Plusz ott egy-két logikai baki is felütötte a fejét, benzin és kilométerek számában. De ez elenyésző dolog.
Mit tartogat mindezek mellett még az Angyali szövetség? Izgalmas, és színes tájakat, új kultúrák megismerését, vért, fájdalmat, mosolyt, néhány szerethető új karaktert, mint Zania, a harcos óriáslány, és régi kedvenceinket. Ajánlom mindenkinek, aki szerette az első részt.


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Kaidan, Zania, Blake, és az ikrek
Kedvenc jelenet: a ballagás utáni sütés az ikrekkel; takarítás Kaidan házában
Negatívum: sziget
Borító: 5/5




Ismerd meg az új szereplőket!








Nyereményjáték


Hallottatok már az auráról?
Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Képes megállapítani pusztán a színek és azok árnyalatai alapján, milyen érzések kavarognak adott pillanatban az emberekben.
Ezt látva sötétzöldre váltott az aurátok? Netán ti magatok is szeretnétek kipróbálni, milyen lehet másokban olvasni? Nos, most megtehetitek.
Minden blogon találtok egy-egy mondókát, melynek segítségével kitalálhatjátok, melyik színhez milyen érzés tartozik.
A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali szövetség könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás!)

1. Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/érzést, így plusz esélyekkel gyarapodhattok.
3. Néhány betűhöz nem tartozik kérdés. Azokat nektek kell kitalálnotok, de ha szétnéztek a Blogturné Klub hivatalos blogján, könnyen megtalálhatjátok őket.
4. A vastaggal kiemelt rész egy olyan dolog megfejtését tartalmazza, melynek fontos szerepe lesz a történetben, s ennek a megfejtése éri a legtöbb pontot.

Ha aurád rózsaszín, s a fellegek felett lebegsz, 
gyomrodra csomót köt a fékezhetetlen … .
























Nézzetek be a többi állomásra is

04/21 Dreamworld - Ismerd meg az új szereplőket
04/23 Nem harap a... - Pál apostol
04/24 MFKata gondolatai - Trailer
04/25 Deszy könyvajánlója - Törölt jelenet
04/26 Kristina blogja - Térkép Kope és Anna utazásáról
04/27 Always Love a Wild Book - Karakterinterjú: Kopano
04/28 Angelika blogja - Anna & Kaidan kedvenc dalai
04/29 Kelly & Lupi olvas - Kaidan szemszög
05/01 Insane Life - Idézetek
05/02 CBooks
05/03 Függővég - 10 ok, miért szexi Kaidan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése