2020. március 23., hétfő

Ilsa Madden-Mills - Dirty English




Mi történik, ha egy erőszakot nem kedvelő, háttérben meghúzódó srácokat és egyéjszakás kalandokat kergető, irányításmániás lánynak éppen egy nagymenő, illegális mérkőzéseken harcoló, tetovált srácon akad meg a szeme? Elizabeth Bennett tudja, hogy távol kellene tartania magát Declantől, de képtelen kikerülni a vonzáskörzetéből… Sőt, cseppet sem szégyenlős módon fel is ajánlkozik neki! Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit gondolnak a legújabb szexi Rubin Pöttyös regényről, és ne felejtsétek, hogy ha mázlitok van, megnyerhetitek a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott három nyereménypéldány egyikét!


Ilsa Madden-Mills: Dirty English - Balhés Brit

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634573647
Oldalszám: 320 oldal
Fordító: Szőke Julianna

Fülszöveg:
Egy sebhelyes bunyós…
Egy lány a saját szabályaival…
Egy emlékezetes éjszaka…
Három dolgot érdemes tudni Elizabeth Bennettről:
vág az esze, mint a borotva,
mindig ő irányít,
és a saját, gondosan megszerkesztett szabályai szerint él.
Kemény lecke árán tanulta meg, hogy akiket a legjobban szeretünk, végül mindig fájdalmat okoznak.
Aztán találkozik Declan Bayjel.
Egy tetovált, brit illegális bunyóssal, az egyetem rosszfiújával, akit messze el kéne kerülnie. De amikor a srác a segítségére siet egy rosszul elsült egyetemi bulin, minden szabály mehet a kukába, amit Elizabeth addig a szerelemben és a szexben követett.
A lány egyetlen éjszakára féktelen szenvedéllyel ajándékozza meg Declant, de ő ennél többet akar.
Arról álmodik, hogy ez a sebezhető lány, akitől csak egy papírvékony fal választja el, örökké az övé lesz.
Egy éjszaka. Két összetört szív. Egy életre szóló szenvedély.
Vesd bele magad!

Saját véleményem:
Egy ideje már tudatosan kerültem a New Adult sztorikat (tavaly megcsömöröltem tőlük), a Balhés Brittel mégis kivételt tettem. Hogy miért? Nos, az az igazság, hogy Büszkeség és balítélet vonal kellően felpiszkálta a fantáziámat ahhoz, hogy ha óvatosan is, de visszatérjek a zsánerhez. És tudjátok mit? Nem bántam meg! Ilsa Madden-Mills visszaadta a kedvemet: élvezettel faltam sorait, és szinte fizikai fájdalmat okozott, ha néhány órára el kellett szakadnom az olvasómtól.

"A nagy pillanatok szinte észrevétlenül esnek meg, és sokszor csak utóbb látjuk világosan az egészet, de most abban a pillanatban tudtam, hogy előbb-utóbb a szívem Declané lesz. És ez egyszerre ejtett kétségbe, és izgatott fel."

Nem arról van szó, hogy a Balhés Brit tökéletes. Sőt... ezer sebből vérzik - a dramaturgia kaotikus és sokszor hiteltelen, akárcsak Declan hangja, vagy a főhősnő, Elizabeth viselkedése, a szöveg pedig angol részen szerkesztőért kiált -, mégis viszi magával az olvasót. És tulajdonképpen ez a lényeg, nem? Ha egy szerző képes azt elérni, hogy valósággal fald a lapokat, akkor mit sem számít a többi! Ilsa Madden-Mills pedig határozottan kiszakít a világodból, szórakoztat, megnevettet vagy éppen sóhajtozásra késztet, miközben meglehetősen kemény témákat boncolgat. Van itt gyászfeldolgozás, megfelelési kényszer, saját álmok megvalósítása, és mind közül a legkeményebb: a nemi erőszak.

Elizabeth élete egyetlen éjszaka leforgása alatt megváltozik. Az ambiciózus, okos, álmokkal és tervekkel teli lányt barátja megfosztja mindentől, ami valaha fontos volt számára: hobbijától, boldogságától, ártatlanságától, önbecsülésétől. Ő mégis talpra áll, és megpróbálja új szabályok szerint élni egy olyan valaki életét, aki tulajdonképpen nem is ő, mindezt abban a tudatban, hogy hibázott azon az éjszakán.
Elizabeth szabályai egyszerűek: nem enged az érzelmeinek, nem bonyolódik kapcsolatokba, kerüli a helyes, gazdag és piáló srácokat, csak egyéjszakás kalandokat keres, és mindig ő irányít a szexben. Mindez egészen jól is működik addig, míg új szomszédja, az egyetem legszexibb pasija, be nem toppan az életébe.
Declan maga a két lábon járó tilalom: gazdag, helyes, igazi alfahím, imád verekedni, ketrecharcos, csakhogy mindeközben érzékeny, rendes, művelt, és piszkosul izgató is.

Declan és Elizabeth Bennett kapcsolata egy az egyben nem feleltethető meg a Büszkeség és balítélet párosának, és voltaképp a történet sem egy retelling, itt-ott mégis megjelenik, és a híres ős alapesszenciáját is tartalmazza. A Balhés Britben azonban legelső pillanattól kezdve jelen van a heves vágy. Mind a két főhős nagyon vágyik a testi kontaktusra, amit Declan kemény erőfeszítéssel igyekszik hárítani, ezzel is védve a lányt, akiről lerí, hogy komoly gondjai vannak. Meg-megjelenő pánikrohamai, jellemével éles ellentétben álló nyíltsága csupa olyasmi, ami ösztönzőleg hat a ketrecharcosra, és a szenvedély mellett egyfajta védelmező ösztönt is előhív belőle. Ennél fogva Elizabeth és Declan kapcsolata baromi perzselő, idegőrlő, ugyanakkor rendkívül mély is. Bár bevallom, nem mindig éreztem úgy, hogy egy erőszak áldozatáról olvasok. És ez nem csak Elizabeth érthetetlenül felcsapó vágyai során volt így, hanem apró, háttérdolgokban is. Máskor meg nagyon! A pillanat, ahogy Elizabeth az elején ráébred, mi történt vele, a később kialakult gátlásai, önvédelmező reakció, mind-mind húsba maróan őszintén és nyersen vágják az olvasó képébe a kegyetlen valóságot.

Mindent összevetve tehát, a Balhés Brit kedvenc ugyan nem lett, de határozottan visszahozta a zsáner iránti lelkesedésemet, kikapcsolt, szórakoztatott, és minden felesleges sallangot mellőzve megadta, amit egy NA könyvtől várok. Izgatottan várom Declan Szex Lord ikertestvérének, a bulikirály Daxnek a történetét!


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Declan, Dax
Kedvenc jelenet: esős jelenet, és a szitakötős vonal
Negatívum: Declan feminimebb megszólalásai
Borító: 5/5
Sorozat: Azok a csodálatos angolok #1, de önállóan is olvasható




Nyereményjáték


A kiadó Rubin Pöttyös könyvek sorozatában több olyan romantikus-erotikus regény is van, amiben az egyik főszereplő sportoló! Mivel bloggereink kifejezetten szeretik a Balhés ​Brithez hasonló történeteket, úgy döntöttünk, hogy ki kell találnotok, hogy az egyes állomásokon melyik RP regény borítójának a részletét láthatjátok. A kitalált könyvcímet pedig írjátok be a rafflecopter megfelelő rubrikájába!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

03/13 Hagyjatok! Olvasok!
03/15 Hagyjatok! Olvasok! - Idézetek
03/17 Sorok között - Borítók
03/19 Deszy könyvajánlója
03/21 Sorok között
03/23 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése