2023. június 5., hétfő

Blogturné extra - Cursed


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent az Aranyfonó duológia befejező kötete, Cursed - Átkozottak címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Serila, Arany és a Lidérckirály történetének folytatását, melyből kiderül, hogy vajon a szerelem képes-e felülkerekedni a bosszúvágyon és az átkokon.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát!




Kedvcsináló idézetek


"Már megtanulhattad volna – suttogta, miközben lesimította a fiú dús szőke hajának egyik tincsét –, hogy a legjobb történetek sosem érnek véget. Szerintem a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” az egyik legnépszerűbb hazugságom."

"– Miről kell elterelni a figyelmüket?
Manfred az ép szeme sarkából rápillantott, és őszülő szakálla megrezzent a halovány, gúnyos mosolytól.
– Az életünkről – mondta szárazon. Majd egy vállrándítás kíséretében hozzátette: – Vagyis annak hiányáról."

"Így végződik a történet, így történt valójában.
De látom, ennyi neked nem elég. Ez a mesemondók sorsa, tudjuk, hogy a történet sosem ér véget, és a hallgatóság sosem elégedett."

"Milyen különös kincs az én királyném – nyújtotta a kezét. – Gyere! Búcsúzzunk el az udvarunktól, és térjünk nyugovóra a nászlakosztályunkban!
Serilda rávicsorgott.
– Előbb térnék nyugovóra egy kukacokkal teli veremben.
A király dühítő jókedvvel felnevetett.
– Ne kísérts, szerelmem!"

"– Türelmetlennek tűnsz, kedvesem – pillantott rá a szeme sarkából a Lidérckirály, miközben felhúzta fekete bőrkesztyűjét.
– Csak szeretném tudni, meddig kell még idekint várakoznom. Hosszú volt az este.
– Ennyire szeretnél megszabadulni tőlem?
– Igen – vágta rá Serilda gondolkozás nélkül. – Mindig."

"– Érezzék jól magukat! – kiáltotta Serilda. – És talán jobb lenne, ha nem rabolnának el senkit. Főleg gyerekeket nem. Leszámítva persze a nagyon rosszakat. Például azokat, akik a húguk kedvenc ruhájára kenik a fülzsírjukat. Azokat nyugodtan ragadják csak el. Ó, és azokat is, akik…
– Serilda! – sziszegett rá Nickel. Hevesen megrázta a fejét.
– Igaz – mosolygott Serilda a vadászokra. – Jobb, ha inkább egyetlen gyereket sem rabolnak el. Sem az anyjukat. Nagyon megrázó a gyerekek számára."

"– Wyrdith igazán kölcsönadhatta volna azt a pennát. – Serilda az óriási tollra mutatott. – Gondolj csak bele, milyen történeteket írhatnék, ha lenne egy olyan tollam, ami kétszer akkora, mint a karom.
– Ezzel azt akarod mondani, hogy nem egy aranyból készült hosszúkard volt minden álmod és vágyad? – Arany felemelte az egyik kardot. – Akkor inkább megtartom.
– Az egyiket nekem hoztad?
– Gondoltam, egy kicsit nyugodtabban állnék hozzá ehhez az istentelen ötletedhez, ha ezúttal legalább fegyvered lenne."

"Serilda hervasztó pillantást vetett a királyra.
– Én meg már azt hittem, hogy amint megszülöm a gyereket, meggyilkol. Örülhetek, meggondolta magát? – Közelebb hajolt. – Csak nem? Kezd megszeretni?
A Lidérckirály oldalra billentette a fejét, úgy tűnt, komolyan végiggondolja a kérdést. Aztán hosszú, gyötrelmes sóhajt hallatott.
– Nem. Igazad van. Amint már nem vagy hasznomra, megszabadulok tőled."

"- (...) De nincs sors. Nincs végzet. Csak a titkaink vannak, amiket vagy megosztunk, vagy elleplezünk. A saját döntéseink és a félelmek, amelyek megakadályoznak a döntésben."

"– Pedig így van. Szeretnéd, ha reménykednék? Hát ebben reménykedem. Benned és bennem, Serilda. Hogy egy nap megszabadulunk ezektől a kísértetjárta kastélyoktól. Hogy letelepszünk egy faluban, együtt táncolunk a napfényben, történeteket mesélünk a fogadóban. Talán lehetetlen, de… azt hiszem, már csak ez maradt nekem."




Nyereményjáték


Mostani játékunk során olyan népmese-adaptációkat keresünk, amik itthon a Könyvmolyképző Kiadó kínálatában is megtalálhatóak. Minden állomáson láthattok egy borító részletet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, mi a könyv címe - angol és magyar címet is elfogadunk.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

06/05 Dreamworld - Idézetek
06/06 Csak olvass! - Fanartok
06/08 Csak olvass!
06/10 Kelly és Lupi olvas - Interjúfordítás
06/12 Readinspo
06/14 Sorok Között
06/16 Kelly és Lupi olvas
06/18 Hagyjatok! Olvasok!
06/20 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése