2021. március 22., hétfő

Blogturné extra - Vörös, fehér és királykékA Könyvmolyképző Kiadónak hála, nálunk is megjelent Casey McQuiston LMBT romantikus regénye, a Vörös, fehér és királykék, ami megnyerte a 2019-es Goodreads Choice Awards-ot romantikus kategóriában! A regény az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Alexnek és a brit királyi herceg, Henrynek az ellenségeskedéséről, majd egymásra találásáról szól. Kövessétek blogturnénkat, és ismerd meg a történetüket!
Idézetek


"– És van valami izgalmas a hétre? – kérdezi Alex, miközben elvesz egy fánkot.
– Nézzük… Az In Touch azt írja, hogy… egy francia modellel randizok?
– És tényleg?
– Bárcsak!"

"– Nagy a gáz?
– Philip összetörte Boleyn Anna egyik vázáját, nagyi kommunikációs zárlatot rendelt el, anya nem beszél senkivel – mondja Henry.
– De … izé, ettől eltekintve, mindent figyelembe véve… Izé."

"– Tudja valamelyikőtök, mi az a vikomt? – kérdezi June az uborkás szendvics felett. – Legalább öttel találkoztam, és udvariasan mosolyogtam, mint aki tudja, milyen rang ez, amit emlegetnek. Alex, te tanulsz nemzetközi kapcsolatokat. Vagy mit. Szóval mi ez?
– Azt hiszem, az, amikor egy vámpír hadsereget szervez az őrült szexrabszolgáiból, és uralomra tör – felel Alex.
– Ez helyes válasznak tűnik – véli Nora. Bonyolult alakzatokat hajtogat a szalvétából az asztalon, fényes, fekete körömlakkja megvillan a csillám fényében.
– Bár vikomt lennék! – sóhajt June. – Akkor a szexrabszolgáim válaszolnának az e-mailjeimre."

"– Ezek szerint szereted a Sütiversenyt?
– Olyan megnyugtató – magyarázza Henry. – Minden pasztellszínű, a zene is nyugis, és mindenki kedves a másikhoz. És sokat lehet tanulni a kekszekről belőle, Alex. Rengeteget. És ha a világ rémes helynek tűnik, ha csapdába esel a Nagy Pulyka Gate közepén, akkor csak fogod magad, és eltűnsz a kekszek országában.
– Az amerikai tévés főzőversenyek egyáltalán nem ilyenek. Mindenki izzad, drámai zene megy éles vágásokkal. A Sütikirály mellett a Fűrész leginkább csak matiné.
– Úgy vélem, ez a nézeteltéréseink jelentős részét megmagyarázza – jegyzi meg Henry, mire Alex felkuncog."

"– Nem hiszem, hogy egyhamar Kensington felé járnál, ugye?
– Abba a patkánylyukba? – kacsint Alex. – Ha rajtam múlik, tuti nem.
– Jaj – vigyorodik el Henry. – Micsoda tiszteletlenség ez a királyi családdal szemben. Felségsértés. Ennél jóval kevesebbért is vettettem már tömlöcbe embereket.
Alex megfordul, a kocsi felé indul, az égre emeli a kezét.
– Nehogy már azzal fenyegess, amit amúgy állatira élveznék."

"– Te vagy szó szerint Viktória királynő legrosszabb rémálma.
– És ezért szeretsz engem.
– Istenemre, igazad van. Egész idő alatt csak azt a pasast hajtottam, akin a legjobban felhúznák magukat a homofób őseim.
– És ne felejtsd el, hogy rasszisták is voltak.
– Nem teszem – bólint Henry komolyan. – Legközelebb látogassuk meg a III. György termeket, hátha lángolni kezdenek."

"– Rendben – mondja Alex. – Akkor mik az esélyek erre?
Nora elvigyorodik..
– Hmm… – Úgy tesz, mint aki erősen gondolkozik. – Kockázatbecslés: az elnök fia nem bír uralkodni magán, és tetteinek több mint ötszáz ember esik áldozatul. Kilencvennyolc százalék, hogy Henry herceg szívdöglesztően fest majd. Hetvennyolc százalék, hogy Alex mindörökre ki lesz tiltva az Egyesült Királyságból.
– Jobbak, mint vártam – jegyzi meg June."

"Ha a történelemre gondolok, akkor felmerül az a kérdés, hol lesz az én helyem benne majd egyszer. És a tiéd. A lelkem mélyén talán azt szeretném, ha az emberek ma is ilyen leveleket írnának.
Történelem? Mi aztán írhatnánk történelmet."

"El akarlak vinni a Franklin Barbecue-ba. Órákig kell sorba állni, de ez az élmény része. Tényleg megnézném, ahogy egy királyi herceg órákat szobrozik, hogy marhasültet vegyen."

"– (…) Nem a barátom. Csak valaki, akivel szeretek vetélkedni, és egyszer beszéltem vele valami lényegesről.
– Ezt hívják barátnak, Alex."
Nyereményjáték


Alex az Amerikai Egyesült Államok elnökének a fia, Henry pedig egy brit király herceg, így mostani játékunk is királyi vérekről és elnökgyerekekről fog szólni! A feladatotok egyszerű: ki kell találnotok, hogy ki szerepel az adott állomás képén!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Nézzetek be a többi állomásra is

03/12 Veronika's Reader Feeder
03/14 Fanni's Library
03/16 Sorok között
03/18 Csak olvass!
03/20 Könyvvilág
03/22 Dreamworld - Idézetek
03/24 Hagyjatok! Olvasok!
03/26 Angelika blogja
03/28 Hagyjatok! Olvasok! - Borítómustra
03/30 Readinspo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése