2013. augusztus 19., hétfő

Csontváros kampány - 4. nap: Jace

Jace Wayland/Lightwood/Herondale/Morgenstern

SPOILERES lehet, ha még nem olvastad a könyveket!

Valódi név: Jace Herondale
Születési idő: 1991
Szülei: Stephen és Celine Herondale
Státusz: Árnyvadász 

Jace igazi apja, Stephen egy csata során életét vesztette, és felesége, az akkor már nyolc hónapos terhes Celine, bánatában felvágta az ereit. 
Valentine Hodge segítségével kivágta a babát a nő hasából, mivel semmiképp nem akarta veszni hagyni a kísérlete eredményét, ugyanis folyamatosan különböző főzeteket, porokat adott Celine-nek, arra hivatkozva, hogy jót tesz a magzatnak. Ezekbe azonban Ithuriel angyal vérét keverte, abban a reményben, hogy Stephen fia az övéhez hasonlóan (akinek démonvért adott) erős lesz, csak rossz tulajdonságok nélkül. 
Valentine ezek után magához vette a csecsemőt, és megbízta Hodge-ot, hogy vigye el gyerekkori otthonába, ami egy a Lyn-tótól nem messze lévő völgyben feküdt.
Hodge egészen a Felkelésig vigyázott rá, majd azután Valentine Michael Waylandnek adta ki magát, és a fiúval együtt a Wayland birtokra költözött, ott nevelte őt. Később megrendezte a saját halálát, a tíz éves Jace-t pedig elküldte a Lightwood család vezette Intézetbe. Onnantól kezdve Jace a Lightwood szülők gyermekeként nőtt fel, szoros, testvéri viszonyba került Izzy-vel, Alec-kel és Max-szal. Sőt Alec és Jace között olyan szoros viszony alakult ki, ami által parabatai párrá váltak. 
Jace az idő múlásával rengeteget fejlődött, kora egyik legkiválóbb árnyvadászává nőtte ki magát. Remekül bánik a fegyverekkel, igen ravasz, bátor és meglehetősen gyors. Ám ami a modorát illeti...az hagy némi kívánni valót. Arrogáns, lenéző a mondénokkal és az alvilágiakkal szemben, és a szarkasztikus megjegyzésekkel sem fukarkodik. De! Szíve legmélyén egy igazi sebzett lélek, nagyon érzékeny. Valentine belenevelte, hogy szeretni egyet jelent a pusztulással. 
És van még egy fegyvere, legalábbis a lányokkal szemben: a külseje. Jace 180 centi magas, karcsú, de izmos testfelépítésű srác, bőrét különböző hegek (rúna maradványok) és rúnák borítják, bal vállán pedig egy csillag alakú anyajegy található. Szögletes arcvonalát és keskeny ajkát, szőke, göndör hajkorona keretezi, szeme pedig aranyszínben pompázik hosszú szempillái alatt. Egyetlen szépséghibája (mely csak még vonzóbbá teszi) a csorba metszőfoga, amiből hiányzik egy kis darab. 
Fegyverei: irón, szeráfpenge, tőr, kard és szenzor
Legkedvesebb tárgya, melytől szinte sosem válik meg, vagy ha igen, akkor is csak azért, mert Clary-nek adja: Morgenstern gyűrű.

Érdekességek:
- balkezes 
- kiválóan zongorázik
- több nyelven is beszél (latin, román, olasz, stb.)
- ki nem állhatja a kacsákat!

És, ha már Jace, akkor egyértelműen Jamie! 

Anno rengetegen felháborodtak (*lehorgasztott fejjel és elsüllyedve bevallja, hogy ő is*), hogy Jamie fogja alakítani a filmben Jace-t, mondván, hogy ő abszolút nem olyan, mint kedvenc árnyvadászuk. Hiába bizonygatta Lily és mindenki más is azt, hogy de igen, ő a legalkalmasabb a szerepre, sok idő kellett ahhoz, hogy a rajongók el tudják fogadni. De Jamie megcsinálta! Megmuttta az egész világnak, hogy nem hiába kapta meg Jace szerepét, mert nála jobban senki sem képes eljátszani őt. 
Rengeteget edzett, megismerte Jace-t, a gondolatait, az érzéseit, és kissé talán át is szellemült, megtanult zongorázni, maga csinálta a kaszkadőrt igénylő jeleneteit is, ... soroljam még?  Nem kell, ugye? 
De, ha mindez mégsem lenne elegendő, akkor csak elég belepillantani az előzetesek valamelyikébe. Jamie rendkívül tehetséges színész, az arcmimikája lehengerlő, képes az érzelmi palettán ugrálva, bármelyik érzést az arcára varázsolni. És kellőképp bolond is... katt ide, ha nem hiszitek :P


Jamie Campbell Bower

Születési név: Jamie Metcalfe Campbell Bower
Születési idő: 1988. november 22.
Születési hely: London

Jamie 1988. november 22-én született Londonban. Édesanyja, Anne Elizabeth zenei menedzser, míg édesapja, David Bower a Gibson Giutar Corporation-nél dolgozik. 
Jamie fiatalkorában tagja volt a National Youth Music-,  valamint a National Youth színházaknak is.
18 éves korában kapta meg élete első, jelentősebb szerepét a Tim Burton által rendezett Sweeney Toddban, ahol nem kisebb nevekkel szerepelhetett együtt, mint Johnny Depp, vagy Helena Bonham Carter. És a dolog pikantériája, hogy ebben a filmben még énekelni is hallhatjuk.
Ezek után olyan filmekben és sorozatokban szerepelt, mint a Spíler, Téli háborúban, Szökés, London Boulevard vagy az Anonymus. Ám 2011-ben megkapta első főszerepét a Camelot című sorozatban, ami sajnos csak egyetlen évadot élt meg. Viszont Jamie már itt is maga csinálta azokat a részeket, amiket a kaszkadőröknek kellett volna. 
És talán ő az egyetlen olyan színész, aki elmondhatja magáról, hogy ilyen vagy olyan módon, de a legtöbb fandomot magában egyesíti. Ugyanis játszott a Harry Potterben, a Twilight sagában, és most pedig a Csontvárosban.  
A színészkedésen kívül régebben modellkedett, szerepelt egy-két videoklipben is, valamint zenei téren sem elhanyagolható a tehetsége.
Bátran kijelenthetjük, hogy: Jamie a tökéletes Jace!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése