2020. október 20., kedd

Penelope Bloom - Her Muffin

Emily minden vágya teljesül, amikor felveszik álmai művészeti iskolájába Párizsba, ám egy nap betoppan az életébe a középsulis szerelme, Ryan és megbízza egy munkával. A férfi igazi ünnepimádóként minél nagyobb halloweeni bulit szeretne csinálni, és habár nem ismeri fel a nőben egykori osztálytársát, a dekorcuccok elkészítésére mégis őt szemeli ki. Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit gondolnak a Passion válogatás újabb humoros, romantikus regényéről! Ne feledjétek, a turné végén a Maxim kiadó jóvoltából meg is nyerhetitek a könyv egy példányát!


Penelope Bloom: Her Muffin - Felfalnám

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789634992394
Oldalszám: 224 oldal
Fordító: Stier Ágnes

Fülszöveg:
Egy dögös, új főnök szexi testtel és isteni muffinokkal.
Aki ráadásul a középsulis szerelmem.
És nem emlékszik rám.
Ugyan mi gond lehet?
Persze azon kívül, hogy őt látva alig bírom a bugyimban tartani a saját muffinomat, pedig pár hónap múlva fel kell pattannom egy repülőre, hogy Párizsba utazzak egy művészeti suliba, ahol végre valóra válhatnak az álmaim, amikre igazán, hosszú-hosszú évek óta vágyom. Nem hagyhatom, hogy egy pasi keresztbe tegyen ennek. Szerencsére csak egy gyors munkát kaptam tőle, pár dekorcuccot kell csinálnom egy nagy halloweenbulira. Szóval Emily, te szexmániás, nem szabad megtörnöd, még akkor sem, amikor a pasi édesebbnek néz ki, mint a péksütemények, amiket süt. És még akkor sem, ha utánad ő a legnagyobb rajongója az őszi-téli ünnepeknek. Vagy ha ugyanúgy imádja a horrorfilmmaratonokat. Vagy ha elolvadsz már csak a mosolyától is. Szóval bármilyen álomszép is a szeme, tökéletes a teste, tudom, hogy fel kell szállnom arra a gépre, és ki kell vernem a fejemből a gyönyörű gyerekeinket, akikkel a fehér kerítéses házunkban éltünk volna. Ugye?

Saját véleményem:
A pikáns címadások miatt könnyű Penelope Bloom sorozatát a gagyi pornókönyvek kategóriájába sorolni, holott valójában szó sincs ilyesmiről. Szimpla romkomok - annak minden bájával, könnyedségével és humorával együtt -, amik tökéletesen megfelelnek egy-egy lazulós estéhez vagy délutánhoz. Vagy a Felfalnám esetében, például egy halloween estéhez.

"A lány úgy nézett rád, mint egy kutya a szalonnacsíkra. Higgy nekem, a pasikat szereti! És téged is kedvel. És mi van akkor, ha nem tudsz róla semmit? Azért viszed el randizni, hogy beszélgessetek. Röpködjenek csak a szikrák!

Bizony, az előbb jól olvastátok, Ryan és Emily könyvében kulcsfontosságú szerep jut a halloweennek, ugyanis a főnöki posztba előlépő Ryan arra készül, hogy a pékségei-, valamint a Chamberson cég dolgozói számára összehozza az év legkirályabb partiját. Ehhez pedig szüksége lesz egy művészre, aki hajlandó elkészíteni a bulihoz szükséges szobrokat, festményeket, és plakátokat. És itt kerül képbe Emily, aki heti rendszerességgel tart művészeti órákat a helyi idősek otthonában - abban a bizonyos otthonban, ahol az előző kötetből megismert nagyi is él. 
Noha a páros megköti az alkut, a köztük fellobbanó szikrák miatt eleinte mindketten félve állnak a közös munkához. Emily rájön, hogy a pékség tulajdonosa nem más, mint a gimis szerelme, aki csúnyán kibabrált vele az utolsó évben, míg az erről mit sem sejtő srác pedig megijed önnön érzéseitől, hisz a múltban jópárszor megégette már magát párkapcsolatai során.

Őszinte leszek: a sorozat első két részét nagyon szerettem, ám ezúttal nem voltam maradéktalanul elégedett. Míg a Bekapnám és Megnyalnám esetében elegendőnek tűnt a játékidő, addig itt úgy éreztem, hogy minden túl gyorsan, kapkodósan történik, ezáltal pedig olyan semmilyen maradt az egész. Rettentően haragszom is emiatt a szerzőre, mert Penelope Bloom egy tök jó sztorit álmodott meg, szuper csavarokkal, háttérrel és karakterekkel, de a kötet rövidsége miatt mindenbe csak belekapott ahelyett, hogy jobban kifejtette volna őket. Ezt pedig leginkább a romantika sínylette meg... Míg a Chamberson srácok és párjaik között sistergett a levegő, addig Ryan és Emily végig semleges maradt.
Romkom ide, romkom oda, vártam volna a szikrát, ami elhiteti velem a giccset, a kliséket, a túlzásokat, azt, amitől elhiszem, hogy igen, mindössze egyetlen találkozás is lehet akkora horderejű, hogy sorsdöntő változásokat eszközöljön a felek életében/gondolatvilágában... De ez nem történt meg, így a képtelen szituációk végeláthatatlan sora szimpla hiteltelenségbe fulladt. 
Azonban álszentség lenne azt állítani, hogy mindennek ellenére nem faltam fel három óra alatt a Her Muffint. Meglehet, a romkomból (egyetlen jelenetet leszámítva) eltűnt a romantika,  de azért a komédia megmaradt. És bár az elhangzó poénokat, meg a bénán vicces szituációkat lehetne olcsó, hatásvadász, abszurd jelzőkkel illetni, én vevő vagyok az ilyesmire. Méghozzá úgy, hogy élvezem is. És itt ez történt. Míg az egyik felem fintorgott a hiányosságok és nonszensz elemek láttán, addig a másik kényelembe helyezkedett, és hagyta, hogy ez a kissé furcsa, szürreális, szeleburdi sztori magával sodorja. 
 
Tehát amennyiben az ember képes elvonatkoztatni a mű hiányosságaitól, úgy tulajdonképpen egy nagyon cuki, szerethető történetet kap, olyat, amiben a kapcsolatoktól rettegő pasi, és a kontinenst hamarosan elhagyó lány kerülgeti egymást, miközben a lökött barátaik képtelenebbnél képtelenebb módokon próbálják összehozni őket. A rablótámadástól kezdve, a szexualitásról meglepő nyíltsággal beszélő nagyin át, egy szürreális halloween partiig bezárólag mindennel találkozhat, aki esélyt ad ennek a résznek. Ráadásul a korábbi szereplők is képviseltetik magukat.
Mindent egybevetve egyáltalán nem bánom az olvasást, sőt! Jó volt kicsit kikapcsolni, jókat nevetni. Izgatottan várom, mit tartogat a következő rész, amiben az Addams Familyből teleportált Lilith lesz a főszereplő.


Pontszám: 5/3
Kedvenc szereplő: Lilith, Nagyi, Emily, William
Kedvenc jelenet: Halloween parti, és nagyi beszólásai
Negatívum: összecsapottság, hiteltelenség
Borító: 5/4 (kissé fura a cím és borítócsere)
Sorozat: Bekapnám #3, önállóan is olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mivel történetünk egyik főszereplője, Ryan imádja a különféle ünnepeket, úgy gondoltuk, hogy minden állomáson mutatunk egy édességes képet, ami alapján ki kell találnotok mely ünnepre gondoltunk!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

10/16 Betonka szerint a világ...
10/18 Kelly és Lupi olvas
10/20 Dreamworld
10/22 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése