2020. július 20., hétfő

9 érdekesség Colleen Hooverről és a Verity-ről



Ismét a thriller műfajban mutatja meg magát Collen Hoover, az írónő legújabb könyve, a Verity a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg idén júliusban. Ha szeretnétek Ti is borzongani, tartsatok a turné bloggereivel, hiszen rengeteg értékelést olvashattok Lowen és Jeremy történetéről, extra állomások is lesznek és természetesen a nyereményjáték sem marad el.



9 érdekesség Colleen Hooverről és a Verity-ről


1) Noha Colleen mindig is szeretett volna írni, sosem gondolta volna, hogy egyszer majd ez lesz a munkája. Első könyvét, a Slammedet például anyukája unszolására, valamint a - számára - mára kulcsmondattá avanzsált Avett Brothers dalszöveg (“decide what to be and go be it.”) hatására kezdte el írni.

2) Talán kevésbé közismert tény, de bizony CoHo is magánkiadásokkal kezdte a pályafutását, és bizony ezekben az embert próbáló időkben rengeteget segítettek neki marketing szempontjából (is) a testvérei. Mindemellett persze Colleen a  bloggereket és a rajongókat tartja a legnagyobb marketing-gurunak a világon. A magánkiadásról pedig úgy véli, hogy bár igen komoly kihívást jelent a jelenben, mégis megéri a későbbi tapasztalatok miatt, hisz nagyszerű lehetőség ez arra, hogy az ember képet kapjon arról, milyen munkafolyamatokat is foglal magába a kiadás.

3) Még egyszer sem fordult elő, hogy saját maga tervezte volna a borítóit, inkább a profikra hagyja. Annál is inkább, mivel úgy gondolja, ez egy kiemelkedően fontos munkafolyamat, hisz a leendő olvasók (sokszor megjelenés előtt már hetekkel-hónapokkal) a fedlappal találkoznak először, így a látottak alapján éri őket az első benyomás.

4) Colleen Hoover számára a karácsony mindig kínos. Nem igazán szeret ajándékot kapni, ő inkább az adós típus. Az ünnepeket egyébként aktív pihenéssel, valamint a szerettei körében tölti.

5) Családjával karöltve, Colleen 2015-ben létrehozott egy jótékonysági szervezetet, a The Bookworm Boxot, ami tulajdonképpen egy havi rendszerességgel megrendelhető meglepetés doboz. Különlegessége, hogy a dobozban rejlő könyvek mindig dedikáltak, és hogy minden hónapban két zsánerből (NA-felnőtt romantikus, YA), illetve három verzióból lehet választani. A dobozok árából befolyt összeget pedig rászorulóknak adományozzák.

6) A Verity kapcsán kezdetben nagyon aggódott, hogy romantikus könyvei után mit fognak szólni olvasói a zsánerváltáshoz. Csak remélni merte, hogy legalább néhány rajongója esélyt ad majd az új regényének, ám az arra érkezett reakciókra nem számított. Teljesen ledöbbent tőlük.

7) Jeremy karakterét a férje, Heath ihlette, aki nagyon okos és precíz.

8) A Verity ötlete azután jött, hogy az édesanyjával láttak a moziban egy ijesztő filmet, aminek utálta végét. Hiába találta ragyogónak az elejét, amint felbukkant benne a paranormális szál, minden megváltozott, ugyanis Colleen számára a valós életbeli dolgok sokkal ijesztőbbnek hatnak - hisz azok bárkivel bármikor megtörténhetnek -, mint a természetfelettiek. Így hát ahogy hazaért, rögtön el is kezdett írni egy sztorivázlatot, amiből néhány órával később megszületett a Verity alapja.

9) Anyukája és az egyik testvére már nagyon régóta várták, hogy kilépjen végre a romantikus zsánerből, ami nem is csoda. CoHo bevallása szerint egyáltalán nem romantikus vagy érzelmes típus, sőt... a személyisége alapján sokkal közelebb állnak hozzá a Verity típusú könyvek. Már csak azért is, mert van az a fura szokása, hogy lefekvés előtt balesetekről szóló YT videókat nézeget a neten.





Nyereményjáték


A mostani játékunk során fel kell elevenítenetek minden tudásotokat az írónővel és könyveivel kapcsolatban, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek. Minden állomáson egy feladványt fogtok találni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés természetesen szintén az írónőhöz fog kapcsolódni. Sok sikert!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


9. Az írónő első regényének angol címe, ami 2012-ben jelent meg.






Nézzetek be a többi állomásra is

07/20 Dreamworld - 8 érdekesség
07/21 Hagyjatok! Olvasok! extra
07/22 Readinspo
07/23 Veronika's Reader Feeder
07/24 Sorok Között
07/25 Pandalány olvas
07/26 Deszy könyvajánlója
07/27 Sorok Között extra
07/28 Csak olvass!
07/29 Hagyjatok! Olvasok!
07/30 Fanni's Library
07/31 Könyvvilág
08/01 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése