2020. október 31., szombat

Halloween blogturné 2020



Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak, vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub szellemes Halloween turnéján!
Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és vidd haza fantasztikus nyereményeink egyikét!




Halloween DIY


kép inspiráció: wizardlifestyle
Halloween fanatikusként, az a legnagyobb álmom, hogy kidekorálhassam az egész házat rémségesebbnél rémségesebb elemekkel, de mivel nem angolszász területen élünk, és a házikónk sem az a könnyen kidekorálható méret, így általában kénytelen vagyok a minimál dizájnnál maradni. Abból viszont nem engedek!
Egyik évben papírszellemeket aggattam a fáinkra, máskor kétméteres boszorkánysziluettet festettem az ablakomba, tavaly pedig kétméteres útjelző táblát készítettem, rajta csupa-csupa halloweenesen rémisztő helyszínnel. A sütemény és a tökfaragás pedig minden évben alap.
Idén viszont akárhogy agyaltam, semmi sem jutott eszembe, vagy az anyagok beszerzését illetően ütköztem falakba... Napokat töprengtem, mit is készítsek, de végül úgy döntöttem, kipróbálok valami kevésbé grandiózust, ám annál könnyebben és gyorsabban kivitelezhetőt.
Tehát, ha bennetek is buzog a halloween szelleme, de totál kifutottatok az időből, vagy éppen a családotok néz idiótának, amiért megszállottan rajongtok ezért az ünnepért, akkor adok egy tuti tippet, mivel idézhetitek meg last minute - kicsiben - az ünnepet.


Hozzávalók:

- ecset
- tempera (vagy bármilyen festék)
- alkoholos filc
- (haj)lakk
- kövek

Elkészítés:
1) Keress néhány követ. Ne görcsölj túl sokat a formáján, mindegyikhez ki lehet találni valamit.
2) Mosd meg a köveket, készíts be a festéket és egy vizes tálkát.
3) Alkoss! Fess boszorkányt, Frankensteint vagy a menyasszonyát, kísértetkastélyt, fekete cicát, ufót, szellemet, tököt, múmiát, vámpírt, zombit vagy bármi egyebet a kövekre.
4) Fontos! Várd meg, míg az egyes rétegek megszáradnak, különben összefolynak a színek. 
5) A kényesebb, vékonyabb vonalak megrajzolásához használj filcet.
6) Ha elkészültél, és minden megszáradt, fújd le a köveket hajlakkal, hogy tartós végeredményt kapj. De vigyázz, ha alkoholos filcet is használsz, az a lakk hatására elfolyik.
7) Kész is. Díszítsd velük a szobádat, szobanövényeidet, szórd szét őket az udvaron, vagy hagyj el párat jártadban-keltedben, hogy mások arcára is mosolyt csalj velük. :)




Halloween Booktag


Csokit vagy csalunk - Egy cuki, és egy szélhámos karakter

Göthe Salmander a legcukibb, legédesebb karakter a világon. Kedves, segítőkész, imádja az állatokat, és olyan kis ölelgetni való...
Ami pedig a szélhámost illeti, simán lehetne Sebastian A Végzet ereklyéiból, de akár Cam is a fallen sorozatból. Mind a ketten csaló szélhámosok. (Bár én ettől függetlenül mind a kettejüket imádom.)


Halloweeni jelmez - Egy karakter, akinek szívesen a bőrébe bújnál egy éjszakára


Rengeteg ilyen karakter van! Szívesen lennék Aelin, Izzy, Clary, Hermione vagy Dany, de kipróbálnám magam Alosaként, Jude-ként, vagy Alexia Tarabottiként is.


Boszorkány - Egy könyv, aminek a címében szerepel a boszorkány szó

Debora Geary: Modern boszorkány c. könyvét választanám ehhez a ponthoz, méghozzá azért, mert nagyon más, mint amit egy átlagos boszorkányos könyvtől várna az ember. Ahogy a cím is sugallja, a történetben modern, mai boszik szerepelnek - egészen pontosan egy hatalmas család -, akik a modern technikát is előszeretettel alkalmazzák mindenféle mágikus dolgaikhoz. Ebben a kötetben például egy olyan netes programot írnak, ami automatikusan bevonja a gyanútlan boszikat egy boszorkányos chatbe. Még akkor is, ha az illető nem is tudja magáról, hogy ki-mi ő.


Fekete - Egy könyv, aminek fekete a borítója

Legyen a Bíborhajú sorozat első része, A boszorka fénye. Imádom Beninát, és ez a könyv volt az első magyar szerzős könyvem, ráadásul boszorkányos, úgyhogy azt hiszem, tökéletes választás ehhez a ponthoz.


Múmia - Egy könyv, ami korábban jelent meg, mint ahogy megszülettél

Ezzel a ponttal kicsit meggyűlt a bajom, ugyanis nem igazán olvasok a születésem előtti időkből származó könyveket - jobban kedvelem a modern regényeket -, ráadásul '91 elé kéne visszateleportálnom, ami elég sok... sajnos. De azt hiszem, a Büszkeség és balítélet belefér az időbe, nem mellesleg pedig imádom! Az első klasszikus, amit magamtól, a saját örömömre olvastam el.


Vámpír - Egy karakter, akinek a halála miatt vérzett a nyakad szíved

Nem szeretnék spoilerezni, de maradjunk annyiban, hogy egy ibolyakék szemű Herondale keményen megdolgoztatta a könnycsatornáimat.


Zombi - Egy könyv, ami miatt sokáig fennmaradtál és egész éjjel olvastál


Smaragdzöld. Az ominózus éjszaka pedig szilveszter éjszakája.


Halloweeni tök - Egy szereplő, aki szerinted annyira nagyképű, hogy faragnál az arcából

Imádom a Royal fiúkat, de az első részben mindegyikőjük arcából lefaragtam volna egy keveset.


Bájital - Egy könyv, amelyben megmérgeznek valakit

Ciki, ha itt is az árnyvadászaimhoz nyúlok? Mert, ha igen, akkor mondhatom a Rómeó és Júliát is.




Nyereményjáték


Csokit vagy csalunk! Játékunk során virtuális csokivadászatra invitálunk benneteket. Ehhez mérten a turné minden állomásán olvashattok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint eldönteni, hogy valóban valamilyen csokival kínálunk benneteket, vagy csalunk. Csokinak számít minden szilárd halmazállapotú, ehető édesség, csalásnak pedig a hasonlatok, valamint a folyadékok. Ha úgy vélitek, csalunk, ezt a szót írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába, ha pedig valódi finomságra bukkannátok, a csoki szót.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“- Milyen csokik lesznek? – kérdezte Jupiter.
-Á, a szokásos! Zselécsontváz. Féregcukor. Csoki szemgolyó. “




Nézzetek be a többi állomásra is

09:00 Booktastic Boglinc - Könyvjelzők
10:00 Deszy könyvajánlója - Vajsör & lávasüti
10:00 Deszy könyvajánlója - Booktag
11.00 Utószó - Tökfaragás
13:00 Hagyjatok! Olvasok! - Boszorkányos könyv- és filmvajánló
14:00 Könyvvilág - Madarak a dobozban
15:00 Olvasónapló - Baljós hangulatú gyerekkönyvek
16:00 Könyv és más - Társasjátékok
18:00 Dreamworld - DIY
19:00 Csak olvass! - Szemgolyós muffin
20:00 Fanni’s Library - Top 5 vámpíros könyv
21:00 Veronika’s Reader Feeder - Sütőtökös pite

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése