2021. február 25., csütörtök

Stephenie Meyer - Midnight Sun



A Könyvmolyképző Kiadónak hála, hazánkban is megjelent a Midnight Sun, melyre világszerte olvasók milliói vártak. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja a Twilight felejthetetlen történetét Edward szemszögéből.
Ha kíváncsi vagy, hogyan is élte meg a Cullen fiú ezt az elsöprő erejű szerelmet, esetleg bepillantanál a múltjába, tarts velünk!
 
 
Stephenie Meyer: Midnight Sun - Éjféli nap
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635613717
Oldalszám: 824 oldal
Fordító: Sárai Vanda

Fülszöveg:
Twilight ​forever!
Megérkezett! Stephenie Meyer diadalmasan visszatért a Twilight saga világába ezzel a várva várt kötettel. Íme Edward és Bella ikonikus szerelmi története a vámpír szemszögéből..
A feledhetetlen történet Edward élményein keresztül friss, de tagadhatatlanul sötét csavart kap. Találkozása a gyönyörű és rejtélyes Bellával hosszú vámpíréletének legmeglepőbb, ugyanakkor leggyötrőbb élménye is. Miközben megismerjük Edward múltjának magával ragadó részleteit és belső életének összetettségét, megértjük azt is, hogy miért ez a találkozás lett élete legmeghatározóbb küzdelme. Mégis, hogyan követhetné a szívét, ha ezzel veszélybe sodorja szerelme életét?
Az új kötet oldalain Stephenie Meyer visszarepít bennünket abba a világba, ami világszerte olvasók millióit ejtette rabul. Hádész és Perszephoné mítoszából merítve pedig egy epikus regényt tár az olvasók elé a halhatatlan szerelem mély örömeiről és letaglózó következményeiről.
Teljes az élmény!

Saját véleményem:
Az éremnek két oldala van - tartja a mondás. Az Alkonyat során Bella szemszögén keresztül ismerhettük meg a Stephenie Meyer által megálmodott vámpír-ember románcot, ami nem csak, hogy meghódította a világot, de egy olyan hullámot is elindított, ami alapjaiban rengette meg az irodalom világát. A Midnight Sunban viszont betekintést nyerhetünk olyan sorsdöntő részletekbe, amik hol megmagyarázzák az eredeti történet bizonyos aspektusait, hol  adalékul szolgálnak ahhoz, még inkább kiszélesítve a már ismert világot.

"A szerelem nem mindig érkezik kényelmes csomagolásban."

Tehát míg Bella az emberi oldalról közelítette meg a mesélést, s általa úgy élhettük át ezt az egészet, mintha mi magunk lettünk volna a főszereplők, addig Edward új, sokkal zajosabb, komplexebb, érettebb látásmódot kínál az olvasónak.
Edwardról köztudomású tény, hogy hallja mások gondolatait, belelát az emberek és vámpírok fejébe, ezáltal tökéletesen tisztában van azzal, mi játszódik le például Jasperben az iskolai étkezőben, vagy hogy miként viszonyulnak egymáshoz - netán egy új tanulóhoz - diáktársai. Ez önmagában is rettenetesen nyomasztó,  mégis megszokott számára. Ellenben a felbukkanó Bellával, aki nem pusztán mentális pajzsával, de csábító illatával is kilóg a sorból - egyszersmind feléleszti Edwardban a gyilkost. 
Az, hogy a Mindnight Sun majd kétszer olyan vaskos lett, mint az Alkonyat, nem véletlen. Mint ahogyan az sem, hogy ennek a könyvnek most, ennyi idő elteltével kellett napvilágot látnia. És tulajdonképpen a fordítóváltás is szerencsés véletlen.
Edward nem egy tipikus tizenhét éves srác, kinézete ellenére rengeteg mindent élt már át és tapasztalt meg a múltban, mi több, a jelen is folyamatos kihívások elé helyezi. Ez pedig sokkal érettebb gondolatvilágot igényel, ami ráadásul kellően komplex is. Ahhoz tehát, hogy a sorozat rajongói valóban érthessék, min megy vagy ment át Edward, a Cullen család, vagy, hogy teljességét nézve, mit is jelent Bella és Edward kapcsolata, kell egy bizonyos fokú érettség.
A Midnight Sun ebben a formában jóval több szerelmes tiniregénynél! 
Általa betekintést kapunk Edward múltjába, a legelzüllöttebb, meghasonultabb pillanataiba, behatóan megismerhetjük a Cullen családot, közös pillanataikat, érzelemvilágukat, és egy sor egyéb szereplő kap teljesen új színezetet pusztán azért, mert főhősünk képes olvasni a gondolataikban. Mindehhez pedig társul Bella és Edward kapcsolata, a folyamatos vívódás, a srác teóriái, és az az új perspektíva, amibe Bella kerül. A nosztalgikus pillanatokról nem is beszélve. Igazi jutalom ez minden rajongó számára.

Szóval igen, határozottan megéri kézbe venni a Midnight Sunt! Méltó lezárása egy korszaknak, olyan, ami teljes mértékben betömködi a lyukakat, miközben ki is szélesíti a már ismert világot. A stílus a régi, a tartalom viszont érettebb. Olvassátok!
Az Alkonyat nem ciki, hanem menő.


Pontszám: 5/5*
Kedvenc szereplő: Edward, Bella, Alice, Carlisle, Charlie, stb.
Kedvenc jelenet: nem lehet az egész könyv?
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Alkonyat-saga
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Cullen család tagjait.
Minden állomáson találtok egy névjegykártyát, ami tartalmazza az adott karakter főbb ismertetőjegyeit, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megfejteni, kiről lehet szó. De vigyázat, egy kakukktojás is megbújt a családban!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

02/14 Hagyjatok! Olvasok!
02/16 Kelly & Lupi olvas
02/18 Hagyjatok! Olvasok! - extra
02/20 Zakkant olvas
02/22 Dreamworld - extra
02/24 Spirit Bliss Sárga könyves út - extra
02/25 Dreamworld
02/26 Fanni's Library
02/27 Sorok Között
02/28 Spirit Bliss Sárga könyves út

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése