2020. március 19., csütörtök

Disney - 5 perces húsvéti történetek



A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent a Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek című mesekönyv, amely néhány szeretett Disney karakter húsvéti és tavaszi kalandjaiba enged bepillantást nyerni. A megjelenés alkalmából a Blogturné Klub bloggerei mesélnek a könyvvel kapcsolatos élményeikről. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott két példány egyikét!


Disney: 5 perces húsvéti történetek

Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634376682
Oldalszám: 100 oldal
Fordító: Horváth M. Zsanett

Fülszöveg:
Itt a tavasz!
Indulj húsvéti kalandra kedvenc mesehőseiddel! Ezek a könnyed történetek bármikor képesek elrepíteni téged a mesék birodalmába – akár öt perc alatt!

Saját véleményem:
Minden, ami Disney, az jöhet elv alapján egyből lecsaptam erre a tündéri, tavasz illatú mesegyűjteményre, mely fiúk és lányok számára egyaránt való. Sőt... még a hozzám hasonló, gyermeklelkű felnőttek is bátran kézbe vehetik, hisz ha imádtátok a klasszikus Disney meséket, akkor itt az alkalom, hogy újra elmerüljetek a régi és új hősök világában, ahol minden csupa báj és derű.

A kötet hat mesét tartalmaz, három kimondottan húsvétit, és három, tavasszal kapcsolatosat. Az előbbiekből kiderül, milyen a húsvéti tojásgyűjtögetés a Zootropolis világában, hogyan várja Matuka a Húsvéti Bogarat, és hogy Micimackóék közül ki gyűjti a legtöbb tojást. De ha a tapsifüleses sztorik helyett kevésbé ünnep specifikusokra vágynátok, akkor beleshettek a Kívánságok kútjába Hófehérkével, balettezhettek Hamupipőkével - aki ezúttal gondosan ügyel a cipellőjére -, végezetül pedig egy jó nagyot bulizhattok Annával és Elzával a Tavaszi parádén. Egyszóval csupa móka és kacagás vár az olvasóra, csipetnyi izgalommal fűszerezve. A hangulatot tovább erősíti a csodaszép, rajzos illusztráció, ami hűen tükrözi az egész estés rajzfilmek képi világát.

Maguk a történetek nem túl hosszúak, nagyjából 15 oldal jut minden mesére, melynek köszönhetően egyik történet sem túl bonyolult, de azért kivétel nélkül tartalmaznak fontos háttérüzenetet. Azt hiszem, ez a mai világban nem elhanyagolható szempont.
Nekem egyébként leginkább Micimackóék és Matukáék húsvéti kalandja tetszett, mind a kettő végtelenül bájos volt, az előbbi amolyan micimackósan bugyuta és szívet melengető, az utóbbi pedig szimplán csak mókás. (Persze ez nem jelenti azt, hogy a többi ne lett volna aranyos, csak ez a kettő kiemelkedően az volt számomra.)

Összességében tehát bátran ajánlom lányos és fiús szülőknek, és a felnőtt testbe zárt örök gyerekeknek. Az 5 perces húsvéti történetek egy végtelenül bájos és üde, tavasz illatú mesegyűjtemény. Móka, kacagás és vidámság csokra a szeretet szalagjával átkötve.


Pontszám: 5/5
Kedvenc mese: a verdás és micimackós
Kedvenc jelenet: Matuka lankadatlan lelkesedése-próbálkozása
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -




Nyereményjáték


Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy Disney rajzfilmről találtok érdekességeket. A feladat az, hogy a rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok, hogy az adott állomáson melyik animációs filmről van szó.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


2010-ben bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely az 50. Disney-filmként igencsak nagy hangsúlyt kapott a stúdió életében. Ez a Grimm-mese ihlette alkotás minden idők eddigi legdrágább animációs filmje lett. Legjobb eredeti betétdal kategóriában Oscar-díjra és Golden Globe díjra is jelölték.




Nézzetek be a többi állomásra is

03/09 Veronika’s Reader Feeder
03/11 Csak olvass!
03/13 Nem félünk a könyvektől
03/15 Utószó
03/17 Könyv és más
03/19 Dreamworld
03/21 Spirit Bliss

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése