2013. augusztus 22., csütörtök

Csontváros kampány - 7. nap: 10 ok...


10 ok, hogy miért érdemes megnézni a Csontvárost


1. Látványvilág
A díszletek már önmagukban megérnék a 10 pontot. A háttérvilág olyan részletességgel van kidolgozva, hogy még a legutolsó kanálnak vagy csavarnak is megvan a maga helye, és garantáltan hordoz valamilyen jelentést. Mindezek mellett pedig talán az egyik legfontosabb szempont, hogy élethűek. 
A három legjobban sikerült helyszín/effekt: Csontváros, a Portál és az Intézet, amint kibontakozik az Árnyvadászok előtt.

2. Könyves idézetek
A film során számtalan a könyvből már jól ismert mondattal találkozhatunk. Többek között megtartották Eric versét, Jace szarkasztikus beszólását az üvegházas jelenet után, vagy Clary vérfarkasos-goldenretriveres megjegyzését Luke-nak. 

3. Izgalom
Ha valamiben, akkor izgalomban egészen biztos, hogy nincs hiány. Egyik akció követi a másikat, olyannyira, hogy még inni sem lehet mozizás közben. És  pont ettől válik a Csontváros olyan filmmé, amit nem csak a lányok, hanem a fiúk is szerethetnek. Harc, démonok, félelmetes jelenetek. Kell ennél több?

4. Zene
Az összes szám telitalálat. Mindegyik a kellő időben szól, megadva az adott szituáció megfelelő aláfestését. Ezektől válik az adott pillanat még romantikusabbá, félelmetesebbé, vagy éppen pörgősebbé. Valamint a készítők azt is megmutatták, hogy két, egymástól rettentően eltérő dolog igenis üthet nagyot. Gondolok itt arra a merész húzásra, amikor tuctuc beütésű zenét kevertek az egyik harcjelenethez.

5. Színészek
A színészi teljesítmény minden karakter esetében lenyűgöző. JRM, Kevin és Jamie úgy játszik az arcával, hogy akár szavak nélkül is megérthetőek lennének. Lily szintén lehengerlő teljesítményt nyújt. Az ő esetében jól kivehető az átmenet, amelyen a film elejétől a végéig átmegy.  
És ott van a többi badass karakter: a harcias Jocelyn (Lena); a veszedelmes vérfarkas, Luke (Aidan); valamint a hol dögös, hol bunkó, ámde rendkívül badass Izzy (Jemima).

6. Önvédelmi leckék
A Csontváros tökéletes alapul szolgál egy, hogyan védjük meg magunkat, ha hirtelen ránk támadnak oktatófilmnek. Megtanulhatjuk, hogy az olyan egyszerű tárgyak segítségével, mint egy serpenyő, vagy alumíniumtálca, miként hatástalaníthatunk nálunk erősebb embereket... alvilágiakat. 

7. Helyes pasik/dögös lányok
Legalább hét igen szexi hímnemű egyeddel találkozhatunk a film során (Jace, Alec, Magnus, Valentine, Luke, kékhajú démon,  Simon), és ezek jelentős része ilyen vagy olyan nézőpontból, de látható félmeztelenül, vagy lengébb öltözetben. És külön pluszpont, hogy nem plakátfiúkról, agyon ps-ezett modellekről van szó, mert akad itt teljesen hétköznapi szőrös láb; teljesen átlagos tinifelső is. De azért kockahasból és izmos karokból sincs hiány! :D
Ám a férfi nézők sem panaszkodhatnak, mert mind a három hölgy ultradögös, és gyönyörű!

8. Ruhák/Fegverek/Kiegészítők
A jelmeztervező remek munkát végzett. A ruhák kellően dögösek, és abszolút jól állnak a színészeknek. Nem erőltettek rájuk olyan göncöket, amik abszolút nem illenek hozzájuk, vagy nem állnak jól nekik. Ezenfelül itt is, mint a háttérvilágban, mindenre aprólékosan odafigyeltek. 
Fegyverek terén ugyan voltak újítások a könyvhöz képest (szenzor), de azok is nagyon ötletesek lettek. A szeráfpengék bámulatosak, akárcsak a vámpírpisztoly, de a legjobban mégis Izzy elektrumkorbácsa-karperece sikerült.

9. Eredeti hang
Ezer hála és köszönet a Pro Videonak, hogy meghallgatta a rajongók kérését, és nem erőszakolt a filmre egy életidegen szinkront, mert így a nézők hallhatják Jamie semmihez nem fogható akcentusát és hangszínét, amint azt mondja, hogy Welcome to the City of Bones, vagy Have a little faith.

10. Magnus Bane
Magnus önmagában megér egy külön okot, hogy beüljetek a moziba. A boxere, a kihúzott macskaszemei, és a beszólásai! Róla nem is lehet értelmesen írni. Legyen elég annyi, hogy Magnus Bane gatya nélkül!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése