2020. március 24., kedd

Blogturné extra - Időtlen



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Gail Carriger nagysikerű sorozatának, a Napernyő Protektorátusnak a befejező része - Időtlen címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub három bloggere bemutatja a megfélemlíthetetlen Alexia utolsó kalandját, mely ezúttal a titkokkal teli Egyiptomba, és megannyi megoldásra váró rejtélyhez vezet.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait, és vigyétek haz a kiadó által felajánlott regény egy példányát.




Idézetek


"– Szép ez a ruha, szerelmem, nagyon hízelgő.
Alexia a dicséretért finoman megharapdálta a férje fülcimpáját.
– Köszönöm, szívem. Mindazonáltal tudnod kell, hogy a ruha legjobb tulajdonsága, hogy milyen könnyen lehet le- és felvenni.
Floote megköszörülte a torkát, hogy emlékeztesse a házaspárt a jelenlétére.
– Feleség, szándékomban áll ezen állításod igazságtartalmát megvizsgálni, miután visszatértünk erről a te kiruccanásodról. "

"– Te jóságos ég! – kiáltott fel meglepetten. – Ott, annak az istennek a feje csak egy toll!
– A neve Ma’at – válaszolta Alexia, akit különösen érdekelt az ősi mitológia. – Az igazság istennője.
– A beceneve lehetne Tollseprű – vetette fel Tunstell, általános derültségre. Ezzel az őket körülvevő ősi világ áhítata meg is tört."

"– Bocsánatot kérek a férjem viselkedéséért.
– Savanyú uborkám, farkasemberek mindig voltak és mindig lesznek. Csak ügyelni kell, hogy a gerincünk mindig merev legyen.
– Drága Lord A, önnek bármi merev, amit szeretne. Mindig."

"Hunyorogva nézte a szomszéd házat, láthatta-e egy kíváncsi szempár Conall átalakulását Lord Akeldama küszöbén. Ha igen, akkor még komolyabb bocsánatkérésre lesz szükség, és ajándékra is. Talán gyümölcstortára. Másfelől Lord Maccon hátsó felének látványa esetleg ellensúlyozhatja a szükséges bocsánatkérés mértékét – Mrs. Colindrikal-Bumbcruncher ízlésétől függ."

"– Tessék? Nem is ellenkezel?
– Volna jelentősége, ha megtenném?
– Hát, igen, de attól még elmennék."

"– Nem kedvelte, uram?
– Ó, Biffy, nem gondolja, hogy most már szólíthatna Randolphnak?
– Jó ég, muszáj?
– A falkában mindenki más így tesz.
– Attól még nem fog jobban a számra állni. Adhatnék más nevet magának?
– Mennyire hasonlít Lord Akeldamához. Csak ne Dollyt, kérem.
– Randy?
Savanyú csend.
– Akkor Lyall. Megválaszolja a kérdésemet, uram, vagy elkerüli inkább?"

"A térde mindenesetre szép volt. A skót férfiaknak, mint azt többször is alkalma nyílt megfigyelni, gyakran szép a térde. Talán ezért ragaszkodnak a kilthez."

"– Miért, hogyan fogadtam volna?
– Rosszul – sóhajtott Alexia. – Tudtam, hogy rosszul fogadnád.
– Rosszul! Fogalmad sincs, mennyivel lesz még ez rosszabb.
– Na látod?
– Szóval azt gondoltad, hogy vársz vele, hátha nem is jövök rá magamtól?
– Hát, azt hittem, hogy halandó lévén előbb meghalok majd.
– Asszony, ne akarj az érzelmeimre hatni. Nagyon is jól tudom, hogy nálamnál előbb fogsz meghalni – morogta a gróf, aztán sóhajtott."

"Alexia biccentett.
– Én akkor visszamegyek a kikötőkhöz, rendben? Hátha a női bájaim segítségével ki tudom deríteni, kinek fizetett Madame Lefoux, és hova vitette magát.
– Neked vannak női bájaid? – kérdezte a gróf őszinte meglepetéssel. – Azt hittem, egyszerűen addig nyaggatod a fickót, amíg be nem adja a derekát. Alexia sötét pillantást vetett Conallra, aki erre felhorkant."

"Rémesen élvhajhász dolog volt ez a feltétel nélküli önfeladás, soha senkinek nem is vallotta volna be. A házaséletnek, akármilyen ragacsos tudott lenni, volt jó oldala is. Alexia éppolyan mindennapos szükségét érezte a férje érintésének, mint a teájának. Erről talán még nehezebben is mondott volna le."




Nyereményjáték


Játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a sorozatot, és annak karaktereit. Ennek értelmében minden állomáson találtok egy kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a helyes megoldást beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, és máris esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény egy példányát.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Ki adoptála Alexia és Maccon kislányát?




Nézzetek be a többi állomásra is

03/20 Betonka szerint a világ…
03/22 Angelika blogja
03/24 Dreamworld - Idézetek
03/26 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése